25.09.2019, Miroslav Fuks

Radim Kučera: Rozhodně jsme pro Spartu nebyli lehký soupeř

Radim Kučera: Rozhodně jsme pro Spartu nebyli lehký soupeřFotbalová Vysočina výkonem a nasazením opět potěšila své fanoušky. I v kombinované sestavě sehrála proti Spartě Praha zcela otevřenou a vyrovnanou partii a v závěru jí dělily jen centimetry od prodloužení pohárové bitvy. Co k duelu řekli jeho aktéři? Jak jej viděli trenéři Radim Kučera a Václav Jílek?

 

„Myslím si, že jsme viděli celkem atraktivní utkání. Šli jsme do něj s jasnou výhodou, že nemáme co ztratit. Věděli jsme, že jsme asi v lepším psychickém rozpoložení a z týmu cítíme pohodu. Na jednu stranu jsme dokázali předvádět zajímavé akce, na druhou stranu v naší hře byla cítit nervozita a respekt. Vždyť někteří hráli poprvé proti Spartě nebo podobně důležitý zápas. Na mysli mám zejména mladíky v obraně – Svobodu a Pojezného. Ale nervózní nebyli jen oni. Jsem přesvědčen, že ve II. lize bychom některé situace určitě řešili jinak. O poločase jsme si řekli, že nemáme co ztratit a že proti nám stojí normální hráči jako my. Že jsou pod tlakem, také mají určité problémy a také není třeba z nich mít přehnaný respekt. Do druhého dějství se nám možná i proto podařilo vstoupit velice dobře a do momentu, kdy Lamin Jawo zničil kopačku, jsme si vytvořili tlak. Bohužel, po jeho odstoupení ze hřiště se Sparta dostala do hry, měla dvě šance a narostlo jí sebevědomí. Tyto momenty nás stály dost sil. V dalších minutách se hosté tlačili před naše vápno, ale my tam nadále měly rušivé brejky. Ale síly nám ubývaly a já na lavičce neměl moc možností, jak sestavu okysličit. Každopádně kluci předvedli co v nich je. Škoda 94. minuty, kdy jsme byli strašně blízko vyrovnání. Mohlo to být určitě ještě zajímavé. Rozhodně jsme pro Spartu nebyli lehký soupeř a naplnila se naše předsevzetí, že budeme kousat. Oceňuji, že jsme se dokázali rychle zvednout po inkasované brance v první půli,“ řekl Radim Kučera ve svém úvodním pozápasovém hodnocení.

Domácí lodivod okomentoval i nasazení debutujícího stopera Karla Pojezného: „Jsme ve fázi hledání stoperské dvojice. Doma s Chrudimí to Filipovi Vedralovi moc nevyšlo, pak se do sestavy vrátil Petr Tlustý, ale drobné problémy jej do utkání se Spartou nepustily. Na Vedrym jsem i v utkání za juniorku cítil, že není v takové pohodě, jak bych si představoval. Karlos Pojezný si na tréninku počínal dobře a nebyl důvod ho tam nedat. V první půli se aklimatizoval a ve druhé půli jeho výkon nebyl vůbec špatný. A to s ním mohl zatřepat inkasovaný gól z první půle. Oklepal se z toho a ukázal, že je psychicky odolný. Navíc, když si uvědomíme, že za nás odehrál poločas v zimní přípravě a teď pár minut poháru s Hostouni. Klobouk dolů.“

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Radima Kučery a Václava Jílka z tiskové konference přinášíme slova gólmana Vlastimila Veselého a debutanta Karla Pojezného.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu