15.03.2019, Miroslav Fuks

V sobotu potřebujeme vydolovat tři body proti Baníku Sokolov!

V sobotu potřebujeme vydolovat tři body proti Baníku Sokolov!V sobotu 16. března do Jihlavy přijede tradičně silný a nepříjemný druholigový sok – Baník Sokolov. FC Vysočina bude v utkání, které vypukne v 15:00 hodin, favoritem, ovšem vydolovat tři body proti odhodlanému a nevyzpytatelnému týmu bude představovat náročný úkol. Pojďme se před utkáním blíže podívat do obou fotbalových táborů.

 

Vzájemná bilance sobotních soupeřů je vzácně vyrovnaná, přičemž skóre hovoří poměrně výrazně ve prospěch západočeského celku. Zároveň platí, že oba kluby si dosud drží domácí neporazitelnost. Podzimní utkání nabídlo divoký průběh. Už v 5. minutě byl sporně vyloučen Schumacher, Vejmola následně lapil penaltu a Vysočina dlouho držela bezbrankový stav. V 57. minutě šla dokonce do vedení, když Vaculík pokutový kop proměnil, ovšem za pouhé čtyři minuty sokolovští skóre otočili. Hosté však bojovali a i v oslabení vyrovnali na konečných 2:2, když se trefil Urblík.

Oba kluby jsou geograficky značně vzdáleny, ovšem v sokolovském dresu lze nalézt minimálně dvě tváře, které jsou jihlavských příznivcům dobře známé. Jan Kosak, levý záložník a odchovanec FCV, už v Sokolově začíná pátý rok. Exjihlavský stoper Milan Mišůn do Baníku přestoupil v létě 2018 a v minulém kole se dočkal své premiérové trefy v sokolovském dresu. Přinesla však pouze snížení domácí porážky s Varnsdorfem na 2:3. Jelikož Sokolov podlehl 2:0 i v úvodním jarním utkání v Hradci Králové, tak na svůj první druholigový bod v kalendářním roce 2019 stále čeká. Přesto má náš nadcházející soupeř na 10. příčce tabulky docela komfortní sedmibodový náskok na sestupové pozice.

Asistent trenéra Josef Mucha si je moc dobře vědom toho, že nulový jarní bodový zisk Sokolova dosti nevypovídá o výkonech tohoto celku. „Je to tak. Musíme se mít na pozoru. Čeká nás silný a fotbalový soupeř. V prvním zápase dlouho vzdoroval na půdě silného Hradce Králové a vypracoval si in brankové šance. Poslední duel s Varnsdorfem byl silně ovlivněn faktem, že hrál skoro celý duel o deseti. Přesto v závěru utkání sahal po remíze.“

Na jaké silné stránky či klíčové hráče Sokolova byste upozornil? „Důležitým článkem a řídícím prvkem hry Sokolova je střední záložník Glaser. Na hrotu si musíme dát pozor na urostlého Holka, který je schopen udržet či sklepnout dlouhé míče. Po stranách hrají rychlí a technicky vybavení Štípek, Kosak nebo Vávra. Navíc Baník velmi nebezpečně zahrává standardní situace, pro něž má dostatek vysokých hráčů,“ upozornil asistent kouče Radima Kučery.

Vysočina v minulém kole v Táborsku podala lepší výkon, než v úvodním kole proti Znojmu, přesto se musela spokojit s remízou. Věříte, že vzestupné výkony týmu budou mít pokračování? Zvažujete změny v sestavě a vrátí se do ní Zoubele? „Doufáme, že forma týmu půjde nahoru. Moc bychom si přáli, abychom v domácím prostředí byli schopní předvádět dobrý fotbal. Před námi je těžký zápas proti týmu s koncentrovanou a velmi dobře organizovanou obranou, kterou budeme muset trpělivě dobývat. V sestavě ještě nemáme několik otazníků, ale zařazení Zoubeleho lze očekávat,“ odtajnil Mucha.

Vzájemná bilance: 13 utkání  4 – 5 – 4  15 : 22 | 6 utkání  4 – 2 – 0  9 : 4 | 7 utkání  0 – 3 – 4  6 : 18

Ze vzájemných zápasů:

F:NL – pod. 18: Baník Sokolov - FC Vysočina Jihlava  2:2 (0:0)
Góly: 60. Vávra, 61. Kosak – 57. Vaculík (pen.), 74. Urblík
SOK: Belaň – Mejdr, Ševčík, Mišůn, Dvořák – Kosak, Machek, Glaser, Štípek (57. Voleský), Vávra (75. Ruml) – A. Ševčík (57. Hlavatý). VYS: Vejmola – Vaculík (73. Novotný), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin – Fulnek, Urblík, Zoubele (89. Machuča) – Klobása (82. Javůrek), Klíma.

F:NL – jaro 12: FC Vysočina Jihlava – Baník Sokolov  1:1 (1:1)
Góly: 9. Jungr - 17. Dvorník
VYS: Blažek - Obert, Tlustý, Halama, Gavrić - Vaculík, Jungr (80. Veselý), Velický (66. Karlík), Mešanović (69. Kučera) - Sedláček, Tecl. SOK: Buček - Jakub Blažek, Dvorník, Vondráček, Hanzlík - Machek (79. Geňo), Vrtělka, Metelka, Dvořák (59. Krmenčík) - Benda (57. Hrošovský), Strnad.

F:NL – pod. 11: Baník Sokolov - FC Vysočina Jihlava  3:1 (3:1)
Góly: 30. Hanzlík, 32. Geňo, 45. Vaněček - 3. Dvorník (vla.)
SOK: Buček - Vondráček, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Glaser, Machek (66. Šindelář), Čada (78. Javorský), Vrtělka, Vaněček - Geňo (86. Benda). VYS: Uvarenko – Halama, Komárek, Tlustý, Gavrič – Dolejš (85. Sedláček), Velický (85. T.Kučera), Jungr, Vaculík (46. Kosak) - Mešanović, Tecl.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Zoubele, 6 - Klíma, 4 - Urblík, 3 - Klobása, Tlustý, Vaculík, 2 – Levin, 1 – Petr.
Žluté karty: 4 - Zoubele, 3 – Klíma, Šlein, Štěpánek, Machuča. 2 – Levin, Klobása, Vaculík. 1 – Javůrek, Turyna, Fulnek, Preisler, Vedral, Šefčík, Chlumecký, Šulc.

FK Baník Sokolov

Pravděpodobná sestava: Belaň – Čihák, Stropek, Mišůn, Dvořák – Hlavatý, Glaser – Štípek, Liener, Kosak – Holek.
Trenér: Vítězslav Hejret
Střelci: 4 – Liener, 3 – Kosak, 2  Dvořák, Ševčík, Stropek, Vávra, 1 – Voleský, Mišůn, Glaser.
ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Holek (volný hráč), Novák (hostování FK Mladá Boleslav).
Odchody: Body (hostování Olympia Březová), Jakubov (konec hostování FC Baník Ostrava), Ševčík (hostování 1. SK Prostějov), Vašíček (konec hostování SK Sigma Olomouc).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu