26.06.2019, Miroslav Fuks

Vysočina si ve vedru poradila s Prostějovem

Vysočina si ve vedru poradila s ProstějovemFotbalisté FC Vysočina v úmorném vedru nastoupili do třetího duelu přípravného bloku. Na Bedřichově si připsali první letní výhru, když v obou poločasech přehráli druholigový Prostějov a zvítězili zaslouženě 4:0 (2:0). Dvakrát se trefil Rajmund Mikuš a v první půli přesně stříleli Stanislav Klobása a Tomáš Smejkal.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., středa 26.6.2019, 11:00, záznam
4:0
(2:0)
ProstějovProstějov
 

Góly: 42. Klobása, 45. Smejkal, 70. a 90. Mikuš
Diváci: 100
FC Vysočina: 1. pol.: Vejmola – Svoboda, Tlustý, Vedral, Javůrek – Vaculík, Cupák – Smejkal, Klobása, Zoubele – Jawo. 2. pol.: Lancman – J.Pavlík, Křišťál, Tijani, Novotný – Lacko, Ritter – Mikuš, Beltran, Novák – Křivánek.
Prostějov: Mucha – Kotouč, Koudelka, Pašek, Ilić, Janíček, Merdita, Lutonský, Schuster, Zapletal, Stanimirović Náhradníci: Peka, Šteigl, Biolek, Sus, Pernackij, Kiška, Korovikov, Dittmer.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Radim Kučera poprvé otestoval kroměřížského středopolaře Michala Cupáka a ve druhé půli dal v brance šanci dorostenecké jedničce z uplynulé sezóny Michalu Lancmanovi.

Vysočina byla po většinu utkání proti Prostějovu lepším týmem. Lépe se pohybovala, umněji kombinovala, více držela míč a dostala se do řady šancí. Prostějov pořádně zahrozil pouze kolem 17. minuty prvního dějství, kdy Vejmola v rozmezí několika minut vychytal Koudelku. Poprvé se dostal za obranu a pálil z úhlu a podruhé si na jihlavského gólmana nepřišel z přímého kopu. Vysočina v prvním dějství dlouho navazovala na duel s Žižkovem z pohledu zahozených šancí. Už ve 2. minutě po akci Smejkala a centru Svobody hlavičkoval Jawo, ale prostějovský gólman Mucha, syn jihlavského asistenta trenéra, skočil k tyči včas. V 6. minutě Javůrek rozehrál roh z levé strany, který ideálně našel hlavičkujícího Klobásu, ovšem ten míč usměrnil těsně nad břevno. V 19. minutě po brejku zleva centroval Javůrek, našel Klobásu, ale jeho pokus byl zablokován. Později se ke střele po rohovém kopu dostal testovaný Cupák, ale Mucha jeho ránu vyrazil. Ve 40. minutě Zoubele vysunul do křídla Javůrka, jenž před brankou našel Jawa, který hlavičkoval do břevna a od něj se míč odrazil asi před brankovou čárou. Z následného rohu se k odraženému míči dostal stoper Tlustý, ale napálil jej vedle branky. Ještě ve 41. minutě zprava odcentroval Svoboda na Jawa, jenž z akrobatické pozice zakončoval mimo tři tyče. O minutu později se však Vysočina zaslouženého vedení dočkala. Výborný pressink předvedl Zoubele a do ideální pozice uvolnil Klobásu, jenž se sám proti Muchovi nemýlil – 1:0. Domácí dokázali ještě do půle zvýšit na 2:0, neboť kulatý nesmysl se po ose Zoubele – Jawo dostal k nabíhajícímu Smejkalovi, jenž chladnokrevně zakončil – 2:0.

Jihlava otěže duelu nepustila ani ve druhém dějství. Hned zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky mohl premiérový gól v dresu FCV zaznamenal Mikuš, když se rybičkou položil do centru Novotného z levé strany, ale gólman jeho nadějný pokus dokázal vyrazit. Mikuš pálil i o chvilku později, ale pouze do bloku prostějovských hráčů a se střelou poté neuspěl ani Ritter, jenž střílel nad branku. Jednou byl blízko gólu i Prostějov, ovšem Susova hlavička po rohovém kopu letěla nad břevno. Skórovat chtěl i agilní Novák, ale svůj dobrý pressink a následný průnik gólově nezavršil. To Mikuš se dočkal. V 70. minutě Beltran šikovně uvolnil Křivánka, jenž unikl a před kasu předložil gólové zakončení Mikušovi – 3:0. Střílel i Kolumbijec Beltran, ovšem po centru Pavlíka z pravé strany nepálil přesně. V 90. minutě Vysočina završila svůj dobrý výkon čtvrtou trefou, kdy Ritter poslal dlouhý míč na Mikuše, který si míč přes tři hráče připravil ke gólové ráně z hranice vápna – 4:0.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: slova střelce druhé branky Tomáše Smejkala a teprve sedmnáctiletého středopolaře Adama Rittera.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:2
18.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 2:4
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu