17.06.2019, Miroslav Fuks

Posilou Rajmund Mikuš, Jiří Klíma do Mladé Boleslavi

Posilou Rajmund Mikuš, Jiří Klíma do Mladé BoleslaviLetní kádr FC Vysočina hlásí další zajímavou posilu. Po Matúši Lackovi tým posílí slovenský ofenzivní záložník Rajmund Mikuš, který se může pochlubit velmi zajímavou produktivitou. Jihlavu naopak opouští odchovanec Jiří Klíma, jenž míří za ambicemi a rozvojem svého potenciálu do prvoligové Mladé Boleslavi.

 

„Na Rajmunda Mikuše se moc těšíme, protože jeho čísla vypadají velmi dobře a i všechny reference na něj byly velmi pozitivní. Hodně si od něj slibujeme. Doufáme, že se mu bude i na Vysočině dařit a udělá tady další kroky k fotbalovému růstu. Budoucnost Jirky Klímy jsme řešili de facto celý rok a dospěli jsme k tomu, že momentálně už v Jihlavě nemá prostor se výkonnostně posunout dál a potřebuje nové, víc konkurenční prostředí. Stejně jako David Štěpánek v zimě, tak i nyní Jirka potřebuje pro svůj další růst udělat krok mimo klub, který ho vychoval a kde strávil takřka celou dosavadní část kariéry. Jeho přestup je další ocenění naší akademie a další příklad pro naše mladé fotbalisty, že přes Jihlavu vede cesta do vyšších pater fotbalu. Nyní máme před sebou další úkol, zapracovat do kádru další produkty naší akademie,“ okomentoval aktuální přestupové novinky ředitel klubu Jan Staněk.

Slovenský ofenzivní záložník Rajmund Mikuš (nar. 29.11.1995) nebude scházet na úterním zahájení letního tréninkového bloku FC Vysočina. Talentovaný ofenzivní fotbalista začínal v Šamoríně a poté prošel dorosteneckými týmy a „béčkem“ Slovanu Bratislava, kde sbíral zkušenosti ve III. lize. Stejnou soutěž okusil i v ročníku 2015/16 v dresu Duslo Šaľa a též o rok později po přestupu do Nového Mesta nad Váhom. S ním v létě 2017 pronikl do II. ligy, kde působil poslední dva roky. Nejprve v dresu Nového Mesta a o ročník později v barvách FK Dubnica. V 58 druholigových utkáních si připsal pozoruhodnou bilanci 24 vstřelených branek a 18 gólových asistencí. S FC Vysočina podepsal víceletý profesionální kontrakt.

Pod vedením kouče Radima Kučery se bude též připravovat sparťanský odchovanec Jan Pavlík (nar. 20.3.1998), jenž v uplynulém ročníku odehrál na postu pravého beka 19 utkání za Vlašim ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Pokud se prosadí do kádru, tak by měl v Jihlavě hostovat.

Chybět nebudou ani testovaní fotbalisté. Levý záložník Mladé Boleslav David Novák (nar. 11.2.1999), jenž v uplynulých dvou ročnících Juniorské ligy vstřelil 18 branek. Na doporučení Marka Zúbka, trenéra Velké Bíteše, přichází zkoušet své fotbalové štěstí mládežnický reprezentant Jamajky Ryan Theodore Whittingham (nar. 26.8.1997), jenž v posledních dvou ročnících střílel branky za divizní Velkou Bíteš. Ve formě testu se v Jihlavě začne připravovat i osmadvacetiletý střední záložník Mougnini Tape (nar. 15.12.1990) z Pobřeží Slonoviny, jenž působil v Gruzii, Tunisku, na Maltě a naposledy ve Španělsku.

V neposlední řadě dostanou šanci končící dorostenci Radek Křivánek a Tomáš Svoboda, stejně tak dorostenecký reprezentant Adam Ritter.

Do Mladé Boleslavi přestupující Jiří Klíma (nar. 5.1.1997) je odchovancem Polné, odkud v osmi letech zamířil do Jihlavy. Postupně prošel jihlavskými mládežnickými týmy a výrazně zazářil gólovou produktivitou v dorostenecké lize, čímž na sebe upozornil trenéry českých mládežnických reprezentací a též trenéra „áčka“ Michala Hippa, jenž mu dal v květnu 2016 šanci okusit prvních deset minut v nejvyšší soutěži a to hned na Letné proti Spartě. Ročník 2016/17 strávil na vydařeném hostování v druholigovém Znojmě, kde získal cenné zkušenosti v dospělém fotbalu. Od léta 2017 se stal stabilní součástí prvního týmu FC Vysočina a v prvoligovém ročníku nastoupil do 19 utkání, v nichž vstřelil jedinou branku do sítě Teplic. V uplynulé sezóně s Jihlavou bojoval o návrat do nejvyšší soutěže, k čemuž v 29 zápasech včetně baráže přispěl 9 zásahy.

Jiří Klíma do města automobilů odchází s touhou bojovat o pozici v sestavě: „Chci se poprat o místo na hřišti. Jsem si samozřejmě vědom konkurence kvalitních útočníků, která v Mladé Boleslavi panuje. Velkou motivaci pro mne představuje vidina zápasů Evropské ligy a též tradičně vysoké mladoboleslavské ambice v nejvyšší soutěži. Moc se na tyto výzvy těším. Navíc jsem už na sobě cítil, že bych se rád v kariéře dále posunul, neboť jsem ji vlastně celou strávil v Jihlavě. Každý fotbalista se chce v kariéře stoupat a když přijde taková šance, tak by byla velká škoda ji nevyužít.“

V urostlém útočníkovi logicky stále přetrvává zklamání z nevydařené baráže: „S Vysočinou jsem se chtěl loučit postupem do I. ligy. I proto jsem minulý rok podepsal prodloužení smlouvy. Věřil jsem, že jsme schopní se do ligy vrátit. Bohužel se to nepovedlo. Obrovská škoda, budeme mne to trvale mrzet.“

Klíma nezapomněl poděkovat: „Jihlavu bud mít vždy v srdci. Dostala mne do velkého fotbalu, v jejím dresu jsem nastoupil do premiérového utkání v nejvyšší soutěži a vstřelil první ligový gól. Celému klubu bych chtěl strašně moc poděkovat za to, jak se o mne staral. Poděkování náleží opravdu všem trenérům, kteří mne vedli. Díky náleží i fanouškům, kteří byli super. Věřím, že kluky budou i nadále podporovat a že se na Vysočině brzy znovu dočkají I. ligy!“

Aktuální složení kádru FC Vysočina pro letní přípravu:

Brankáři: Vejmola, Veselý, Kolář
Obránci: Svoboda, Křišťál, M.Pavlík, Tijani, Tlustý, Vedral, Novotný, J.Pavlík
Záložníci: Javůrek, Vaculík, Šefčík, Zoubele, Smejkal, Lacko, Matulka, Křivánek, Ritter, Mikuš, Novák, Whittingham, Tape
Útočníci: Jawo, Klobása

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu