23.06.2019, Redakce

Jarní hodnocení žákovských týmů

Jarní hodnocení žákovských týmůPřinášíme vám ucelené ročníkové statistiky jednotlivých žákovských mužstev, která působí v žákovských kategoriích Moravskoslezské ligy. Zároveň nabízíme stručná hodnocení ze strany trenérů daných mužstev.

 

U15 – Ivan Čermák

Tabulka MSŽL: 7. místo - 44 bodů

Hodnocení jarní části soutěže: Existují dva pohledy, jak zhodnotit jarní část sezony. Ten první, že mužstvo střídalo kvalitně odehrané zápasy s principy, které se učíme, a bohužel zápasy, ve kterých jsme jednoznačně propadli. Samozřejmě se na tom podílela ta druhá a podstatnější věc - dlouhodobě nám jde především o individuální rozvoj jedinců, proto se z výkonnostního hlediska přesunulo hned šest hráčů do kategorie mladšího dorostu. Díky tomu si mladší hráči ročníku 2005 zahráli v zápasech dorazových starších žáků.

Nejvydařenější zápas jara: Dvě domácí utkání odehrané v Antonínově Dole a to s Olomoucí (3:2) a Slováckem (2:1).

Nejhorší zápas jara: Domácí duel s Frýdkem Místkem (2:10) a domácí zápas s Prostějovem (2:3).

Nejlepší hráči jara: Vítek Horký, Jan Chytrý, Jakub Panský.

Přehled střelců branek za jaro: 24 - Fila ,11 - Jonáš, 6 - Chytrý, 5 - Horký, 4 - Maršík, Panský, Trňák, 3 - Šimánek, Smejkal, Farka, 2 - Horák, Blažek, 1 - Gregor, Haala, Záruba, Bouchner.

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 29 - Šimánek, 28 - Chytrý, 27 - Maršík, 26 - Krajčo, 23 - Panský, 22 - Trňák, Horák, Fila,b21 - Drápela, Blažek, Smejkal, 20 - Farka, 19 - Jonáš, 17 - Janota, 16 - Gregor, 15 - Haala, 14 - Raus, 13 - Mašek, Horký, 12 - Dobrovolný, 9 - Kasal, Švanda, Winterling, 8 -
Záruba, Zacha, 7 - Pech, 5 - Šancl, 2 - Bouchner, 1 - Vácha, Klouček.

U14 – Pavel Tvarůžek

Tabulka MSŽL: 5. místo - 57 bodů

Hodnocení jarní části soutěže: Výsledkově jsme nedokázali navázat na vydařenou podzimní část a z třetího místa jsme klesli na konečné páté. Má to však svoje objektivní příčiny, neboť pět hráčů jsme posunuli výše do kategorie U15 a naopak pravidelně za nás nastupovali čtyři hráči, kteří ročníkově patří do kategorie U13. Navíc jsme se celé jaro potýkali s velkým množstvím zdravotních problémů, ať už nemocemi, nebo zraněními a celková tréninková docházka tak byla dost špatná. Zbylí zdraví kluci tedy byli v průběhu jara velmi vytíženi a musím říct, že odehraná utkání zvládli velmi dobře. Ve všech zápasech odevzdali to, co v nich momentálně je, zdobila je velká snaha, zaujetí a chuť do hry. Snad kromě domácího utkání s Baníkem Ostrava bojovali vždy až do poslední minuty a ze hřiště odcházeli i přes případné porážky se vztyčenou hlavou. Často nám také z početních důvodů museli pomáhat další hráči z kategorie U13, nebo i U15. Kluky musím pochválit za snahu přenášet věci, které nacvičujeme z tréninku do utkání a za otevřený a ofenzivní fotbal s množstvím branek, který se jim daří hrát. Naším nedostatkem bohužel stále zůstává obranná činnost, jejímž důsledkem je příliš velké množství obdržených branek.

V závěru sezóny čeká většinu kluků ještě turnaj v rámci Letní olympiády dětí a mládeže v Liberci, a potom už si mohou užít třítýdenního volna, až do začátku letní přípravy, kterou zahájíme v pondělí 22. července.

Nejvydařenější zápas jara: Domácí výhry s Opavou (4:0) a Slováckem (4:2), venku vítězství v Hodoníně (5:0) a i přes porážku 2:4 jsme sehráli velmi dobré utkání na Baníku Ostrava.

Nejhorší zápas jara: Jednoznačně domácí porážka s Baníkem Ostrava 1:11. Toto utkání jsme vůbec nezvládli.

Nejlepší hráči jara: Tentokrát je těžké někoho vybírat. Kluci se v utkáních hodně točili, provázeli nás časté výpadky z důvodu zdravotních problémů. Výkony hráčů tak byli velmi kolísavé, některé zápasy odehráli výborně, jiné se jim tolik nepovedly. Takže tentokrát vyloženě za komplexně celé jaro nikoho nevyberu.

Přehled střelců branek za jaro: 13 - Zimmermann, 10 - Bouchner, 4 – Haala, Hána a Záruba, 3 - Musil, 2 – Šancl, Kotrba a Janoušek, 1 – Krahula, Šabach, Karásek a vlastní.

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 17 – Hána, Musil, 16 – Krahula, Mikulinec, Pivnička, Veselý, 14 – Holan, Zimmermann, 13 – Bouchner, Klouček, 12 – Šabach, Šancl, 11 – Haala, 9 – Záruba, 7 – Janoušek, 5 – Karásek, 3 – Procházka, 2 – Kasal, Maršík, Nevěčný, Šimánek, 1 – Dobrovolný, Dolejší, Kotrba, Krajčo, Mašek, Šerý.

U13 – Jonatan Hána

Tabulka SpSM: 5. místo - 52 bodů

Hodnocení jarní části soutěže: V průřezu celého klubu jsme přeřazovali hráče, kteří patří v ročníku k nejšikovnějším do vyšší kategorie. Konkrétně v našem týmu je od začátku působení posunut Daniel Bouchner a Bohuslav Musil. Od zimní přípravy také Matěj Pivnička s Filipem Veselým. Přesto, že je to pro tým oslabení, myslím, že je to správná cesta, pokud je to v rozumné míře. V tomto případě se to podařilo. Všichni čtyři jmenovaní nastupovali pravidelně v soutěžních zápasech U14 a odváděli dobré výkony, což mě těší. Naopak z U12 byl k nám posunut David Pospíchal, který patřil k nejlepším hráčům do té doby, než se zranil a vypadl ze zápasového tempa. Od začátku působení v klubu je takto přeřazen také Matěj Kotrba. Díky těmto posunům jsme našli nové lídry v podobě Ondřeje Šerého, který udělal velký výkonnostní vzestup, a právě Matěje Kotrby, který nás táhnul střelecky.

Kromě jmenovaných nastoupila spousta dalších kluků u pana Tvarůžka v kategorii U14, pokud tým bylo potřeba doplnit z početních důvodů. Klukům těžké zápasy pomůžou zlepšovat jejich individuální výkony. Fotbalová společnost je bohužel zaměřena na výsledky už v těchto kategoriích, přesto je potřeba si uvědomit, jaké jsou naše priority. Jestli výsledek nebo výchova hráčů. I přesto, že jako trenér nerad prohrávám, tak je to pro mě výchova hráčů a jejich individuální posun. Je potřeba, aby to věděli také rodiče a uvědomovali si to. Je potřeba si také uvědomit, že někteří kluci jsou drobnější a v zápasech proti biologicky vyspělejším klukům se tolik neprosazují. Fotbalovou kvalitu však mají a je potřeba mít trpělivost. Až se somaticky srovnají, fotbalově můžou jít velmi nahoru. V našem týmu je příkladem Vašek Dobrovolný, Pavel Skoumal či Kevin Balogh.

Důležité pro mě je, že z kluků cítím chuť se zlepšovat a pracovat na sobě. Přesto, že jarní část sezóny byla dlouhá a náročná, kluci ji zvládli velmi dobře. Odehráli jsme spoustu zápasů, kluci chodili na výběrové tréninky do RFA, odehráli několik turnajů (Ondrášovka Cup, Bavaria Cup, Třebíč Open). Mrzí mě zranění či výpadky zapříčiněné nemocemi, který náš úzký kádr postihli. Mrzí mě také, že po třech letech končí má spolupráce s Radkem Pechem, s kterým jsme si sedli jako lidsky, tak trenérsky. V Pelhřimově mu u dorostenecké kategorie přeji mnoho úspěchů.

Nejvydařenější zápas jara: Zápasy, které se nám povedly hlavně po herní stránce, byly proti Olomouci, Prostějovu, Vyškovu, Havlíčkovu Brodu a Zlínu. Velmi jsem byl spokojen s výkony na Bavaria Cupu v Německu, kde jsme výsledkově nezářili, fotbalově však ano.

Nejhorší zápas jara: Nepovedly se nám zápasy s týmy, které hrají jednoduchý fotbal bez mezihry – Kroměříž, Sparta Brno a Žďár nad Sázavou.

Nejlepší hráči jara: Některé již jsem zmínil, přesto rád zopakuji. Kapitán Ondřej Šerý, střelec Matěj Kotrba, tvůrce hry David Pospíchal, gólmani Viktor Nevěčný a Štěpán Nečada, který často chytal za kategorii U12, kde byl dlouhodobě zraněný Matyáš Široký. Oba brankáři měli velké vytížení, což pro ně byla výhoda. Mezi nejlepší hráče patřil také Kevin Balogh, který má registraci na Slovensku a odehrál za nás všechna přípravná utkání a po domluvě s trenéry i některá soutěžní utkání. Velmi dobře do týmu zapadli nově příchozí Vojtěch Brabenec a Marek Novák. Celkově kluci tvoří dobrou partu, což je základ úspěchu.

Přehled střelců branek za jaro: 44 - Kotrba, 12 - Balogh, Šlechta, 8 - Červený, Skoumal, 3 - Nesvadba, Pivnička, 2 - Brabenec, Dobrovolný, Šerý, 1 - Dolejší, Nevěčný, Novák, Veselý.

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 14 - Kotrba, Nečada, Půža, Šlechta, Skoumal, 13 - Novák, Šerý, 12 - Nesvadba, Nevěčný, 11 - Brabenec, Dobrovolný, Dolejší, 6 - Červený, Pospíchal, 5 - Balogh, 2 - Pivnička, Veselý, 1 - Bouchner, Musil.

U12 – Michal Vejmelka

Tabulka MSŽL: 7. místo - 49 bodů

Hodnocení jarní části soutěže: V jarní části soutěže jsme odehráli 14 utkání. V těchto utkáních jsme 7x zvítězili a 7x prohráli. Nastříleli jsme 155 gólů a 55 obdrželi. Náš herní projev se oproti podzimní části sezony zlepšil. Většina kluků zvládá přenášet tréninkové činnosti do zápasu.

Nejvydařenější zápas jara: Velkou kvalitu oboustranně mělo utkání se Zbrojovkou Brno. Předvedli jsme jeden z nejlepších herních výkonů jara. O nepříznivém výsledku pro nás rozhodla až třetí třetina, kdy soupeř své šance proměnil a my nikoliv. Přesto hodnotím toto utkání velmi vysoko.

Nejhorší zápas jara: Nejméně vydařený zápas jara jsme sehráli v Líšni, kde jsme v první třetinu vlastní pasivitou prohráli 5:0. Po mírném zlepšení ve druhé i třetí třetině jsme skóre vyrovnali. Soupeř podařenou brejkovou situací zvrátil výsledek pro sebe. My jsme tak zaslouženě za pasivitu v první třetině prohráli.

Nejlepší hráči jara (abecedně): Exner Jakub, Palán Radek, Stratil Ondřej, Zich Marek

Přehled střelců branek za jaro: 62 - Palán, 40 - Pospíchal, 29 - Sedláček, 28 - Zmrhal, 20 - Svoboda, 19 - Doležel, 11 - Stratil, 8 - Šmarda, 6 - Maňhal, 5 - Novotný, Exner, Zich, 4 - Starý, 3 - Fíla, 2 - Povolný, Neruda, 1 – Široký.

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro: 28 - Zmrhal, Svoboda, Stratil, Palán, Novotný, Sedláček, Povolný, Exner, Doležel, 23 - Zich, 18 - Široký, 14 - Pospíchal, Maňhal, Šmarda, Starý, Neruda, 13 - Fíla, 9 - Nečada, 1 - Koubek.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu