16.06.2019, Miroslav Fuks

U16 na All Stars Cupu: velmi dobré 10. místo!

U16 na All Stars Cupu: velmi dobré 10. místo!Mladší dorostenci FC Vysočina se ve dnech od 14. do 16. června po dvou letech znovu představili na prestižním mezinárodním turnaji All Stars Cup. V obrovské konkurenci se v Praze rozhodně neztratili a při měření sil proti špičkovým světovým klubům zanechali velmi dobrý dojem. Po úvodních dnech jim jen těsně unikl postup do finálové osmičky a zaujali remízou nad Atléticem Madrid. V nedělním play-off došli až do malého finále, kde v boji o konečné 9. místo na penalty podlehli mexickému Chivas Guadalajara.

 

Mladíci FC Vysočina při své druhé účasti na All Stars Cupu se rozhodně opět neztratili a při měření proti špičkovým, nejen evropským klubům, zanechali velmi dobrý dojem, když dokázali vylepšit dva roky starý výsledkový rekord. Jak to viděl očima trenér Libor Smejkal?
Jsem nesmírně rád, že jsme se opět ukázali v dobrém světle a udělali jsme skvělý dojem před organizátory turnaje! Před dvěma roky hráči ročníku (2001 a mladší) skončili na 14. místě a nám se povedlo toto umístění překonat, když jsme obsadili krásné 10. místo. Hráči ke každému utkání přistoupili zodpovědně a nervozitu si nechali v kabinách. Já jsem celkově s turnajem spokojen, protože se nám všechny zápasy vyvedly po herní i výsledkové stránce. Hráči hráli srdíčkem a po zásluze uspěli.

Po prvním dni jste obsadili třetí příčku se čtyřmi body a s dobrým základem do další skupinové fáze, jak jste viděl zápasy?
V prvním utkání jsme nastoupili proti japonskému týmu Avispě Fukuoce, který jsme porazili zaslouženě 1:0, když se dokázal prosadit Jiří Vodička. Po zápase vypukla obrovská euforie a nadšení. Ve druhém utkání jsme se střetli s domácí Duklou Praha, se kterou jsme prohráli 1:0. Dukla má velmi kvalitní tým a disponuje šikovnými hráči. Ve třetím zápase jsme vyzvali k souboji španělského giganta Atlético Madrid a pro hráče to byl velký svátek. V zápase jsme byli vyrovnaným soupeřem a utkání skončilo nečekaně zaslouženou remízou s favoritem turnaje. V ten moment jsme si vytvořili velký respekt před soupeři.

O pouhé dva body vám unikl postup do finálové osmičky a po úvodních dvou dnech jste byli dle průběžné tabulky jedenáctí, tudíž z tohoto pohledu může být konečné desáté místo uspokojivé?
Ve druhém dni jsme vybojovali jenom tři body a obsadili jsme v celkové tabulce 11. místo. V prvním zápase proti Zlínu jsme prohráli 1:0, když jsme dostali v poslední vteřině zápasu gól po rohovém kopu. V ten moment nastalo velké zklamání, protože by to v konečném zúčtování mohlo pěkně zamíchat postupové karty. Výhrou nad námi si Zlín zajistil 8. místo a tím i postup do TOP 8 týmů. Ve druhém zápase jsme se utkali s východním sousedem ze Slovenska -  Nitrou. Nitra hrála silově a spoléhala se na rychlé protiútoky. Za nás vstřelil gól Tomáš Bulička a mohli jsme se radovat z vítězství 1:0. V posledním zápase jsme museli porazit silný turecký tým Altinordu Izmir, pokud jsme chtěli ještě pomýšlet na postup do nejlepší osmičky. Hrál se velmi ostrý a svižný zápas z obou dvou stran, ale šťastnější byl Izmir, který vyhrál 1:0. Po prohře s Izmirem se nám sen o nejlepší osmičku rozplynul.

Takže pro vás byla výzva alespoň překonat dva roky starý rekord?
Určitě ano. Na hráčích bylo vidět, že chtějí dokončit úspěšně turnaj. V boji play off o 9.-16. místo jsme narazili na tým Bohemians 1905. Soupeř se nacházel na 14. místě. Od prvních minut jsme byli lepším týmem, ale v prvním poločase jsme dostali gól po standardní situaci. Naštěstí jsme srovnali tři minuty před koncem, když se prosadil Štěpán Buršík a na pokutové kopy jsme vyhráli 5:4 (góly z PK: David Vrána, Daniel Jiřík, Lukáš Fila, Dominik Homola a Štěpán Buršík). V zápase o 9.-12. místo jsme se střetli opět s Nitrou a nebylo to úplně jednoduché utkání, protože soupeř nám měl co vracet. Nakonec jsme uspěli až opět po pokutových kopech, když jsme vyhráli 3:2 (góly z PK: David Vrána, Daniel Jiřík a Lukáš Fila). V boji o konečné 9. místo jsme dostali mexický Chivas Guadalajara, který vyřadil FC Porto 3:0. Čekal nás velmi těžký zápas, protože Mexičané hráli dobrý kombinační fotbal. V tomto zápase poprvé zasáhlo video VAR a zápas řídili ligoví rozhodčí. Hlavním rozhodčím byl Ondřej Lerch, který v tomto zápase využil video, když po zákroku na Jirouška dostal mexický hráč rovnou červenou kartu. Po 45 sekundách, když se stal tento incident, který jsem osobně neviděl, tak hlavní využil po konzultaci s pomezním video a oprávněně udělil červenou kartu hráči. Byl to celkově remízový zápas, protože jsme nedali dvě vyložené gólové šance a Chivas nastřelil dvakrát konstrukci brány. Na pokutové kopy jsme poprvé prohráli 3:1 (gól z PK: Daniel Jiřík). I přes prohru jsme mohli být po zápase spokojení.

Jak jste byli spokojeni s organizačním zabezpečením turnaje?
Všechno klapalo jako hodinky. All Stars Team měl vše pod kontrolou. Spali jsme v naprosto luxusním hotelu TOP Praha, kde byla výborná strava ve formě švédských stolů. Hráli jsme v Horních Počernicích (Xaverov). Během turnaje byl k dispozici VIP stan, kde bylo vše. Kluci měli zajištěný pitný režim i obědy po celý turnaj. Každý tým měl přiřazeného patrona, který se staral o své týmy.

Při vyhlašování vítězů v Ďolíčku jste dostali cenu FAIR PLAY, proč zrovna vy?
Bylo to pro mě i pro celý tým velké překvapení. Jsem za tuto cenu nesmírně rád a vážím si ji. Je to ocenění za to, že jsme hráli dobře, byli jsme disciplinovaným týmem, nechali jsme na hřišti všechno a hráli jsme odvážně.

Co byste řekl závěrem?
V každém zápase jsme vysoko napadali, tak abychom okamžitě dostávali soupeře pod tlak. Náš odvážný styl hry přinesl na turnaji velký úspěch.

Na závěr bych chtěl poděkovat p. Novákovi a p. Valínovi, za to, že jsme si mohli zahrát na skvělém turnaji, všem rodičům a fanouškům, že nás podporovali všechny tři dny. V neposlední řadě i mému realizačnímu týmu. Hráčům děkuji za dobrou reprezentaci klubu a smekám před nimi klobouk za to, co dokázali na turnaji. Všem patří velké dík. 

  • fotografie z turnaje ZDE

Výsledky FC Vysočina na All Stars Cupu:

Pátek – skupina B:
FCV - Avispa Fukuoka  1:0 – gól: Vodička
FCV – Dukla Praha  0:1
FCV – Atlético Madrid  0:0

Sobota – skupina H:
FCV – FC Fastav Zlín  0:1
FCV – FC Nitra  1:0 – gól: Bulička
FCV – FK Altinordu Izmir  0:1
Pořadí po skupinových zápasech: 11. místo

Neděle – play-off o 9.-16. místo:
čtvrtfinále: FCV – Bohemians Praha 1905  1:1 – 5:1 pen. – gól: Fila
semifinále: FCV – FC Nitra  0:0 – 3:1 pen.
o 9. místo: FCV - Chivas Guadalajara  0:0 – 1:3 pen.

Celkové pořadí turnaje:
1. SK Slavia Praha
2. Paris Saint-Germain
3. Atlético Madrid
4. FK Dukla Praha
5. AC Sparta Praha
6. 1.FC Slovácko
7. FK Altinordu Izmir
8. FC Fastav Zlín
9. Chivas Guadalajara
10. FC Vysočina Jihlava
11. FC Porto
12. FC Nitra
13. Avispa Fukuoka
14. Beijing FC
15. Bohemians Praha 1905
16. SK Dynamo České Budějovice

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu