06.07.2019, Miroslav Fuks

Přípravný duel s Pardubicemi skončil smírem

Přípravný duel s Pardubicemi skončil smíremPoslední letní přípravný zápas před generálkou na FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU skončil stejně, jako středeční duel proti Teplicím - remízou 2:2. Vysočina podala lepší výkon v prvním dějství, když otočila vedení Pardubic díky trefám Standy Klobásy a Tomáše Svobody. Ve druhém dějství soupeř vyrovnal z penalty.

 
PardubicePardubice
přát., sobota 6.7.2019, 16:30, Hlinsko
2:2
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 13. Mužík, 75. Kovář (pen.) – 36. Klobása, 45. Svoboda
Rozhodčí: Cieslar – Nádvorník, Hájek
Diváci: 300
Pardubice: Šmíd – Čihák, Černý, Hlavatý, Huf, Jeřábek, Mužík, Pfeifer, Prosek, Šejvl, Toml
FC Vysočina: Veselý – Svoboda (72. M.Pavlík), Tlustý, Tijani (79. Vedral), Novotný (63. Trajković) – Lacko, Vaculík (70. Beltran) – Mikuš (79. Křivánek), Zoubele (46. Maksimović), Smejkal (63. Javůrek) – Klobása (46. Yu). Náhradníci: Lancman.
 

Komentář

Do utkání proti Pardubicím v dresu FCV nastoupil další testovaný fotbalista - Jihokorejec Kang-hyun Yu (nar. 27.4.1996). V lednu podepsal smlouvu v Liberci a během jara hrál za „B“ tým. Za Slovan odehrál druhý poločas úterního přípravného duelu proti kyperskému Apollonu Limassol. Do Česka přišel již v březnu 2017, kdy přijal nabídka Slovácka. Připravoval se s prvním týmem, připsal si starty v MOL Cupu a dokonce zasáhl do prvoligového utkání proti Spartě. Jinak nastupoval převážně za juniorku, než jeho angažmá ukončilo vážné zranění zánártních kůstek vyžadující operaci a další léčbu. Vrátil se do Jižní Koreje a v rámci testů si v Liberci na podzim 2018 řekl o další šanci v českém fotbale.

Vysočina do zápasu vstoupila lépe, než její druholigový sok. Lépe kombinovala a častěji držela míč na svých kopačkách. První velkou šanci měl v 9. minutě po centru aktivního Svobody z pravého křídla. Na malém vápně našel nabíhajícího a tísněného Klobásu, který z první napálil tyč. Úvodní gól však vstřelily Pardubice, které zužitkovaly svoji první nebezpečnou akci. Zleva odcentroval Huf a našel Mužíka, který z první míč prodloužil k zadní tyči – 1:0. Ve 21. minutě mohlo být z jihlavského pohledu ještě hůře, neboť po chybě Tlustého se na branku hnal Huf, ale Veselý jej vychytal. O dvě minuty později po standardce z pravé strany nebezpečně hlavičkoval Tijani, ale těsně přestřelil. Vysočina byla nadále aktivnější, což dokumentovala i 32. minuta, kdy Zoubele zprava pronikl do vápna, dal míč po sebe a Mikuš pálil těsně vedle levé tyče. V 36. minutě bylo vyrovnáno, když Vaculík vyslal do vápna ideální kolmici na nabíhajícího Klobásu, jenž chladnokrevně přeloboval Šmída – 1:1. O čtyři minuty později zprava prudce odcentroval Svoboda a Mužík si ve skluzu málem vstřelil vlastní gól. Ve 41. minutě se na levém křídle zjevil Tijani, unikl protihráčům a Klobásovi scházel krůček k tomu, aby jeho střílený centr usměrnil do sítě. Lépe se vedlo v poslední minutě Svobodovi, jenž se po centru Novotného uvnitř vápna dostal k odraženému míči, jenž ho nekompromisně napálil pod břevno a stanovil skóre prvního poločasu – 2:1.

Druhá půle nabídla méně zajímavých okamžiků a pohříchu méně šancí před pardubickou brankou. V 54. minutě se za obranou zjevil Zifčák, vypálil z hranice vápna a Veselý musel jeho pokus vyrážet nad břevno. V 61. minutě Vaculík uvolnil do vápna sprintujícího Svobodu, který atakován získal jen roh. Sudí odpískání penalty nebyl nakloněn. O sedm minut později zprava centroval pardubický Lee a Čelůstkovu hlavičku lapil Veselý. V 75. minutě se Pardubice dočkaly vyrovnání, když Tlustý ve vápně fauloval Zifčáka a Kovář se z pokutového kopu nemýlil – 2:2. V 79. minutě další šanci Zifčák, ale Veselý byl na místě. O dvě minuty později Beltran nabil Maksimovići, ale ten pálil z vápna vysoko nad. Když pět minut před koncem střílel Sláma dva metry vedle branky, duel skončil zaslouženou remízou.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu