17.07.2019, Miroslav Fuks

Jan Staněk: Chceme se prát o horní příčky tabulky

Jan Staněk: Chceme se prát o horní příčky tabulkyPouze padesát dnů trvala na Vysočině letní fotbalová pauza. Už o nadcházejícím víkendu fotbalisté FC Vysočina znovu vykročí do bojů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Neklamným znamením blížícího se ligového startu byla klubová tisková konference, na níž promluvili ředitel klubu Jan Staněk, kouč „áčka“ Radim Kučera a nejzkušenější hráč týmu Lukáš Vaculík.

 

Jan Staněk, ředitel klubu

Můžete se na úvod ještě vrátit k nedávno skončené sezóně?
Z našeho pohledu byla velice úspěšná. Vlastně nejúspěšnější ze všech druholigových sezón v historii klubu. Bohužel, její konec pro nás nebyl nejpříjemnější a nejšťastnější.

Znovu tedy vstupujete do druholigových bojů? S jakými ambicemi?
Rozhodně s velkým očekáváním, protože náš kádr se docela proměnil a řekl bych, že i omladil. Svoji roli v tom sehrál fakt, že jsme v týmu měli hodně hráčů na hostování. Jsem rád, že se do kádru podařilo zakomponovat některé naše odchovance, což od začátku deklaruji jako jeden z hlavních cílů klubu pod mým vedením. Na soupisku se prosadili Adam Ritter, Tomáš Svoboda a po návratu z hostování i Tomáš Smejkal. Teď záleží jen na nich, jakou porci zápasových minut si vybojují a jak se jejich kariéry do profesionálního fotbalu posunou. Našim mottem a cílem opět bude vyhrát každý zápas. Chceme hrát dobrý, bojovný a agresivní fotbal, který bude diváky bavit, a tím navázat na některé vydařené duely uplynulé sezóny. Doufám, že se budeme prát o horní příčky tabulky. Až průběh nadcházejícího soutěžního ročníku ukáže, na co budeme stačit.

Jak těžké bylo udržet Lukáše Zoubeleho?
Pracujeme ve velmi rodinné atmosféře a máme k sobě všichni lidsky hodně blízko. To nepochybně pomohlo k tomu, že jsme Lukáše přesvědčili, aby v Jihlavě setrval a ještě o rok prodloužil svůj kontrakt. Dohodli jsme se v přátelském a věcném duchu, Lukáš dokázal svůj charakter a vztah ke klubu. Navíc nabídka Slovácka pro nás nebyla akceptovatelná.

Radim Kučera, trenér prvního týmu

Jak hodnotíte letní změny v kádru?
Pohyb v týmu nastal celkem velký. S většinou změn jsme počítali, zvlášť u hráčů, kteří zde byli na hostování. Oslabení týmu vidím v odchodu útočníka Jirky Klímy a též záložníka Pavla Šulce. Navíc odešli i další hráči užšího kádru – Breda, Petr, Chlumecký a Preisler. Náhradou by měly být nové akvizice, za jejichž příchod jsem rád. Otazník samozřejmě visí nad sehráním obměnného mužstva a aklimatizací nových hráčů v týmu, protože v přípravě na to bylo málo času. Může se tedy stát, že první kola budou z naší strany kostrbaté, podobně jako zkraje jara. Neberu to ale jako nějakou omluvu. Respektuji, že v Jihlavě s ohledem na ekonomické možnosti k obměně kádru dochází. Problém s tím nemám a věřím, že jsme během letního zkoušení vybrali to nejlepší.

Berete nyní kádr za uzavřený?
Doufám, že by ještě někdo mohl přijít. Nechceme se však nějakým příchodem unáhlit a šáhnout vedle. Chceme počkat na vývoj v I. lize. Čekat můžeme klidně až do konce letního přestupového období.

Kádr nyní trápí některá zranění...
Ano, mrzí mne, že nyní v tréninkovém procesu s ohledem na svalová zranění absentují hráči, kteří se v přípravě jevili velmi dobře. Ať již to byl Lamin Jawo, který ani nevyrazil na dovolenou a připravoval se individuálně v Jihlavě, nebo mladíci Adam Ritter a Tomáš Svoboda. Je to škoda, protože vytvářeli zdravou konkurenci a existovala možnost, že mohli hned v prvním kole nakouknout do základní sestavy. Snad se o to porvou v dalších týdnech.

Lukáš Vaculík, nejzkušenější hráč

Jaká z tvého hlediska byla letní příprava?
Letos zažíváme dva extrémy. Zatímco ta zimní byla strašně dlouhá, tak za letní velmi krátká, což já samozřejmě vítám.

Co bys řekl k letní obměně kádru? Nakolik ses na ní ze své pozice ve sportovním vedení klubu podílel?
Snažím se vše skloubit s rolí hráče. Myslím, že se to zvládnout dá. Navíc mám výhodu, že testované fotbalisty vidím přímo v akci na tréninku, při zápasech, v kabině. Lépe si tak o nich mohu udělat obrázek. Věřím, že současný kádr by měl být dostatečně konkurenceschopný a podobně silný jako v uplynulé sezóně. Kvalita tady zůstala a kádr se doplnil zajímavými mladými hráči, kteří mají perspektivu před sebou. Doufám, že nám to na hřišti bude klapat, budeme dělat body a bavit fanoušky.

Bylo pro tebe složité rozhodnout se, zda pokračovat v hráčské kariéře?
Výhodou asi bylo, že jsem se s trenérem Kučerou domluvil, že se do letní přípravy zapojím. Chtěl jsem si tak ověřit, zda na to mám, zda jsem týmu prospěšný. Navíc u sebe nadále cítím vnitřní motivaci klub někam posunout ještě v úloze hráče. Mé rozhodnutí ulehčil i fakt, že mi zdraví slouží a byl jsem schopen absolvovat celou náročnou přípravu.

  • záznam tiskovky naleznete na klubovém Youtube kanálu Ježour TV

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu