23.10.2019, Miroslav Fuks

Vysočina v pátek nastoupí do Zápasu podzimu proti Pardubicím!

Vysočina v pátek nastoupí do Zápasu podzimu proti Pardubicím!V pátek budou mít fotbalisté FC Vysočina postaráno o enormní motivaci zvítězit! Do Jihlavy přijede lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a největší překvapení podzimu – FK Pardubice! Od 18:00 hodin na stadiónu v Jiráskově ulici vypukne bitva, kterou lze po zásluze označit jako „Zápas podzimu“ a v níž bude Vysočina chtít minimalizovat bodovou ztrátu na čelo tabulky.

 

Hovořit o Pardubicích jako o překvapení podzimu není zcela přesné a spravedlivé. Východočeši trpělivě budují silný tým plný vlastních odchovanců, prezentují se výborným kombinačním fotbalem a dlouhodobě se pohybují v lepší polovině druholigové tabulky. V ročníku 2017/18 skončili třetí a v uplynulé sezóně sedmí, když jim špička tabulky utekla v závěrečných kolech. Na přední pozice se s Pardubicemi nepochybně počítalo i v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Už méně se však čekalo, že se od 5. kola usadí na 1. příčce a po dvanácti odehraných dějstvích budou mít na kontě pouze jednu prohru a zisk 29 bodů.

Zatím jedinou porážku celek kouče Jaroslava Novotného utrpěl v nedávném východočeském derby proti Hradci Králové. Další pardubické ztráty ještě představovaly remízy v Brně a v Prostějově. Jinak samé výhry včetně šestizápasové tříbodové šňůry mezi 5. a 10. kolem! Pardubice vyhrály i tam, kde Vysočina klopýtla – v Ústí nad Labem a ve Varnsdorfu.

Kde trenér Radim Kučera vidí silné stránky nadcházející soupeře? „Pardubice to mají postavené na výborné týmové hře, pracovitosti a poctivosti v každém zápase. Ve velkém počtu hráčů se zapojují do defenzívy, dokáží čekat na svoji příležitost, jsou trpěliví a šance dokáží proměnit.“

Na které osobnosti z kádru Pardubic byste upozornil? „Klíčovou osu tvoří ostřílený defenzivní záložník Jeřábek, talentovaný křídelník Kohút a zkušený hrotový útočník Černý. Důležitým hráčem nejen pro zahrávání standardek je Čelůstka. Výborně pro tým pracují i další záložníci Solil, Hlavatý a Zifčák,“ upozornil lodivod FC Vysočina.

Na Vyšehrad jste jeli s kompletním kádrem, ale už v 80. minutě duelu jste věděli, že v pátek budete postrádat vyloučeného Javůrka? Kdo místo něj nastoupí? Registrujete další absence? „Na pozici Javůrka se nabízí Novotný nebo Pavlík. Více nás však trápí zdravotní stav stoperů Tlustého a Tijaniho, jejichž start je ohrožen. Vidím to 50 na 50,“ doplnil Kučera.

Vzájemná bilance: 12 utkání  6 – 3 – 3  17:13 | doma: 6 utkání  3 – 2 – 1  8:4 | venku: 6 utkání  3 – 1 – 2  9:9

Ze vzájemných zápasů:
Jaro 19 – F:NL:    FK Pardubice - FC Vysočina Jihlava  0:0
Sestavy: PAR: Letáček - Prosek, Jakub Klíma, Kopřiva, Čelůstka - Jeřábek - Mužík (90. Sokol), Kovář (80. Solil), Tischler (83. Zukal), Fousek - Petráň. VYS: Vejmola – Vaculík, Štěpánek, Vedral, Preisler – Machuča, Šlein (82. Šefčík) – Fulnek, Levin (62. Klobása), Novotný (80. Javůrek) – Klíma.

Pod. 18 – F:NL:    FC Vysočina Jihlava – FK Pardubice  1:0 (1:0)
Gól: 14. Klobása
Sestavy: VYS: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin – Fulnek, Urblík (74. Machuča), Zoubele – Jiří Klíma (82. Javůrek), Klobása (85. Turyna). PAR: Knobloch – Prosek, Šejvl, Jakub Klíma, Čelůstka – Jeřábek – Mužík, Tischler (61. Kovář), Fousek (84. Kašiar) – Černý (71. Sokol), Petráň.

Jaro 05 – II. liga: FK Pardubice - FC Vysočina Jihlava  2:4 (1:4)
Góly: 45. Koukal, 84. Kaciáň - 5. a 10. Simr, 4. Lovětínský, 16. vlastní Šimáček
Sestavy: PAR: Bertelman - Hudec (46. Macháček), Vrba, Šimáček (46. Adam), Grznar - Bajer, Vrážel, Gibala, Šťastný - Jandík (76. Kaciáň), Koukal. VYS: Vorel - Bartoš (10. Štohanzl, 73. Pacholík), Kadlec, Vojtíšek, Šourek - Veselý, Vladyka, Baštař, Lovětínský (85. Kaplan), Liška - Simr.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 9 – Klobása, 3 - Smejkal, Jawo, Vaculík, 2 – Mikuš, 1 – Tijani, Lacko, Koubek
Žluté karty: 4 – Tijani, 3 - Vaculík, 2 - Novotný, Fortelný, Jawo, Javůrek, 1 – Smejkal, Zoubele, Klobása, Tlustý, Vedral, Vejmola, Lacko.

FK Pardubice

Pravděpodobná sestava: Šmíd – Prosek, Toml, Šejvl, Čelůstka – Jeřábek – Kohút, Solil, Hlavatý, Zifčák - Černý.
Trenér: Jaroslav Novotný
Střelci: 5 - Kohút, 4 – Jeřábek, 3 – Čelůstka, 1 – Prosek, Toml, Pfeifer, Hlavatý, Solil, Černý, Miker.

Změny v kádru:
Příchody: Čihák, Hlavatý a Pfeifer (host. FC Viktoria Plzeň), Sláma a Zifčák (host. SK Sigma Olomouc), Hrčíř (konec host. Živanice), Kohút (konec host. 1.FC Slovácko), Lněnička (konec host. Ústí nad Orlicí).
Odchody: Fousek (přestup FC Zbrojovka Brno), Horníček (přestup Braga / POR), Kopřiva (konec kariéry), Petrán (host. MFK Karviná), Piroch (konec host. FC Viktoria Plzeň), Tischler  (konec host. 1.FC Slovácko).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu