09.05.2019, Miroslav Fuks

Jan Kodet: Znovu chci komentovat prvoligové zápasy

Jan Kodet: Znovu chci komentovat prvoligové zápasyFotbalový klub, to nejsou jen profesionální fotbalisté, trenéři, mládežničtí hráči či zaměstnanci klubu, ale i sponzoři, kteří se nemalou měrou podílejí na fungování a ekonomickém zabezpečení klubu. V rámci tradičního bližšího představení partnerů FC Vysočina naše volba padla na partnera mediálního – Český rozhlas Vysočina. Dotazy jsme položili sportovnímu redaktorovi Janu Kodetovi.

 

Jak dlouho už Český rozhlas Vysočina vysílá o jihlavském fotbalovém klubu?
Jihlavská stanice Českého rozhlasu vznikla v roce 2002 a prakticky hned od začátku vysílání začala informovat o tom, jak se jihlavským fotbalistům daří.

Co je pro Vás motivem k podpoře FC Vysočina?
Naše rádio vysílá pro sportovní fanoušky z celé Vysočiny a vzhledem k tomu, že jihlavský fotbalový klub je nejlepším týmem v kraji, tak je náš motiv jasný. Zveme na všechna utkání, nabízíme výsledkový servis, reportáže ze zápasů. Když se změní trenér, přijde nový fotbalista, nebo odejde hráč, tak se to od nás posluchači dozvědí.

Hrál jste, nebo stále ještě hrajete fotbal aktivně? Jaký je vlastně Váš vztah k nejpopulárnějšímu světovému sportu?
Jako kluci jsme často hráli fotbal na sídlišti za barákem, v žádném klubu jsem ale nikdy nebyl. Jednou jsem si při hře s kamarády pochroumal (shodou náhod na umělé trávě FC Vysočina) vazy v kotníku. Do balonu si i teď rád kopnu, ale od té doby se trochu bojím o nohu, a tak už nejsem žádný fotbalový divoch.

Navštěvujete zápasy FC Vysočina pravidelně? Byl jste i na některém venkovním ligovém zápase?
Na domácí utkání se snažím chodit pravidelně, na venkovní zápasy moc nejezdím. Párkrát jsme se vypravili za týmem jako fanoušci s rodinou, s taťkou, sestrou, bratránky a vždycky jsme si to náramně užili. Jednou jsem jel i s manželkou, ale Vysočina na Bohemce prohrála, to se tenkrát moc nepovedlo.

Navštěvujete zápasy české reprezentace, českých klubů v evropských pohárech, popř. jste vyrazil i na atraktivní duely jiných evropských lig?
Viděl jsem několik domácích utkání české reprezentace. V roce 2008 jsem fandil na ME ve Švýcarsku při zápase našich s Portugalci, to byl asi můj nejsilnější zážitek. České kluby v evropských pohárech sleduju v televizi a samozřejmě - srdcová záležitost - poslouchám přímé přenosy na Radiožurnálu.

Sledujete i výsledky dalších týmů FC Vysočina?
Čas od času koukám, jak si vedou junioři. Jiné soutěže už moc nezvládám. Jinak je to spíš tak, že člověk s někým mluví, a tím se dostane i k výsledkům. Napadá mě třeba Ondra Mastný, se kterým jsem natáčel rozhovor, když se vědělo, že zamíří do akademie slavného Manchesteru United.

Jak hodnotíte dosavadní účinkování FC Vysočina v tomto ročníku?
Musím říct, že jsem celkově příjemně překvapený. Moc bych si přál, aby se týmu povedlo postoupit, abych mohl v příští sezoně z tribuny FC Vysočina pro Český rozhlas znovu komentovat prvoligové zápasy.

Který zápas se Vám v letošním roce nejvíce líbil a který Vás naopak nejvíce rozladil?
Nejvíc jsem si užil utkání, ve kterém Jihlava doma vyhrála nad Ústím nad Labem 4:1. Byl to rozlučkový zápas s trenérem Martinem Svědíkem a bylo vidět, že kluci chtějí za každou cenu vyhrát.

Kteří hráči současného týmu náleží mezi Vaše oblíbence?
Vyloženého oblíbence nemám, ale kdybych měl vybrat, tak díky podzimním výkonům, zkušenostem i vystupování před rozhlasovým mikrofonem se mi líbí Lukáš Zoubele. Na jaře mu to tolik nepadá, ale maká!

Jakého bývalého hráče FC Vysočina byste v jihlavském kádru rád znovu viděl?
Kohokoli z těchto: Veselý, Vladyka, Šourek, Kopic, Vydra, Gebre Selassie, Tecl, Masopust…

Jaký tipujete výsledek nadcházejícího domácího duelu?
S Českými Budějovicemi očekávám vyrovnaný boj. Dávám remízu 1:1.

o Českém rozhlase Vysočina

Český rozhlas Vysočina je regionální veřejnoprávní stanicí, která vysílá pro kraj Vysočina. Je součástí tradiční instituce - Českého rozhlasu. Posluchačům přináší aktuální, přesné a užitečné informace. Nabízí standardní rozhlasový proud, písničkové pořady, zábavu, ale i náročnější publicistiku.

Stanice sídlí v Jihlavě na Masarykově náměstí. Vysílání Českého rozhlasu Vysočina si můžete na Jihlavsku naladit na frekvenci 87.9 FM.

www.rozhlas.cz

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu