29.06.2019, Miroslav Fuks

Vysočina Brnu opět výrazně podlehla

Vysočina Brnu opět výrazně podlehlaVysočina na Zbrojovku Brno opět nestačila a potřetí v řadě jí výrazně podlehla. V Zástávce u Brna prohrála po vyrovnané první půli 5:2 (2:2), když jihlavské branky zaznamenali Lukáš Zoubele z penalty a Jan Javůrek. Jihlavská skóre proti Brnu činí z posledních dvou přípravných a jednoho ligového utkání hrozivých 15:3!

 
BrnoBrno
přát., sobota 29.6.2019, 11:00, sestřih
5:2
(2:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 23. Štěpánovský, 24. Magera, 47. Bartolomeu, 60. Pavlík, 80. Jurásek – 11. Zoubele, 32. Javůrek
Diváci: 500
Brno: 1. pol.: Floder - Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský, Mach, Čermák, Fousek - Růsek, Magera. 2. pol.: Halouska - Kotula, P. Pavlík, Černín, Šumbera - Bartolomeu, Bariš, Čermák (61. Moučka), Vintr - Jurásek, Přichystal.
FC Vysočina: Veselý (62. Lancman) – J.Pavlík (62. M.Pavlík), Tlustý (62. Křišťál), Tijani (45. Vedral), Novotný (62. Svoboda) – Lacko (62. Smejkal), Ritter (34. Cupák) – Mikuš (62. Křivánek), Zoubele (62. Beltran), Javůrek (62. Novák) - Jawo.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Vysočina do první půle nasadila silnější a zkušenější sestavu a nic nenasvědčovalo tomu, že by duel měl skončit výraznou výhrou brněnského celku. Ostatně, Jihlava byla v prvních minutách aktivnějším celkem. Brno se však rychle oklepalo a zahrozilo dvě střelami ze střední vzdálenosti, s nimiž si poradil Veselý. Ještě blíže brance byla Zbrojovka při rohovém kopu v 9. minutě, kdy jihlavský stoper Tlustý hlavičkoval nad vlastní branku. Chvíli poté však Vysočina podnikla rychlý brejk, Zoubele vysunul Jawa a ten se pustil odvážně mezi dva stopery, kteří jej faulovali až v pokutovém území. Míč si v 11. minutě vzal Zoubele a pokutový kop bezpečně proměnil – 0:1. Vysočina byla nadále nebezpečná, což dokumentovala střela Javůrka ze střední vzdálenosti. V rozmezí 23. a 24. minuty přišly černé chvilky stopera Tijaniho. Nejprve Veselý minul Eismannův centr zleva a překvapený Tijani jej usměrnil do vlastní sítě – 1:1. O minutu později jihlavský stoper ve vlastním vápně napálil záda spoluhráče, od nichž se balón odrazil k volnému Magerovi, jenž neměl problém otočit skóre 1:2. Ve 27. minutě mohlo být vyrovnáno, když Zoubele vysunul za obranu Mikuše, který se však proti gólmanovi Floderovi neprosadil. To Javůrkovi se v 32. minutě vedlo mnohem lépe. Pláchl s míčem, před vápnem si ho posunul zprava na střed a levačkou se trefil krásně od zadní tyče do branky – 2:2. Ve 43. minutě znovu zatrnulo zkušenému Tlustému, když moc nechybělo, aby si brněnský centr z pravého křídla srazil za Veselého záda. Na hřišti bylo hodně rušno ještě minutu před koncem, kdy Tijani nešetrně fauloval na půlce hřiště Štěpanovského, jenž musel pro zranění odstoupit ze hřiště. A ke střídání byl sudím donucen i stoper FCV.

Brno do druhého dějství až na jednu výjimku zcela obměnilo sestavu, zatímco Vysočina hráče ponechala a čerstvé síly měli ve vedru jen střídající z první půle – Vacek a Vedral. Vedení na stranu Zbrojovku už ve 48. minutě strhl Bartolomeu, který se odhodlal k ráně zpoza vápna a míč nádherně zapadl do šibenice - 3:2! V 54. minutě měl dobrou možnost Přichystal, který ale neměl dost potřebného prostoru a gólmana nepropálil. Následně pálil znovu Bartolomeu, jeho volej po centru z levé strany skončil mimo tyče. Jihlava po hodině hry prostřídala, na hřiště nastoupili mladíci a převaha Zbrojovky ještě vzrostla. Po rohovém kopu pálil znovu Bartolomeu, gólman míč jen vyrazil a ostřelování branky zakončil nakonec nekompromisně Pavlík - 4:2. Snížit mohl Svoboda, ale jeho tvrdá rána z hranice vápna letěla nad břevno. Šancí přibývalo spíše před jihlavskou brankou a střídající gólman Lancman se měl co ohánět. Tvrdou ranou jej prověřil například Šumbera. A pak přišel poslední gólový moment - ke střele napřáhl tentokrát Jurásek a míč opět zapadl ukázkově k tyči - 5:2.

Asistent trenéra Josef Mucha na Ježour TV komentuje tréninkový program končícího týdne, zdravotní stav kádru a též poslední dva přípravné duely – s Prostějovem a Brnem. K duelu se Zbrojovkou řekl: „Zápas s Brnem se nám moc nevyvedl. Zhruba hodinu hry jsme nechali hrát jednu jedenáctku. Chtěli jsme hráče vidět delší časový úsek v zápasovém vytížení. První půle však byla vyrovnaná. Šli jsme do vedení a poté jsme Brnu umožnili dvěma málo vídanými individuálními chybami otočit skóre, to by se nemělo stávat. Nepochybně je můžeme přičítat i zátěži, kterou kluci mají v nohách. Ovšem náročné tréninky jistě absolvuje i soupeř, na to se nelze vymlouvat. Ve druhém dějství bylo znát, že Zbrojovka nasadila čerstvé síly. Po našem střídání a nasazení mladých hráčů už v naší sestavě scházely automatizmy, které by tam měly být.“


Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu