28.04.2019, Miroslav Fuks

Defenzíva FCV předvedla nepochopitelný kolaps

Defenzíva FCV předvedla nepochopitelný kolapsVysočina trestuhodně nezvládla druhý poločas utkání v Chrudimi. Zatímco v prvním dějství se ujala zaslouženého vedení 0:1, tak ve druhém dějství si od 14. celku tabulky nechala nastřílet čtyři branky! Domácí v rychlém sledu otočili skóre na 3:1, ovšem Jakub Petr a Jiří Klíma se postarali o vyrovnání. Jenže kolaps defenzívy FCV pokračoval a Chrudim se v závěru utkání dočkala vítězné trefy – 4:3.

 
ChrudimChrudim
25.kolo, neděle 28.4.2019, 10:15, videa
4:3
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 54. Vencl, 57. a 60. Froněk, 90. Vašulín – 42. Vaculík, 73. Petr, 87. Klíma
ŽK: 16. Kesner, 52. Vencl – 47. Petr, 79. Chlumecký
Rozhodčí: Rejžek – Pfeifer, Leška
Diváci: 1035
Chrudim: Zíma – Řezníček, Rendla, Vencl, Hlavsa – Sixta (90.+1. Langr), Kesner, Dostálek (80. Krčál), Froněk (85. Mastík) – Rybička, Vašulín. Náhradníci: Mrázek – Čáp, Sulík, Ujec.
FC Vysočina: Vejmola - Petr, Tijani (74. Klíma), Chlumecký, Novotný (46. Šefčík) – Šulc, Vaculík (86. Jawo) – Javůrek, Zoubele, Preisler – Klobása. Náhradníci: Veselý – Vedral, Machuča, Šumský.
Stanice TV prenosu: videa
 

Komentář

Kouč Radim Kučera oproti utkání s Třincem neučinil žádnou změnu. A jeho tým do utkání nastoupil velmi dobře, Ve 3. minutě přetažený roh mířil na zcela volného Petra, který však přestřelil. O chvíli později standardku zakončoval Preisler, ale ani on se netrefil. Ve 12. minutě se po centru Novotného dostal do velké šance Zoubele, ale z první střílel z penalty vedle. Tentýž hráč zakončoval i ve 20. minutě, ale hlavou branku netrefil. Prakticky z ničeho nic se zrodila první velká šance domácích a hned z toho byl ve 29. minutě pokutový kop po faulu Tijaniho na Froňka. K té se postavil Vašulín, ovšem Vejmola jeho pokus k levé tyče skvělým způsobem vyrazil na roh! V 33. minutě hezky střílel Froněk, ale jeho technický pokus z hranice vápna letěl vedle. V 38. minutě se po průniku Sixty dostal do zakončení Vašulín, ale Vejhmola byl na zemi však a míč dokázal vyrazit. Chvíli poté hlavičkoval útočník Vašulín z malého vápna, ale prostor tří tyčí minul. Ve 42. minutě byl dvacet metrů od brankly faulován Klobása. Vaculík se postavil k přímému kopu a přesnou střelou přes zeď nedal Zímovi šanci – 0:1! Ve 45. minutě se v šanci zjevil Javůrek, ale z úhlu byl jeho pokus sražen na roh. Mnohem blíže branky byla v nastaveném čase rána Preislera, která po teči mířila do sítě, ale Zíma balón dokázal na brankové čáře skvěle vyrazit.

Chrudim do druhé půle vykročila s velkou aktivitou a byla poměrně rychle odměněna. V 51. minutě se po rohovém kopu neujala hlavička Rendly, ovšem o tři minuty později bylo vyrovnáno. Centr Kesnera ze standardní situace přinesl ve vápně závar, který ukončil prudkou ranou mimo dosah Vejmoly  Vencl – 1:1. Za pouhé tři minuty už šli domácí do vedení, když byl ve vápně faulován Javůrkem Rybička. K míči se postavil Froněk a Vejmola jeho střelu k pravé tyči dokázal vyrazit. Bohužel, pouze k dorážejícímu Froňkovi – 2:1. Nadšení domácích tribun umocnila situace po hodině hry. Secvičený signál přistál po odrazu na noze Froňka, který tvrdou dělovkou k tyči opět prostřelil Vejmolu – 3:1. V 65. minutě po delší době zahrozila Jihlava, ale Vaculíkova střela letěla nad. V 73. minutě Vysočina snížila na 3:2. Odražený míč si za vápnem našel Petr a přesnou ránou nedal Zímovi šanci. V 77. minutě moc nechybělo, aby po Chlumeckého centru srovnal hlavou Klíma, ale nebylo mu přáno. V 78. minutě se hnal za hattrickem Froněk, ale jeho střelu po úniku po levé straně vyrazil Vejmola. Gólově bohatý poločas nebyl u konce. V 87. minutě Šulc našel ve vápně nabíhajícího Klímu, jenž zachoval chladnou hlavu a překonal Zímu – 3:3! Jenže to nebyl konec. Vysočina nezvládla situaci ve vápně, Sixta ideálně odcentroval na Vašulína a ten s přehledem skóroval na konečných 4:3.

  • sestřih utkání na webu ČT Sport - ZDE


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Chrudim | 2:0
25.kolo | Chrudim - FC Vysočina | 4:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu