04.05.2019, Miroslav Fuks

Vysočina děkuje: finanční dar, česká hymna i přelet vrtulníků!

Vysočina děkuje: finanční dar, česká hymna i přelet vrtulníků!Včerejší důležitý duel 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi FC Vysočina a Viktorií Žižkov byl už pošesté ve znamení projektu „VYSOČINA DĚKUJE!“. Zatímco na podzim klub vzdal hold členům krajského Integrovaného záchranného systému, tak nyní se zaměřil na příslušníky Armády České republiky a též v rámci proma zápasu připomněl památku československých legionářů.

 

„V ochozech stadiónu se sešlo množství zaměstnanců a příslušníků z náměšťské vrtulníkové základny, ale též z dalších útvarů z Brandýsa nad Labem, Jindřichova Hradce, Rančířova, Týniště nad Orlicí, Dobronína či přímo z jihlavského krajského velitelství. Nechyběli ani regionální členové Československé obce legionářské. Ti spolu s diváky mohli být právem pyšní na bojový vrtulník Mi-171š, které nad stadiónem přeletěl těsně před výkopem zápasu,“ uvedl Miroslav Fuks, marketingový manažer FC Vysočina.

Tradiční nástup trojice sudích a hráčů obou týmů byl tentokrát opravdu výjimečný. Před nimi totiž kráčela čestná jednotka z 22. základny vrtulníkového letectva Armády České republiky z Náměště nad Oslavou, která nesla českou vlajku a bojovou zástavu. Po odeznění ligové hymny byly předány symbolické šeky FC Vysočina a společností KOSYKA a Litobal v celkové výši 15.000 Kč, které byly určeny na činnost Vojenského fondu solidarity. Z rukou ředitele klubu Jana Staňka jej přebrala předsedkyně Výboru Vojenského fondu solidarity brigádní generálka Lenka Šmerdová a z 22. základny vrtulníkového letectva je přítomen náčelník štábu základny plukovník Aleš Cápal. Opravdu důstojný rámec podtrhla česká státní hymna v perfektním podání zpěvačky Kateřiny Slavětínské.

Poté bylo celé osazenstvo stadiónu vyznáno, aby povstalo a minutou ticha uctilo památku nejen tragicky zesnulého českého fotbalového reprezentanta Josefa Šurala, ale též jihlavského odchovance a bývalého trenéra Františka Vítů. Ten zanechal výraznou fotbalovou stopu v Teplicích a opustil nás v uplynulých dnech ve věku nedožitých 75 let.

  • fotografie z předzápasového dění – ZDE

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu