11.04.2019, Miroslav Fuks

Kdo se bude radovat ve šlágru kola pod hradeckými lízátky?

Kdo se bude radovat ve šlágru kola pod hradeckými lízátky?Nadcházející 22. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má svůj šlágr jasně daný. Pod hradeckými lízátky v pátek 12. dubna od 18:00 hodin nastoupí domácí Votroci proti FC Vysočina. Dojde tak k velmi důležitému souboji třetího Hradce Králové, který na v tabulce druhou Jihlavu ztrácí pět bodů.

 

V pátek půjde opravdu o hodně. Hradečtí budou chtít odčinit bodové ztráty v posledních dvou kolech a hlavně je požene snaha přiblížit se druhé příčce tabulky. Vysočina do utkání vstoupí povzbuzena velmi dobrým výkonem v duelu proti Varnsdorfu a s touhou zvětšit současný náskok na dalšího rivala v boji o postupové příčky. Navíc jihlavský celek bude chtít Votrokům vrátit nepříjemnou podzimní porážku, kterou zařídila jediná trefa hostujícího Vlkanovy. Zároveň tak aktuální historickou vzájemnou bilanci obou celků malinko naklonila ve prospěch hradeckých fotbalistů.

Hradec Králové nejvyšší soutěž opustil o rok dříve než Vysočina – v létě 2017. Už druhý ročník v řadě tak bojuje o návrat mezi elitu. Tímto cílem se netají a výsledky tuto ambici docela potvrzují. Votroci přezimovali na třetí příčce s tříbodovou ztrátou právě na FCV. V tabulce úspěšnosti na domácí půdě jim náleží 5. pozice, zatímco Vysočina je těsně nejlepším týmem venku. Jarní výsledky svěřenců trenéra Zdenka Frťaly nejsou zcela přesvědčivé. Jeho tým ve třech z pěti zápasů nedokázal vstřelit branku, přičemž ho mrzí venkovní remízy 0:0 ve Vítkovicích a v posledním kole ve Vlašimi. Velkou ránu na bodové plány Votroků pak představovala domácí porážka 0:1 s Varnsdorfem.

Před FCV je pravděpodobně nejtěžší duel v dosavadním průběhu jarní sezóny. Nebo je pro tým výhodou, že domácí povinnost a role favorita je tentokráte na straně Hradce? Nejen tento dotaz jsme položili asistentovi trenéra Josefu Muchovi: „Čeká nás další těžký zápas. Podruhé v řadě nastoupíme proti celku, k němuž máme bodově velice blízko a máme společné postupové ambice. Votroci do jara velmi dobře vstoupili, ale v posledních kolech bodově zaváhali. Zejména s ohledem na smolnou domácí porážku s Varnsdorfem budou proti nám chtít bodovat naplno. My samozřejmě věříme, že dokážeme navázat na vydařený výkon z posledního kola právě proti Varnsdorfu.“

Kde vidíte silné herní stránky a osobnosti v kádru Votroků? „Hradec disponuje výbornou defenzívou, která inkasovala nejméně branek ze všech týmů v lize. Celá obrana včetně gólmana Ottmara logicky představuje velkou přednost týmu. Pozor si ale musíme dát na nebezpečné ofenzivní hráče – útočníka Da Silvu nebo na pohyblivé ofenzivní záložníky Durdeviće a Vlkanovu. S ohledem na fakt, že hradečtí po porážce s Varnsdorfem pozměnili ve Vlašimi sestavu, je pro nás trochu otazník, s jakou jedenáctkou vyrukují v pátek proti nám,“ upozornil asistent trenéra Radima Kučery.

Proti Varnsdorfu jste předvedli nejlepší jarní výkon, vstřelili jste tři branky a řada dalších vyložených příležitostí zůstala neproměněna. Odrazil se tento fakt do nálady v týmu? „Takto vydařený zápas jsme už určitě potřebovali. Nepochybně se projevil do atmosféry v mančaftu a sebevědomí hráčů. Vidíme na nich odhodlání a touhu kvalitní výkon zopakovat.“

S kterými fotbalisty nemůžete v sobotním šlágru počítat? „Na marodce jsou stále Tlustý, Turyna a Dujmović. Navíc v posledním utkání s Varnsdorfem obdržel čtvrtou žlutou kartu útočník Klíma,“ doplnil Mucha.

Vzájemná bilance: 17 utkání  5 – 6 – 6  18:19 / doma: 8 utkání  4 – 3 – 2  14:8 / venku: 8 utkání  1 – 3 – 4  4:11

Poslední vzájemné utkání: 15.9.2018 - Šlágr kola a televizní duel dvou týmů, které se pohybují na předních příčkách tabulky a netají se postupovými ambicemi, skončil lépe pro hostující celek. Jedinou branku vyrovnaného a bojovného utkání, v němž dominovaly pozorné defenzívy, zaznamenal v 65. minutě Vlkanova – 0:1 (0:0). Hradec Králové tak v Jihlavě zvítězil poprvé od roku 2003. Naopak Vysočina už čtvrtý zápas v řadě čeká na výhru a podruhé za sebou nedokázala vstřelit branku.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Zoubele, Klíma, 4 - Urblík, Vaculík, 3 - Klobása, Tlustý, 2 – Levin, 1 – Petr, Breda, Šulc.
Žluté karty: 4 - Zoubele, Klíma, 3 – Šlein, Štěpánek, Machuča, Klobása, Tijani, 2 – Levin, Vaculík, Preisler, Chlumecký, 1 – Javůrek, Turyna, Fulnek, Vedral, Šefčík, Šulc, Jawo, Šumský, Veselý.

FC Hradec Králové

Sestava v posledním utkání: Ottmar – Urma, Kvída, Leibl (46. M.Plašil), Jukl – Martinec, Durdević, Vlkanova, Šípek (46. Zorvan) – Firbacher (77. W. Da Silva), M. Černý.
Trenér: Zdenko Frťala
Střelci: 6 – Vlkanova, 5 – Durděvić, 3 – Zorvan, 2 – Da Silva, 1 – Kvída, M.Plašil, M.Černý, Kropáček, Pokorný, Kopečný.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu