07.06.2019, Miroslav Fuks

Po čtyřech letech se rodí nový travnatý pažit

Po čtyřech letech se rodí nový travnatý pažitPo čtyřech letech změní hrací plocha stadiónu FC Vysočina svůj travnatý pažit. Jihlavský klub přistoupil k investici do obnovy trávníku, jenž trápil zejména zvýšený výskyt plsti. Specializovaná firma PHILIPP - sportovní trávníky v úterý dopoledne zahájila práce odfrézováním horní vrstvy trávníku a organické hmoty. Nový trávník bude zasetý již v tomto týdnu.

 

„Jedním z důležitých předpokladů kvalitní technické hry na domácí půdě je perfektní trávník. Náš pažit nebyl po čtyřech letech provozu v ideálním stavu a trápilo jej vytváření plsti, kterou tvoří zbytky posekané nebo odumřelé trávy, různé mechy a plevele. Ta brání růstu trávníku a vodopropustnosti, což zvyšuje poměr výskytu plevelné lipnice a zhoršuje kořenový systém trávníku. Tento fakt samozřejmě vede k vykopávání drnů a nerovnostem hrací plochy. Vždy tomu hodně napomůže brzký začátek fotbalové jara a pozdní nástup vegetačního období. Rozhodli jsme se proto provést hned po odehrání soutěžního ročníku sejmutí horní vrstvy travnatého koberce a výsev nového trávníku,“ okomentoval tento krok technický manažer Jindřich Březina.

FC Vysočina má s tímto postupem na hlavním stadiónu hned trojí zkušenosti z let 2007, 2012 a 2015. „Aktuální renovace hrací plochy je největší od léta 2012, neboť její součástí je i doplnění a zapracování 320 tun nové vrstvy Fibresand. Tu tvoří umělými vlákny vyztužený vegetační substrát, který bude použit v horní vrstvě trávníku. Součástí rekonstrukce je navíc úprava travnaté plochy za brankou, což představuje zhruba 2,5 tisíc metrů čtverečních. Horní vrstva trávy bude odfrézovaná, doplněná pískem a nově zasetá. V neposlední řadě jsme výškově srovnali a položili travnaté drny v brankovištích na travnaté ploše v areálu Na Stoupách. Investice si vyžádá celkem 650 tisíc korun, přičemž se na ní bude podílet Statutární město Jihlava a také náš klub,“ doplnil Březina.

  • fotografie z průběhu prací na obnově trávníku - ZDE

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu