11.06.2019, FCV: vedení, partneři a fanoušci

Vyjádření FC VYSOČINA JIHLAVA, a.s. k jednotlivým reakcím na výzvu klubu ze dne 4.6.2019

Vyjádření FC VYSOČINA JIHLAVA, a.s. k jednotlivým reakcím na výzvu klubu ze dne 4.6.2019Komise rozhodčích přijala na svém zasedání dne 5.6.2019 opatření, na jejichž základě nezařadila na listinu rozhodčích pro ročník 2019/2020 oba hlavní rozhodčí našeho barážového dvojutkání. Současně zástupci komise vyjádřili lítost nad průběhem baráže a nad tím, že FC Vysočina Jihlava zřejmě nepostoupil do první ligy díky chybám rozhodčích.

 

Osobní odpovědnost však zástupci komise odmítli. Místopředseda VV FAČR Roman Berbr v podstatě řekl, že si LFA může za průběh baráže sama nenasazením VAR. Předseda VV FAČR Martin Malík označil naší reakci za nekonstruktivní a hysterickou.

Na první pohled je vyhození rozhodčích rozhodná reakce na skandální způsob, jakým vedli barážová utkání FC Vysočina. Z pohledu našeho klubu však komise rozhodčích obětovala oba rozhodčí (asistentů obou utkání se opatření nijak nedotklo) na časově nespecifikovanou dobu (půl roku, rok?) a pouze na oko celý problém vyřešila. Pro náš klub však zcela neuspokojivě, když si lze jen stěží představit, že třetí den po skončení baráže mohla komise provést jakékoliv hlubší šetření obou duelů. Naopak postup komise v nás vyvolává jen další pochybnosti a je patrné, že se komise rozhodčích snaží problém bagatelizovat a zamést pod stůl.

Před prvním zápasem baráže zástupci našeho klubu kontaktovali představitele FAČR, předsedu komise rozhodčích a zástupce LFA s tím, že máme informace, že FC Vysočina bude rozhodčími v baráži poškozen. Ředitel klubu hovořil v den utkání s předsedou komise rozhodčích a předmětem hovoru nebylo chválení sudích, ale naopak apel na to, aby předseda komise rozhodčích zajistil regulérnost baráže právě v návaznosti na informace, které klub z několika stran dostal. Předseda komise pan Chovanec ujišťoval, že se klub nemá čeho bát. Není také pravdou, že by si klub na rozhodčí během ročníku nestěžoval, když stačí připomenout vymyšlenou rozhodující penaltu v 88. minutě utkání MOL Cupu - Opava vs. FC Vysočina.

Přes výše uvedené apely byl náš klub v prvním utkání poškozen. K tomu FC Vysočina podal oficiální protest, kde upozornil na tendenční řízení utkání popsáním celé řady situací s vyvrcholením v podobě neuznání regulérní branky a nenařízení pokutového kopu.

Reakce komise rozhodčích jak směrem k našemu klubu, nebo na veřejnost, nebyla žádná, a to přesto, že došlo k poškození FC Vysočina, ale i Zbrojovky, o čemž hojně referovaly sdělovací prostředky.

Přes vše shora uvedené pokračoval neskutečně špatný výkon rozhodčích v neprospěch našeho klubu i ve druhém duelu. Pokud ani po průběhu prvního utkání není schopna komise rozhodčích učinit opatření k zajištění regulérnosti utkání (například změna delegace nasazením některého z top českých sudích), pak to považujeme za profesní a osobní selhání vedení komise rozhodčích. Nutno pak podotknout, že rozhodčí by měli rozhodovat správně a nestranně i pokud se na utkání VAR nenachází. Pokud v tomto pan místopředseda Berbr hází odpovědnost na LFA, nemůžeme s tím souhlasit. Odpovědnost za přípravu a kvalitu rozhodčích má jednoznačně FAČR.

Náš klub bude iniciovat setkání majitelů klubů a bude iniciovat kroky směrem k řešení vznesených otázek týkajících se komise rozhodčích a její práce. Současně chceme debatovat o krocích k zajištění nezávislosti komise a posílení kontroly klubů nad její nezávislostí (viz. například člen komise, který deleguje rozhodčí, by mohl být navržen kluby apod.)

Náš klub také podal řídícímu orgánu soutěže podnět k tomu, aby zvážil nařízení opakování obou utkání baráže, popřípadě pouze odvetného utkání v Jihlavě, což by byl nepochybně krok, který by mohl získat důvěru veřejnosti v regulérnost soutěží a pomohl by ke spravedlnosti.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu