18.07.2019, Miroslav Fuks

Vysočina chce v Ústí úspěšně vykročit do nového ligového ročníku

Vysočina chce v Ústí úspěšně vykročit do nového ligového ročníkuUž je to zase tady! O víkendu se znovu naplno roztočí kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a fotbalisté FC Vysočina v pondělí 22. července v přímém přenosu ČT Sport završí úvodní kolo soutěže. Od 17:00 hodin se představí na stadiónu, kde v uplynulém ročníku II. ligy úspěšně sehráli své poslední venkovní utkání - v Ústí nad Labem.

 

Oba vzájemné zápasy od sebe dělí pouze něco málo před dva měsíce. Dne 18. května zde tým kouče Radima Kučery vybojoval díky hattricku Lukáše Zoubeleho cenné tři body, které Jihlavě daly jistotu 2. příčky v konečné tabulce a tím i výhodnější pozice do barážových bitev. Pondělní úvodní duel nového ligového ročníku bude nepochybně odlišný, neboť oba celky během léta doznaly poměrně velkých změn. Jen na straně FCV bude v základní sestavě oproti květnovému utkání scházet čtveřice fotbalistů. Naopak svoji premiéru v jihlavském ligovém dresu možná absolvují Mikuš, Lacko, Jan Pavlík, Fortelný nebo Beltrán. Scházet budou avizovaní marodi Jawo a odchovanci Svoboda s Ritterem.

Hráčskou obměnou prošli i v Ústí nad Labem, kde by jistě chtěli navázat na výborné jaro. To tým kouče Aleše Křečka vyneslo až ne celkovou 5. příčku tabulky, když naději na baráž zhatila právě domácí porážka s FC Vysočina v předposledním kole. „Cíle jsou po loňské sezóně, která se nám vydařila, podobné. Chtěli bychom se pohybovat kolem předních příček. Ambice jsou ale nejen výsledkové, ale i herní. Chtěli bychom pokračovat v ofenzivním fotbalu, který se nám v některých zápasech dařil a ještě ho vylepšit,“ řekl pro web Army trenér Křeček.

Vzájemná bilance: 14 utkání  8 – 4 – 2  25:12 / doma: 7 utkání  6 – 0 – 1  20:8 / venku: 7 utkání  2 – 4 – 1  5:4

Poslední vzájemné utkání: 18.5.2019 - Vysočina se ve správný moment dočkala druhé jarní venkovní výhry! V Ústí nad Labem, které stále ještě živilo teoretickou barážovou naději, zápas rozhodl v první půli místní odchovanec Lukáš Zoubele, který zaznamenal první hattrick profesionální kariéry! Zdánlivě jasný zápas se Armě v závěru podařilo dvěma slepenými góly zdramatizovat, ale na výhře FCV 2:3 (0:3) se už nic nezměnilo. Jihlavský tým tak kolo před koncem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA získal jistotu 2. příčky a barážového dvojutkání proti 15. celku nejvyšší soutěže!

FK Ústí nad Labem

Sestava v generálce na ligu: Plachý, Brak, Bílek, Drame, Peterka, Bassey, Písačka, Vlček, Jakubov, Valenta M., Jirkovský. Náhradníci: Tvrdoň, Pimpara, Krátký, Richter, Miskovič, Kolařík, Prošek, Strada, Matějka.
Trenér:
Aleš Křeček
Střelci v uplynulé sezóně: 6 - Matějka, 5 – D.Procházka, Jindráček, 4 – Bílek, 3 – Richter, Leibl, Strada, Šup, 2 – Brak, Pimpara, Prošek, Nágl, 1 – Krátký, Peterka, Miskovič, Drame.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu