05.04.2019, Miroslav Fuks

Kučera: Hra měla potřebné parametry a udrželi jsme ji 90 minut

Kučera: Hra měla potřebné parametry a udrželi jsme ji 90 minutTen zápas se FCV vážně vydařil! Jihlavský tým přesvědčivě zdolal Varnsdorf, kterému i s úroky vrátil podzimní porážku a díky lepší vzájemné bilanci tak tabulkový rozdíl mezi oběma kluby činí pomyslných sedm bodů. Jak herně i výsledkově zvládnutý šlágr 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY okomentoval trenér Radim Kučera a další jeho aktéři?

 

„Jsem samozřejmě spokojen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou. Věděli jsme, že nás čeká nesmírně těžké utkání proti týmu, které je s devatenácti body druhým nejlepším celkem na venkovní půdě. Týmu, který disponuje nepříjemnou defenzívou a nebezpečnými brejkovými situacemi. Týmu, který svoji kvalitu prokázal v minulém kole v Hradci Králové, kdy my jsme marně dobývali obranu Vítkovic. Samozřejmě jsme věděli, že je Varnsdorf v tabulce tři body za námi a že jsme u nich na podzim 1:0 prohráli. Vše svádělo k tomu, že nás čeká urputný boj. Musím však říci, že jsme v zápase působili daleko lepším dojmem, než soupeř. Jen tím, že jsme neproměňovali šance, jsme možná na oko utkání zdramatizovali. Z naší strany tam byla velká zodpovědnost všech hráčů a chuť hrát. Mrzí mne ty zahozené příležitosti, to je snad jediný aspekt, který dnes hráčům mohu upřít. Zejména Standovi Klobásovi a Lukáši Zoubelemu by vstřelená branka psychicky pomohla. A zasloužili by si jí,“ řekl úvodem tiskovky Radim Kučera.

Na základě dotazů novinářů poté doplnil: „Porážkou ve Vítkovicích jsme se začali dostávat pod výsledkový tlak. Dnes jsme tuto ztrátu malinko odčinili. Moc bych si přál, abychom se teď dostali na pozitivní vítěznou vlnu. Zvlášť, když dnes předvedená hra měla potřebné parametry a udrželi jsme ji po celých devadesát minut. Na rozdíl od předchozích domácích zápasů. Možná atmosféře a soudržnosti v týmu pomohla společná večeře, kterou jsme absolvovali v pondělí. Měli jsme tam možnost si některé věci vyříkat. Dnes na hráčích bylo vidět velké odhodlání už při rozcvičce a nakonec se jim zápas velice povedl.“

Měli jste před utkáním v hlavě aspekt vzájemného zápasu s Varnsdorfem? Toužili jste dnes vyhrát o více než jeden gól? „Já to v hlavě měl a vnímal jsem to, ale klukům jsem to vůbec neříkal. Pro nás bylo zásadní získat tři body, nikoli apelovat na hráče, že by měli vyhrát alespoň o dvě branky. Že to tak dopadlo, jsme samozřejmě rádi,“ doplnil závěrem kouč Radim Kučera.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Radima Kučera a Davida Oulehly z tiskové konference přinášíme slova střelců dvou ze tří branek FCV – Lukáše Vaculíka a Pavla Šulce.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu