22.06.2019, Miroslav Fuks

Duel dvou odlišných poločasů skončil výhrou Žižkova

Duel dvou odlišných poločasů skončil výhrou ŽižkovaFotbalisté FC Vysočina završili úvodní testovací týden letního blok. Radost z vítězství nezažili ani ve druhém duelu přípravy, když v Dolních Kralovicích v utkání dvou herně odlišných poločasů podlehli druholigové Viktorii Žižkov 2:1 (1:0). Ve druhém dějství snižoval Lukáš Zoubele.

 
ŽižkovŽižkov
přát., sobota 22.6.2019, 10:30, Dolní Kralovice
2:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 13. Urbanec (pen.), 51. Výborný – 64. Zoubele
Diváci: 300
Žižkov: 1. pol.: Soukup – Antl, Březina, Opluštil, Bazal – Súkenník, Petrlák, Batioja – Urbanec, Felipe, Dvořák. 2. pol.: Hrubeš – Tasić, Hejný, Krištof, Dvořák – Halgoš, Nadaner, Kulhavý – Urbanec, Klán, Výborný.
FC Vysočina: 1. pol.: Jágrik – M.Pavlík, Křišťál, Tijani, J.Pavlík – Lacko, Beltran - Mikuš, Klobása, Javůrek – Lopatin. 2. pol.: Kolář – Svoboda, Tlustý, Vedral, J.Pavlík – Vaculík, Ritter – M.Pavlík, Zoubele, Novák – Jawo.
 

Komentář

Kouč Radim Kučera nasadil mladé testované hráče - Kolumbijce Estebana Beltrana a ruského útočníka Daniila Lopatina. Naopak udělil volno Šefčíkovi, Novotnému, Křivánkovi, Smejkalovi a gólmanům Vejmolovi a Veselému. Šanci mezi třemi tyčemi tak dostali Kolář a v dorostenecké kategorii skončený odchovanec Adam Jágrik.

Zejména úvod první půli patřil Žižkovu, který lépe kombinoval, více držel míč a byl nebezpečnější. V 11. minutě se do míče z přímáku parádně opřel Březina, ale pouze otřásl břevnem. O dvě minuty posoudil sudí soubor Tijaniho s Bazalem v pokutovém území jako faul a nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Urbanec. Poté se hra týmu v modrých dresech zvedla, ale vyrovnání se Jihlava nedočkala. Javůrkem zahraný přímý kop vytěsnil v 16. minutě gólman Soukup nad břevno a z následného rohu nedokázal Křišťál usměrnit kulatý nesmysl mezi tři tyče. Další minuty už výraznou příležitost ani na jedné straně nepřinesly. Jen fotbalový boj a řadu nepřesností či ztrát míčů.

Ve druhém dějství se diváci dočkali mnohem většího počtu šancí, přičemž většina z nich se odehrávala před brankou Viktorie. Vysočina herně dominovala, pohříchu se však nevyvarovala zbytečné ztráty míče, po níž v 51. minutě zvýšil na 2:0 Výborný. Nejprve jej vychytal Kolář, ale následné dorážky už křídelník Viktorie skóroval. Převahu FCV nastartovala 56. minuta, kdy Zoubele pálil po přiťuknutí od Rittera nad břevno. V 62. minutě Jawo unikl stoperům, postupoval na Hrubeše, ale překonat jej nedokázal. K odraženému míči se dostal Novák, jenž našel na malém vápně volného Zoubeleho, který pouze orazítkoval břevno. V 64. minutě se však zkušený jihlavský středopolař branky dočkal, když vystihl žižkovskou rozehrávku, obešel Hrubeše a pohodlně snížil na 2:1. O dvě minuty obdobně vyšel presink Novákovi, obešel i gólmana, ale z úhlu nestřílel dostatečně důrazně a červenobílí obránci dokázali míč odehrát do zámezí. Po následném rohu hlavičkoval Vedral mimo tři tyče. V 68. minutě byl po centru Nováka ve výskoku faulován ve vápně mladík Svoboda, ale píšťalka sudího zůstala překvapivě němá. V 75. minutě se k hlavičce při rohu znovu dostal Vedral, ale ani na druhý pokus neuspěl. V 79. minutě skončila kombinace po ose Zoubele – Jawo – Novák střelou v rukavicích Hrubeše. V 82. minutě se ve vápně krásně uvolnil Zoubele, ale pohotovou střelou Hrubeše nepřekonal, neboť žižkovský gólman vytasil zázračná zákrok. Z následného rohu hlavičkoval vedle Jan Pavlík. S hlavičkou neuspěl ani Novák po centru Zoubeleho. Druhou vyloženou šanci pak v nastaveném čase promarnil Jawo, jenž opět pláchl bekům, ale vyběhnuvšího Hrubeše překonat nedokázal.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Žižkov - FC Vysočina | 1:1
24.kolo | FC Vysočina - Žižkov | 3:2
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu