14.02.2007, DENÍK - Ondrej Dudáš

Demeter s Peteříkem jsou na testech v Maďarsku

Demeter s Peteříkem jsou na testech v MaďarskuJihlava - Jihlavští fotbalisté Michal Demeter a Tomáš Peteřík možná brzy změní působiště. Oba hráči jsou na testech v desátém týmu maďarské první ligy FC Tatabánya. „Dostali možnost a prostor hledat si nové angažmá. Pokud si nic nenajdou, budou na jaře v B- týmu,“ řekl ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis. Nepřímo tak naznačil, že šance na návrat Michala Demetera, který se před začátkem zimní přípravy nedohodl s jihlavským klubem na nové smlouvě, je stále reálný.

 
Když, tak do béčka

„Hráč ale předtím odmítl akceptovat lukrativní smlouvu, kterou jsme mu nabízeli. Pokud by měl přijít zpátky, tak jedině za podmínek, které si stanovíme my. Rozhodně to nebude nadstandardní kontrakt, jaký jsme mu nedávno předložili,“ vysvětlil Tulis. Demeter poté zkoušel štěstí na Kypru a nakonec se zdálo, že zakotví v prvoligové Plzni. Jenomže podle informací Deníku doplatil na to, že naskočil pozdě do zimní přípravy. Navíc na místo pravého beka se už během podzimu usadil plzeňský klenot David Limberský.

Uspěl, ale nevzali ho

To Peteříka trenér Milan Bokša vyřadil z jihlavského kádru už během podzimu. V zimě se nejvíc hovořilo o druholigové Bystrci. Fotbalista, který má za sebou angažmá ve Švýcarsku, zkoušel své štěstí právě v Maďarsku. Poté přišla nabídka dokonce z Kazachstánu. „Tam sice na testech uspěl, ale v týmu už byli tři cizinci, což je povolená norma,“ vysvětluje ředitel Tulis. Demeter přišel do Jihlavy v létě 2005 jako posila prvoligového nováčka. Za Vysočinu odehrál v nejvyšší soutěži třináct zápasů a dal dva góly. Ve druhé lize si připsal patnáct startů. Peteřík nastoupil v jedenácti zápasech a dal jeden gól.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu