21.06.2019, Zuzana Michalková

Libor Smejkal: Chtěl bych hráče pochválit!

Libor Smejkal: Chtěl bych hráče pochválit!Mladší dorost U17 prožil velice náročnou sezónu. Bez minimálně čtveřice klíčových hráčů, kteří byli posunutí do kategorie staršího dorostu, nebyl v elitní šestnáctičlenné soutěži dostatečně konkurenceschopný. Se ziskem pouhých 10 bodů obsadil poslední příčku se ztrátou 15 bodů na předposlední Zlín. O hodnotící rozhovor jsme požádali trenéra Libora Smejkala.

 

Jak hodnotíte jaro 2018/2019?
Těžko se mi osobně hodnotí jarní sezóna, protože jsem trénoval tým jen pět zápasů. Celou sezónu jsme se pohyboval u kategorie U16. Pokud bych měl zhodnotit moje působení u týmu, tak bych chtěl hráče pochválit, protože každým zápasem byl jejich výkon lepší a lepší. I když hráči dostávali vysoké příděly, tak se našly ve hře i pozitiva. Chtěl jsem zbylých pět zápasů napadat soupeře vysoko na jejich půlce a osobně si myslím, že jsem u hráčů viděl chuť i snahu hrát tento způsob hry.

Který zápas byl podle vás nejvydařenější a který se naopak nepodařil?
Nejvydařenější zápas byl určitě proti Českým Budějovicím, když jsme smolně prohráli doma 0:1. V zápase jsme neproměnili 10 vyložených gólových šancí a soupeř nás potrestal po vlastní chybě. Jinak jsme byli na hřišti dominantnější. Určitě se nám nevydařil zápas v Olomouci, když jsme prohráli 7:0 a domácí byli výrazně lepším týmem.

Jak moc se vám v průběhu sezony měnil kádr hráčů?
Když jsem nastoupil k tomuto týmu, tak jsem se rozhodl, že posunu více hráčů z kategorie U16, tak aby si zvykli na ligový dorostenecký fotbal. A musím říct, že se někteří neztratili na hřišti a podali velice slušné výkony. Do kategorie U18 se posunul Jan Šenkýř, Pavel Vacek, Tomáš Franěk a do U19 se posunul Adam Savi v jarní části.

Co vás čeká nyní? Kdy startujete letní přípravu?
Po konzultaci se sportovním ředitelem rozdělíme hráče podle výkonnosti, tak aby zvládli přiřazenou kategorii a mohli se individuálně rozvíjet. Starší dorost odstartuje letní přípravu v pondělí 8. července a mladší dorost začne o den později v úterý 9. července.

Plánujete na příští sezonu nějaké změny, novinky?
To už bude záležet na novém trenérovi, protože já se posouvám ke staršímu dorostu U19, kde budu působit s trenérem Lubošem Prokopcem a na vzájemnou spolupráci se moc těším.

U17 - hráčské statistiky za ročník 2018/19

Odehrané zápasy: 29 - Němeček, Savi, 27 - Jiroušek, 25 - Nehyba, Hlaváč, 24 - Jiránek, 22 - Pavlík, 21 - Novotný, Šimon, 20 - Došek, Franěk, Luňáček, Vacek, 18 - Prchal, 17 - Trinh, 14 - Vrána, 13 - Fila M., 8 - Shudeiwa, 7 - Homola, Šenkýř, 6 - Jiřík, Vítek, 5 - Černý, Vlček, Jonáš, 4 - Folejtar, Zástěra, 3 - Fila L., Farka, 2 - Bulička, Vodička, 1 - Přidal, Pekárek, Miška, Janota, 

Vstřelené góly: 9 - Savi, 4 - Franěk, 2 - Fila M., Jiroušek, 1 - Černý, Novotný, Přidal, Shudeiwa, Vodička

U16 - hráčské statistiky za ročník 2018/19

Odehrané zápasy: 27 - Bulička, Krejčí, Pekárek, 26 - Folejtar, Miška, 24 - Jiřík, 23 - Homola, 20 - Křehlík, Vítek, 17 - Vlček, Vodička, 15 - Homolka, 12 - Jiroušek, Smejkal M., Fila L., 10 - Novotný, 9 - Farka, 8 - Raus, Vrána, 7 - Smejkal T., 6 - Došek, Janota, Jonáš, Pospíchal, 5 - Wiederlechner, 4 - Hlaváč, Šenkýř, 3 - Přidal, 2 - Zástěra, Vacek, Panský, Luňáček, 1 - Franěk, Chytrý, Krajčo, Pavlík, Pech, Šimon

Vstřelené góly: 25 - Miška, 12 - Bulička, 9 - Fila L., Vítek, 6 - Folejtar, Jiroušek, 5 - Jiřík, Homola, Homolka, Křehlík, 4 - Pekárek, Krejčí, Farka, 3 - Janota, Došek, Raus, Vodička, Smejkal, Jonáš, 2 - Widerlechner, Novotný, Hlaváč, 1 - Vrána, Vacek, Pospíchal, Luňáček, Chytrý

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu