15.02.2019, Miroslav Fuks

Předposlední přípravný duel: v sobotu doma proti Vlašimi

Předposlední přípravný duel: v sobotu doma proti VlašimiPřed fotbalisty FC Vysočina je předposlední přípravný duel zimní přípravy. V sobotu 16. února od 11:00 hodin na domácí umělé trávě změří síly s 8. celkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, jenž v zimních měsících provází skvělá forma – FC Sellier & Bellot Vlašim.

 

Vlašimský trenér Erich Brabec, jenž do klubu nastoupil na počátku října loňského roku od dorostu Sparty, může být s dosavadním průběhem zimního bloku spokojen. Sice jej aktuálně trápí širší marodka a z podzimního týmu odešli Plechatý, Hadaščok či Mareček, ale jeho tým zatím válí! Z dosavadních šesti přípravných duelů prohrál jediný – těsně 1:2 s Příbramí. Přehrál Ústí nad Labem, Hradec Králové, Písek, Benešov a naposledy třetiligové Štěchovice.

Vysočina v dosavadním průběhu zimy nastupovala převážně proti prvoligovým soupeřům. Na druholigového soka narazila pouze jednou, když před čtrnácti dny nestačila na Brno. V sobotu proti Vlašimi lze očekávat, že sestava se bude blížit představě trenérů o složení na ligový start. Bude v ní figurovat i nová posila – Jakub Petr? Nejen na to jsme se zeptali trenéra Radima Kučery: „Liga se blíží, ale nemyslím si, že by se sobotní sestava shodovala s tou, která vyběhne 4. března proti Znojmu. Ve složení základní jedenáctky mám ještě několik otazníků, navíc nás trochu limituje zdravotní stav. V této fázi přípravy se snažíme, aby hráči měli dostatečné herní vytížení, tudíž jsme ve středu zařadili tréninkový duel proti juniorce, navíc další hráči v neděli nastoupí za U21 v úvodním duelu Juniorské ligy na půdě Sigmy. Proti Vlašimi by už měl hrát uzdravený Klíma a stejně tak počítáme i s dvěma novici – Bredou a Petrem. Ze zdravotních důvodů budou scházet Turyna, Klobása, Křišťál a Smejkal, kteří se zatím připravují individuálně pod dohledem fyzioterapeuta.“

Poslední vzájemný duel: 21.9.2018 - Fotbalová Vysočina v domácím duelu potvrdila nelehkou úlohu favorita a po čtyřech duelech bez tříbodového zisku se dočkala vítězství. Odpor Vlašimi a hostujícího gólmana Le Gianga se však podařilo zlomit až ve druhé půli, kdy se v rozmezí 62. a 70. minuty trefili Lukáš Zoubele a Jirka Klíma. Prvně jmenovaný zkušený záložník dal výsledku finální podobu v závěru utkání – 3:0 (0:0).

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu