25.10.2019, Miroslav Fuks

Vysočina ve šlágru kola udolala Pardubice!

Vysočina ve šlágru kola udolala Pardubice!Šlágr 13. kola FORTUNA NÁRODNÍ LIGY a jihlavský „Zápas podzimu“ nabídl dva rozdílné poločasy. Zatímco v první půli byla Vysočina maximálně efektivni a nastřílela tři branky, tak ve druhém dějství lídr tabulky rychle snížil stav a tím zdánlivě rozhodnutý duel pořádně zdramatizoval. Pardubice se dokonce 20 minut před koncem dostaly na dostřel jedné branky, ovšem více už jihlavská defenzíva nedovolila. Dvě branky Lamina Jawa a jedna trefa Matúše Lacka na veledůležité tři body stačily – 3:2 (3:0)!

 
FC VysočinaFC Vysočina
13.kolo, pátek 25.10.2019, 18:00, sestřih
3:2
(3:0)
PardubicePardubice
 

Góly: 3. Jawo, 30. Jawo, 38. Lacko – 48. P.Černý, 73. Šejvl.
ŽK: 57. Mikuš, 90+2. Lacko – 82. Černý.
Rozhodčí: Zelinka – Mojžíš, Mikeska
Diváci: 1531
FC Vysočina: Vejmola – Mikuš, Tlustý, Tijani, Novotný – Lacko, Vaculík – Smejkal, Fortelný (89. Vedral), Zoubele (79. Rezek) – Jawo (83. Koubek). Náhradníci: Veselý – Pojezný, Svoboda, Pavlík.
Pardubice: Šmíd – Prosek, Toml, Šejvl, Čelůstka – Jeřábek (C) – Kohút (76. Lee), Sokol (46. Miker), Hlavatý (82. Mužík), Zifčák – Černý
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera v sestavě učinil tři změny oproti duelu s Vyšehradem, když místo Svobody, Javůrka a Rezka nastoupili Mikuš, Novotný a Lacko.

Pardubice do utkání vstoupily velmi aktivně, ovšem Vysočina hned z první akce ve 3. minutě udeřila! Smejkalův centr z pravé strany hlavou šikovně k zadní tyči tečoval Jawo – 1:0! Tentýž hráč to skoro z brankové čáry zkoušel o dvě minuty později, ale dobře postaveného Šmída nepropálil. Když ve 21. minutě Hlavatému hrubě nevyšla střela z přímého kopu, tak hosté poprvé vážně zahrozili ve 23. minutě, kdy Prosek hlavičkoval na zadní tyči a Vejmola byl na místě. O chvilku později nepříjemně pálil Hlavatý, ale ani on na jihlavského gólmana nevyzrál. Po půlhodině hry po Novotného centru hlavičkoval Jawo nad branku, ovšem prakticky vzápětí skóroval podruhé! Pronikl do vápna, hostující stoper mu vypíchl míč, ovšem jen ke Smejkalovi, který se zidanovkou uvolnil a zpětnou přihrávkou našel Jawa, jenž střílel z malého vápna do odkryté branky – 2:0! V 38. minutě vlevo unikl Jawo, našel Zoubeleho, ale ten tísněn nedokázal v dobré pozici zakončit. V 38. minutě se modří radovali potřetí. Rohový kop hlavičkoval před branku koníčkem Mikuš k Lackovi, který vypálil zády k brance v akrobatické pozici přesně k tyči – 3:0! Minutu před koncem ještě mohl skórovat po Zoubeleho přihrávce Vaculík, ale z úhlu Šmída neprostřelil.

Hosté se hned zkraje poločasu dočkali kýžené branky. Zleva odcentroval Zifčák a našel přesně zakončujícího Černého - 3:1. Inkasovaná branka Vysočinu nakopla k náporu. V 51. minutě po rohu střílel Smejkal, ale levačkou branku netrefil. V 56. minutě to znovu zkoušel člen širšího kádru reprezentace U21, když uvnitř vápna pohotově napálil odražený míč, ale Šmíd jej dokázal vytěsnit na roh. V 62. minutě o sobě znovu dali vědět hosté, když Hlavatý vyslal doprava Kohúta, ten se zbavil Novotného a vystřelil mimo. V 70. minutě si do vápna po autovém vhazování chytře naběhl Zoubele, ale nadějná akce se gólové tečky nedočkala. V 73. minutě bylo zaděláno na pořádné drama. Pardubice zleva zahráli standardní situaci, balón propadl na malém vápně a Šejvl jej uklidil do sítě – 3:2. V 75. minutě hosté podnikli rychlý brejk, při němž Vejmola vychytal Kohúta a vzápětí lapil i Černého hlavičku po rohovém kopu. V 81. minutě zleva odcentroval Čelůstka a modrá obrana mohla být ráda, že Hlavatý kulatý nesmysl netrefil ideálně. V 86. minutě po rohovém kopu tvrdě zakončoval Lee, ale našel jen připravené rukavice Vejmoly. V 88. minutě Rezek krásně prošel přes tři hráče, ale nahrávka do náběhu Smejkalovi nebyla přesná. Na druhé straně z úhlu střílel Miker, ale Vejmolu nepřekonal. Hosté v závěru kopali tři standardní situace, ale k ohrožení domácí svatyně se nedostali. Vysočina tak i ve velmi důležitém utkání prodloužila domácí podzimní vítěznou sérii!

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu