19.06.2019, Zuzana Michalková

Ženský tým má za sebou velice úspěšnou sezonu!

Ženský tým má za sebou velice úspěšnou sezonu!Ženský tým v Moravskoslezské divizi žen zažil velice úspěšnou sezonu! Dívky ze čtrnácti zápasů ani jednou neprohrály a nasbíraly parádních 38 bodů! Tento parádní výsledek znamená postup do Moravskoslezské ligy žen!

 

Jak hodnotíte sezonu 2018/2019, zejména pak jaro?
Právě skončenou sezónu 2018/2019 nemůžu hodnotit jinak než jako skvělou. Odehrát celý ročník bez jediné prohry je obrovským úspěchem zakončený postupem. Holky předváděly po celou sezónu velice kvalitní a vyrovnané výkony jak individuální tak týmové. S průměrným věkem 17 let stále ještě patří do kategorie juniorek, přesto nebojácně vlétly do ženské ligy, kde se ještě minulý ročník rozkoukávaly, aby v tom letošním ukázaly svou sílu.

Jako každému týmu během sezóny se ani nám nevyhnuly zranění či odchody, přesto se s tím tým dokázal vyrovnat a byl kolektivně ještě silnější. Tým bych pochválila celý, opíral se především o hráčky Petrašovou, Soukupovou, Fatrdlovou, Jůzlovou, Šanderovou a Lavičkovou, které na jaře výbornými výkony doplnily nově příchozí Kutlvašrová a Paulíčková.

Který zápas byl podle vás nejvydařenější a který se naopak nepodařil?
Oba zápasy s brněnskými FC Medlánky patřily mezi ty nejkvalitnější a nejvydařenější, jelikož každé střetnutí s tímto týmem má velký náboj a emoce, nejen skrze naši zápasovou historii. Výsledky naznačují, že se jen těžko hledá nevydařený zápas, nicméně obě remízy byly zbytečné. Hlavně ta s Líšní, kdy jsme nepodaly náš standardně kvalitní výkon, přestože k nám přijel tým, který v případě možnosti doplňuje soupisku hráčkami A týmu, které hrají 2. ligu.

Jak moc se vám v průběhu sezony měnil kádr hráček?
Soupiska žen se pravidelně obměňuje každý půlrok. Osa týmu se ustálila, okolo se točí holky, které přicházejí a odcházejí převážně skrze vysoké školy či zahraniční studia. Fluktuace je velká. Před každou sezónou, stejně jako právě teď, bojujeme s dostatečným doplněním soupisky pro další soutěžní ročník. Jarní sezónu jsme celou odehrály se 14 hráčkami. Během zimní přípravy nám 2 holky skončily, 4 se zranily včetně brankářky, a proto všechny zápasy musela odchytat trenérka Lenka Pojezná, která ukázala, že ze svého umu nic nezapomněla.

Co čeká dívky nyní? Kdy startujete letní přípravu?
Tento týden máme poslední trénink a čeká nás oblíbené ukončení sezóny. Holky budou mít měsíční volno, aby měly možnost také vyměnit fotbal za jiné aktivity a řádně si odpočinout. K tréninkům se opět sejdeme 30. července.

Plánujete na příští sezonu nějaké změny, novinky?
Následující ročník pro nás bude nový, čekají nás kvalitnější zápasy v Moravskoslezské lize žen. Tým se na novou výzvu těší. Co se týče přípravy na sezónu, nebudeme nic měnit. Standardně nás čeká 6 týdnů letní přípravy, včetně pětidenního herního soustředění a nějakých přípravných zápasů. Holky si uvědomují důležitost občas náročných příprav, věřím, že tým bude kvalitně připraven, abychom opět podávaly kvalitní výkony, zápasy bavily holky, fanoušky i nás trenérky a abychom se posunuly zase o krok dále.

Statistiky hráček

Střelkyně: 18 – Fatrdlová, 16 – Šanderová, 9 – Soukupová, 8 – Paulíčková, 6 – Petrašová, Jůzlová, Jelínková, 3 – Petrlíková, 2 – Šefčíková, Macháčková, 1 – Němcová, Valentová

Odehrané zápasy: 14 - Petrašová, Fatrdlová, Šanderová, Soukupová, Jelínková, Kozinová, 12- Kutlvašrová, 11- Lavičková, Jůzlová, Paulíčková, 10- Petrlíková, Pojezná, 7- Paříková, Šefčíková, Wasserbauerová, 6 – Novotná, 5- Macháčková, Němcová, Baráková, 3- Menzelová, 1- Váňová, Husková, Valentová

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu