25.07.2019, Miroslav Fuks

První domácí duel nového ročníku: v sobotu na Vítkovice!

První domácí duel nového ročníku: v sobotu na Vítkovice!Také jste se už nemohli dočkat ligového startu?! Teď se FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA zase vrací na Vysočinu a náš tým v sobotu 27. července vyběhne do úvodního domácího duelu v novém soutěžním ročníku! V příjemných 19:00 hodin pod umělým osvětlením nastoupí proti neoblíbenému soupeři, který FCV už mnohokrát zaskočil – MFK Vítkovice.

 

Vzájemná historická bilance obou klubů už čítá 20 utkání a je vzácně vyrovnaná. Vítkovice svá vítězství proti Jihlavě často připisují na svém stadiónu, přesto už čtyřikrát z deseti duelů bodovali i na Vysočině. V uplynulém druholigovém ročníku jihlavský tým obraly hned o pět bodů! Na podzim Vysočinu zaskočily poctivou defenzívou a rychlými brejky a nebyly v Jihlavě daleko od vítězství, které v závěru dvěma trefami zachraňoval Urblík. Na jaře svoji taktiku úspěšně zopakovali a trefou z 87. minuty dokonce oslavily cenný tříbodový zisk.

Vítkovice ve II. lize v posledních sezónách vždy bojovaly o záchranu, ovšem uplynulý ročník znamenal vítaný zlom. Ostravský celek sbíral body zejména na svém stadiónu a ročník dohrál na poklidné 8. příčce tabulky se ziskem 40 bodů. Vstup do nového ročníku však obměněnému ostravskému celky nevyšel, když doma překvapivě podlehl Chrudimi 0:1. Jak Vysočina, tak i MFK v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zatím čekají na první gól.

Jak hru Vítkovic viděl asistent trenéra Josef Mucha? „Vítkovicím máme z uplynulého ročníku co vracet. Věříme, že v sobotu sehrajeme vydařenější zápas, než jak tomu bylo na jaře v Ostravě. MFK disponuje zkušeným týmem, který se koncentruje na propracovanou defenzívu, z níž vyráží do nebezpečných brejků. Nepochybně nás čeká dobývání obrany soupeře. Pozor si musíme dát na rychlé křídelníky Stříže a Buchvaldka. Ale nejen na ně. Osu týmu tvoří výborně chytající gólman Květon, stopeři Mikula a Cverna a před nimi středový záložník Motyčka.“

Zvažujete po remízovém duelu v Ústí nad Labem změny v sestavě? Kteří hráči již opustili marodku? Bude k dispozici kapitán Lukáš Vaculík, který byl na severu Čech odnesen ze hřiště? „K jedné změně v sestavě klidně může dojít. Věříme, že Lukáš bude do hry připraven. Jinak se ale náš seznam zraněných fotbalistů příliš nezměnil,“ doplnil asistent kouče Radima Kučery.

Vzájemná bilance: 20 utkání  8 – 4 – 8   33 : 24 | doma: 10 utkání   6 – 2 – 2   21:8 | venku: 10 utkání   2 – 2 – 6   13:15

Ze vzájemných zápasů:
Jaro 19 – F:NL:    MFK Vítkovice - FC Vysočina Jihlava  1:0 (0:0)
Gól: 87. Matěj
Sestavy: VIT: Květoň – Celba, Cverna, Mikula, Surzyn – Pašek, Motyčka, Januška (80. Ožvolda), Holiš, Matěj (90. Praus) – Chvěja (63. Kaloč). VYS: Vejmola - Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Šulc, Vaculík (59. Šumský) – Petr, Klobása (76. Šefčík), Zoubele – Klíma (59. Jawo).

Pod. 18 – F:NL:    FC Vysočina Jihlava - MFK Vítkovice  2:2 (0:1)
Góly: 88. Urblík, 90+1. Urblík (pen.) – 45. Macej, 83. Holiš
Sestavy: VYS: Vejmola – Vaculík (63. Turyna), Tlustý, Štěpánek, Novotný (78. Vedral) – Urblík, Levin (81. Nerad) – Fulnek, Zoubele, Javůrek – Klíma. VIT: Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal (84. Hýbl) – Pašek, Motyčka, Holiš, Súkenník, Vasiljev (90+2. O. Cverna) – Macej (87. Mrázek).

Jaro 10 – II. liga: FC Vysočina Jihlava – MFK Vítkovice  2:0 (2:0)
Góly: 11. Dort, 28. Mešanović
Sestavy: VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Dolejš, Görner, Karlík (78. Veselý), Dort (67. Zelinka), Krutý - Mešanović (90. Simr). VIT: Vaško - Vlk, Čelůstka, Cverna, Reinberk - Mach (46. Hritz), Kučerňák (79. Ujčík), Kovář, Rygel - Juřátek, Drábek (61. Racko).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: -
Žluté karty: 1 - Tijani, Novotný.

MFK Vítkovice

Pravděpodobná sestava: Květon – Surzyn, Mikula, Cverna, Klusák – Motyčka – Holiš, Suchan, Chvěja, Stříž - Buchvaldek.
Trenér: Jiří Balcárek
Střelci: -

Změny v kádru:
Příchody: Moučka (konec hostování FC Odra Petřkovice), Stříž (hostování FK Viktoria Žižkov), Klusák (přestup FK MAS Táborsko), Kovařík (přestup FC Slavoj Olympia Bruntál).
Odchody: Celba a Kaloč (konec hostování FC Baník Ostrava), Vasiljev (konec hostování 1.FC Slovácko), Januška (konec hostování 1.FK Příbram), Miker (konec hostování FC Hradec Králové), Pašek (přestup 1.SK Prostějov), Končal a Mišinský (konec smlouvy).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu