23.02.2019, Miroslav Fuks

Generálka Vysočině rozhodně nevyšla dle představ

Generálka Vysočině rozhodně nevyšla dle představDerniéra zimní přípravy měla z hlediska FC Vysočina dva zcela odlišné poločasy. Zatímco v prvním dějství se jihlavskému celku nedařilo a Skalica šla do kabin se zaslouženým vedením 0:1, tak ve druhé půli modří byli výrazně lepší. V 78. minutě vyrovnal Pavel Šulc, jenže stačil jeden vydařený brejk a cenná výhra putovala na Slovensko.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 23.2.2019, 15:00
1:2
(0:1)
SkalicaSkalica
 

Góly: 78. Šulc - 28. Haša, 84. Frimmel
Rozhodčí: Berka – Myška, Melichar
Diváci: 150
FC Vysočina: Vejmola – Breda, Tlustý, Tijani, Preisler – Šlein (56. Machuča), Šulc (82. Šumský) – Petr (66. Novotný), Zoubele, Javůrek (76. Šefčík) – Klíma (82. Jawo). Náhradníci: Veselý – Vaculík, Dujmović, Vedral.
Skalica: Junas – Švrček, Milhajlo, Hlavatovič, Pospíšil, Opiela (87. Hollý), Nagy, Frimmel, Mášik (65. Koval), Goran, Haša. Náhradníci: Milošović – Milota, Tomovič.
 

Komentář

První dějství Vysočině nevyšlo. Skalica se prezentovala velmi dobrým dojmem, byla pohyblivější a častěji držela kulatý nesmysl na svých kopačkách. A měla i úvodní šanci utkání, když proti Hašovi včas vyběhl Vejmola. Slovenští hosté byli za svoji aktivitu odměnění ve 28. minutě, kdy fauloval Šlein. Skalica nabídnutou standardku ze strany využila skvěle, neboť rozehraný signál ve vápně zakončil Haša - 0:1. Vysočina se nebezpečným situacím dostávala jen po postupných akcích a následných centrech ze strany. Ty však dokázal sebrat brankář Junas nebo končily u hostujících obránců. Největší šanci modrých měl ve 43. minutě Breda po zpětné přihrávce Petra. Utaženou střelou z hranice vápna však trefil pouze pravou tyč a Preislerovu pohotovou dorážku zvládl skalický brankář.

Do druhého dějství modří vstoupili lépe a jejich výkon měl vzestupnou tendenci. V 59. minutě se na pravém křídle hezky uvolnil Zoubele a ve vápně našel Preislera. Tomu střela ze čtrnácti metrů sedla náramně, ale letěla těsně vedle tyče. Po hodině hry pěknou kombinaci zakončoval Breda, ale jeho střela po teči skončila v pohodě v náruči Junase. Snaha Jihlavy však pokračovala. V 62. minutě se do ideálního centru Zoubeleho položil Javůrek, ale gólman jeho ránu dokázal vyrazit. Skalicu však ofenzivní choutky neopouštěly, což dokumentoval zdařilý brejk v 64. minutě, který útočník Matić v dobré pozici zakončil nad břevno. Tlak Vysočiny ale pokračoval. V 72. minutě závar před hostující brankou mohl zakončit Zoubele, který se zbavil i vyběhnuvšího gólmana. Jenže jeho ránu pod břevno vyhlavičkoval jeden ze skalických obránců. V 75. minutě se neujala další z Bredových střel – letěla nad břevno. Aktivita FCV se dočkala zasloužené odměny v 78. minutě, kdy ke střele za vápnem natáhl mladíček Šulc a trefil se přesně k tyči – 1:1. Vzápětí mohl po Šefčíkově standardce otočit skóre Tijani, ale jeho hlavička prostor mezi třemi tyčemi nenalezla. Co však byla Vysočině platná převaha, když stačila jedna parádní přihrávka středem a přesné zakončení Frimmela a hosté šest minut před koncem znovu vedli – 1:2. Vysočina se tlačila alespoň za vyrovnáním. V 89. minutě uvnitř vápna pálil Preisler, ale jeho rána skončila na tělech obránců. Cenná výhra v konfrontaci dvou předních celků druhých lig tak putovala na Slovensko.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu