12.04.2019, Miroslav Fuks

Vysočina veze velmi důležitou výhru z Hradce Králové!

Vysočina veze velmi důležitou výhru z Hradce Králové!Fotbalisté FC Vysočina vybojovali velmi důležitou výhru na stadiónu dalšího aspiranta postupu – Hradce Králové! Třetímu celku tabulky navlas vrátili podzimní porážku a v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mu odskočili už na velmi nadějný rozdíl osmi bodů. Bitvu dvou sousedů v tabulce rozhodla 35. minuta a v ní šťastná teč Stanislava Klobásy po střele Jana Javůrka. Jihlava zvítězila zaslouženě, neboť ve druhé půli nedokázali proměnit další nadějné situace po rychlých brejcích.

 
Hradec KrálovéHradec Králové
22.kolo, pátek 12.4.2019, 18:00, sestřih
0:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 35. Klobása
ŽK: 52. Leibl, 75. Firbacher, 90. Kvída – 85. Zoubele, 90. Petr, 90. Vejmola
Rozhodčí: Nenadál – Horák, Pečenka
Diváci: 986
Hradec Králové: Ottmar – Kopečný (72. Pokorný), Kvída, M.Plašil, Urma - Jukl (54. Durdević), M.Černý - Zorvan, Vlkanova, Leibl (54. Da Silva) - Firbacher. Náhradníci: Vízek – Soukeník, Šípek, Finěk,
FC Vysočina: Vejmola - Breda, Tijani, Chlumecký, Novotný (72. Vedral) – Šulc, Vaculík (83. Petr) – Javůrek, Zoubele, Preisler - Klobása (83. Machuča). Náhradníci: Veselý – Šefčík, Šumský, Jawo.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera oproti utkání s Varnsdorfem nesáhl k žádné změně. Ta nastala pouze na lavičce, kde místo Šleina a Klímy figurují Machuča a Petr.

Po opatrném začátku se k prvnímu ohrožení branky dostali domácí. V 7. minutě se do míče z přímého kopu opřel Urma a Vejmola musel vytasit skok ke své levé tyči, aby balón vyrazil na roh. Domácí byli i nadále aktivnější a v 15. minutě musel nepříjemným Urmův centr řešit gólman Vejmola. A do třetice to byl ve 26. minutě, proti jehož ráně z hranice vápna se znovu vyznamenal Vejmola. Vysočina se začala výrazněji prosazovat po půlhodině hry. To Javůrkův centr za obranu na poslední chvíli před Preislerem odkopl na roh Kopečný. V 35. hosté rozehráli přímý kop. Centr Zoubeleho z pravé centr vedl k pohotové přízemní střele Javůrka, který nechytatelně do protipohybu Ottmara šťastně tečoval Klobása – 0:1! O dvě minuty později si na centr z pravé strany naběhl Šulc, ale ve velké příležitosti míč netrefil ideálně a domácí dokázali nebezpečí zažehnat. Ve 40. minutě vyslal tečovanou střelu Vlkanova, která se prudce odrazila vedle tyčky. První půle tak skončila nejtěsnějším vedením hostů

Votroci měli aktivní i vstup do druhého dějství, ovšem do šancí se dlouho nemohli dostat. Až v 55. minutě kopali rohový kop, který velmi nebezpečně proletěl jihlavským malým vápnem. Po hodině Vysočině vyšel kontr, kdy Zoubele zpětnou přihrávku z penalty v ideální pozici zakončoval Šulc, ale trefil jen clonícího obránce. V 64. minutě zakončoval další akci hráčů v modrém Šulc, ale jeho technická rána z hranice vápna letěla těsně vedle tyče Ottmarovy branky. V 69. minutě Hradec zahrozil ze standardky, po níž pálil Černý a jeho ránu mimo tři tyče tečoval Durděvić. V 75. minutě měl Ottmar hodně práce s nepovedeným centrem Preislera, který musel tečovat na rohový kop. Z něj měli velké šance Klobása i Zoubele, ovšem kulatý nesmysl nakonec ukryl v rukavicích domácí strážce svatyně. Na druhé straně se ke střele z dvaceti metrů odhodlal Vlkanova, ale Vejmola si s nepříliš prudkou přízemní ránou poradil. V 83. minutě přes půlku hřiště po standardce Votroků prchal Šulc, ale v klíčový moment si příliš předkopl neposedný míč. V nastaveném čase so Votroci dostali k nebezpečné standardce ze strany a k rohovému kopu, ale branku vstřelit nedokázali. Nesmírně důležité body tak putovaly na Vysočinu!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 0:1
22.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu