22.06.2019, Miroslav Fuks

Duel dvou odlišných poločasů skončil výhrou Žižkova

Duel dvou odlišných poločasů skončil výhrou ŽižkovaFotbalisté FC Vysočina završili úvodní testovací týden letního blok. Radost z vítězství nezažili ani ve druhém duelu přípravy, když v Dolních Kralovicích v utkání dvou herně odlišných poločasů podlehli druholigové Viktorii Žižkov 2:1 (1:0). Ve druhém dějství snižoval Lukáš Zoubele.

 
ŽižkovŽižkov
přát., sobota 22.6.2019, 10:30, Dolní Kralovice
2:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 13. Urbanec (pen.), 51. Výborný – 64. Zoubele
Diváci: 300
Žižkov: 1. pol.: Soukup – Antl, Březina, Opluštil, Bazal – Súkenník, Petrlák, Batioja – Urbanec, Felipe, Dvořák. 2. pol.: Hrubeš – Tasić, Hejný, Krištof, Dvořák – Halgoš, Nadaner, Kulhavý – Urbanec, Klán, Výborný.
FC Vysočina: 1. pol.: Jágrik – M.Pavlík, Křišťál, Tijani, J.Pavlík – Lacko, Beltran - Mikuš, Klobása, Javůrek – Lopatin. 2. pol.: Kolář – Svoboda, Tlustý, Vedral, J.Pavlík – Vaculík, Ritter – M.Pavlík, Zoubele, Novák – Jawo.
 

Komentář

Kouč Radim Kučera nasadil mladé testované hráče - Kolumbijce Estebana Beltrana a ruského útočníka Daniila Lopatina. Naopak udělil volno Šefčíkovi, Novotnému, Křivánkovi, Smejkalovi a gólmanům Vejmolovi a Veselému. Šanci mezi třemi tyčemi tak dostali Kolář a v dorostenecké kategorii skončený odchovanec Adam Jágrik.

Zejména úvod první půli patřil Žižkovu, který lépe kombinoval, více držel míč a byl nebezpečnější. V 11. minutě se do míče z přímáku parádně opřel Březina, ale pouze otřásl břevnem. O dvě minuty posoudil sudí soubor Tijaniho s Bazalem v pokutovém území jako faul a nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Urbanec. Poté se hra týmu v modrých dresech zvedla, ale vyrovnání se Jihlava nedočkala. Javůrkem zahraný přímý kop vytěsnil v 16. minutě gólman Soukup nad břevno a z následného rohu nedokázal Křišťál usměrnit kulatý nesmysl mezi tři tyče. Další minuty už výraznou příležitost ani na jedné straně nepřinesly. Jen fotbalový boj a řadu nepřesností či ztrát míčů.

Ve druhém dějství se diváci dočkali mnohem většího počtu šancí, přičemž většina z nich se odehrávala před brankou Viktorie. Vysočina herně dominovala, pohříchu se však nevyvarovala zbytečné ztráty míče, po níž v 51. minutě zvýšil na 2:0 Výborný. Nejprve jej vychytal Kolář, ale následné dorážky už křídelník Viktorie skóroval. Převahu FCV nastartovala 56. minuta, kdy Zoubele pálil po přiťuknutí od Rittera nad břevno. V 62. minutě Jawo unikl stoperům, postupoval na Hrubeše, ale překonat jej nedokázal. K odraženému míči se dostal Novák, jenž našel na malém vápně volného Zoubeleho, který pouze orazítkoval břevno. V 64. minutě se však zkušený jihlavský středopolař branky dočkal, když vystihl žižkovskou rozehrávku, obešel Hrubeše a pohodlně snížil na 2:1. O dvě minuty obdobně vyšel presink Novákovi, obešel i gólmana, ale z úhlu nestřílel dostatečně důrazně a červenobílí obránci dokázali míč odehrát do zámezí. Po následném rohu hlavičkoval Vedral mimo tři tyče. V 68. minutě byl po centru Nováka ve výskoku faulován ve vápně mladík Svoboda, ale píšťalka sudího zůstala překvapivě němá. V 75. minutě se k hlavičce při rohu znovu dostal Vedral, ale ani na druhý pokus neuspěl. V 79. minutě skončila kombinace po ose Zoubele – Jawo – Novák střelou v rukavicích Hrubeše. V 82. minutě se ve vápně krásně uvolnil Zoubele, ale pohotovou střelou Hrubeše nepřekonal, neboť žižkovský gólman vytasil zázračná zákrok. Z následného rohu hlavičkoval vedle Jan Pavlík. S hlavičkou neuspěl ani Novák po centru Zoubeleho. Druhou vyloženou šanci pak v nastaveném čase promarnil Jawo, jenž opět pláchl bekům, ale vyběhnuvšího Hrubeše překonat nedokázal.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Žižkov - FC Vysočina | 1:1
24.kolo | FC Vysočina - Žižkov | 3:2
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu