19.06.2019, Miroslav Fuks

Vysočina otestovala hráče a na úvod přípravy podlehla Jablonci

Vysočina otestovala hráče a na úvod přípravy podlehla JablonciPo roce ve Zbuzanech u Prahy znovu nastoupila druholigová Vysočina proti Jablonci. Přední celek české ligy byl v přípravné konfrontaci produktivnější a na úvod letního bloku si připsal výhru 3:0 (1:0). Vysočinu může po sympatickém výkonu mrzet řada neproměněných příležitostí.

 
JablonecJablonec
přát., středa 19.6.2019, 17:00, záznam
3:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 43. Pilík, 66. Fábry, 73. Velich
Diváci: 80
Jablonec: I. pol.: Hrubý - Kratochvíl, Jugas, Břečka, Sýkora - Pleštil, Pilík, Kubista, Fábry, Peřina - Chramosta. II. pol.: Hanuš - Pleštil, Jugas, Kubista, Peřina - Kratochvíl, Fábry, Hübschman, Považanec, Sýkora - Chramosta. Střídali: Breda Dom., Velich, Čvančara, Černák.
FC Vysočina: 1. pol.: Vejmola – J.Pavlík, Tlustý, Vedral, Javůrek – Vaculík, Ritter – M.Pavlík, Zoubele, Šefčík – Jawo. 2. pol.: Veselý – Svoboda, Křišťál, Vedral, Novotný – Lacko, Tape – Mikuš, Whittingham Novák – Křivánek.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Vysočina do utkání nasadila 21 fotbalistů, přičemž kompletní porci minut odehrál jen stoper Vedral. I proto, že Tijani z dovolené přiletěl až dnes. Zápasové volno dostali Kolář, Klobása a též Smejkal, jenž ještě o víkendu brankou přispěl k postupu Líšně do II. ligy.

Kombinované jedenáctky obou celků si v první půli dokázali vypracovat řadu střel či pološancí. Do první příležitosti si z pravého křídla ve 3. minutě naběhl Jan Pavlík, ovšem nadějnou situaci tří hráčů v modrém na jednoho jabloneckého nedokázal ideálně vyřešit. Na druhé straně v 8. minutě střílel Kratochvíl, ale našel jen připraveného Vejmolu na středu branky. Ve 20. minutě se ke střele z úhlu dostal Chramosta, ale vyprášil jen Vejmolovy rukavice. Ve 24. minutě měl jihlavský gólman práci po hlavičce Jugase z rohového kopu. Vzápětí pálil ze střední vzdálenosti Zoubele, ale přestřelil. O minutu později neuspěl ani agilní Jan Pavlík, jenž si naběhl po pravém křídle a z úhlu se neúspěšně snažil propálit Hrubého. V 36. minutě se poprvé zastřeloval Pilík, ale jeho rána branku minula. V 38. minutě měl šanci Zoubele po zpětné přihrávce Jana Pavlíka, ale z první našel jen připraveného jabloneckého gólmana. O tři minuty později přestřelil ze střední vzdálenosti Šefčík. První dějství nakonec branku nabídlo, když přímý kop z dvaceti metrů nechytatelně zakroutil Pilík – 1:0.

Vysočina byla zkraje druhého dějství blízko vyrovnání, když si na kolmici za obranu naběhl Mikuš, zprava postupoval na Hanuše a trefil jen zadní tyč! V 57. minutě Mikuš znovu unikl po křídle a ke gólu vybídl Whittinghama, jenž však zakončení nezvládl. Jablonečtí se z jihlavského tlaku vymanili kolem 61. minuty, ovšem ani jednu ze dvou nadějných možností nedokázali přesně zakončit. V 65. minutě už uspěli, když Veselého z místa penalty prostřelil Fábry. Situaci však podle všeho předcházel faul na levého beka Novotného. V 73. minutě to bylo už 3:0, když z osmnácti metrů vypálil k tyči Velich a jeho rána proskočila do sítě. Zbylé minuty zápasu už přes snahu Vysočiny alespoň o čestný úspěch branku nenabídly.

  • záznam utkání na Youtube - ZDE

Fotogalerie

           
 

Ohlasy trenérů

„V první půli jsme rozhodně podali lepší výkon, což jsem ale i očekával vzhledem k tomu, že jsme do ní nasadili více zkušenějších hráčů, kteří byli součástí týmu i na jaře. Ve druhém dějství nastoupilo více fotbalistů nových, testovaných nebo produktů mládežnické akademie. Škoda, že jsme nedokázali zužitkovat některou z nadějných situací, při nichž nám scházel klid, kvalitnější provedení nebo přesnější finální fáze,“ řekl po utkání kouč Radim Kučera a doplnil hodnocení druhé půle: „Inkasovali jsme dvě branky po našich zbytečných chybách. Jablonec byl produktivní a trestal nás. Přitom jsme si opět dokázali vypracovat zajímavé gólové situace. Viděl jsem řadu zbytečných ztrát a nepřesností. Každopádně jsme sehráli cenný a poučný přípravný zápas proti kvalitnímu soupeři. S ohledem na logickou nesehranost týmu jsem se zaměřil na sledování individuálních výkonů, na jejich morální vlastnosti a též na technickou i taktickou odolnost.“
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu