18.05.2019, Miroslav Fuks

Jistotu baráže trefil hattrick Lukáše Zoubeleho!

Jistotu baráže trefil hattrick Lukáše Zoubeleho!Vysočina se ve správný moment dočkala druhé jarní venkovní výhry! V Ústí nad Labem, které stále ještě živilo teoretickou barážovou naději, zápas rozhodl v první půli místní odchovanec Lukáš Zoubele, který zaznamenal první hattrick profesionální kariéry! Zdánlivě jasný zápas se Armě v závěru podařilo dvěma slepenými góly zdramatizovat, ale na výhře FCV 2:3 (0:3) se už nic nezměnilo. Jihlavský tým tak kolo před koncem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA získal jistotu 2. příčky a barážového dvojutkání proti 15. celku nejvyšší soutěže!

 
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
29.kolo, sobota 18.5.2019, 15:00
2:3
(0:3)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 84. Matějka, 87. Šup (pen.) - 21., 29., 41. Zoubele
ŽK: 67. Chlumecký, 86. Tijani, 90. Preisler
Rozhodčí: Cihlář – Hrabovský, Kožár
Diváci: 576
Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara, Šimeček – Valenta, M. Bílek – Krátký (60. Drame), D. Richter (46. Šup), D. Procházka (46. Prošek) – Matějka. Náhradníci: Lindr – Janso, Miskovič, Nágl.
FC Vysočina: Vejmola – Tlustý, Tijani, Chlumecký, Novotný – Šulc, Vaculík – Petr, Zoubele (81. Pavlík), Javůrek (70. Preisler) – Klíma (75. Jawo). Náhradníci: Veselý – Vedral, Machuča, Šefčík.
 

Komentář

Kouč Radim Kučera oproti utkání s Českými Budějovicemi učinil jednu změnu, když místo Vedrala poprvé na jaře nastoupil zkušený Tlustý.

Arma byla zpočítku aktivnějším celkem a snažila se co nejdříve přiživit svoji barážovou naději. První nebezpečnou situaci nabídl v 16. minutě únik Matějky, kterou však Tlustý s Tijanim dokázali zpacifikovat. O tři minuty se tentýž útočník ocitl v tutovce, když jej zprava našel před brankou Bílek, ale Matějka z malého vápna volil efektní zakončení za nohou, které však mezi tři tyče nevměstnal. Další minuty už patřily Vysočině. Ve 20. minutě si to k brance namířil exústecký Novotný, jehož prudká tečovaná rána skončila po zásahu gólmana Tvrdoně na rohovém kopu. Chvíli poté obranu Ústí motali Javůrek a Šulc, ovšem gólu se nedočkali. Velmi dobrá pasáž hráčů ve žlutém však nakonec gólem skončila! Zoubele ve 21. minutě vystihl defenzivní rozehrávku Army, Tvrdoně obral o míč a do prázné branky pohodlně skóroval – 0:1! Ve 26. minutě Tvrdoň své spoluhráče naopak podržel, když po nahrávce Novotného lapil vyloženou šanci Zoubelemu. Jenže ůstecký odchovanec na svůj druhý gólový úspěch dlouho čekat nemusel. Ve 29. minutě si na prsa zpracoval centr Javůrka a prudkým volejem rozvlnil síť – 0:2! Lukášův poločas byl nakonec odměněn čistým hattrickem, který nejlepší střelec FCV završil ve 41. minutě. To agilní Šulc potáhl rychlý kontr, do vápna uvolnil Zoubeleho a ten podél Tvrdoně skóroval – 0:3! Arma mohla v závěru prvního dějství snížit, když míč za obranou našel Krátkého, ovšem jeho oblouček přes vyběhnuvšího Vejmolu skončil jen na břevně. Nutno dodat, že domácí hráč zakončoval z jasného ofsajdu.

Ústí zkraje druhého dějství zahrozilo dvěma kontry, ale ani jeden k vážnému ohrožení Vejmolovy branky nevedl. V 50. minutě se z úhlu hnal na branku Klíma, ale tvrdou ránou trefil pouze pravou tyč Tvrdoňovy branky. V 55. minutě vyslal dělovku domácí Valenta, ale těsně přestřelil. V 67. minutě natáhl z dvaceti metrů Javůrek, ale trefil jen připraveného Tvrdoně. Ústí rozhodně nerezignovalo na výsledek a snažilo se s domácím publikem rozloučit úročným fotbalem. V 77. minutě nebezpečně hlavičkoval Prošek, ale těsně minul. Navíc Vejmola jeho pokus kontroloval. V 78. minutě vlevo unikl Zoubele a před brankou ve velké šanci našel Preislera, jenž však z bezprostřední blízkosti pouze orazítkoval břevno. V 80. minutě si ústecký rodák a odchovanec Lukáš Zoubele vychutnal potlesk diváků a přepustil místo na hřišti debutantovi v ligovém dresu FC Vysočina – odchovanci klubu Martinu Pavlíkovi. V 84. minutě se domácí dočkali snížení stavu, když po chybě jihlavských stoperů prostřelil Vejmolu Matějka – 1:3. A v 87. minutě to bylo už 2:3, když penaltu po faulu Tijaniho proměnil Šup! V závěru měl po nahrávce Dramého ještě šanci Matějka, ale z úhlu trefil jen boční síť. Když v nastaveném čase nezvládl zakončit ani Dramé, tak zasloužená výhra putovala na Vysočinu.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 4:1
29.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 2:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu