05.01.2019, Miroslav Fuks

Přestupová výměna: Vejmola + Klobása X Fulnek

Přestupová výměna: Vejmola + Klobása X FulnekNa trase Jihlava – Mladá Boleslav došlo k zajímavému přestupovému transferu trojice čtyřiadvacetiletých fotbalistů se zkušenostmi z reprezentace U21. Do města automobilů z FC Vysočina přestupuje krajní obránce či záložník Jakub Fulnek a opačným směrem míří gólman Luděk Vejmola a útočník Stanislav Klobása. Oba fotbalisté na Vysočině během podzimu pouze hostovali.

 

„Kuba Fulnek v Jihlavě strávil pořádný kus života - pět a půl roku! Průběžně o něj projevovaly zájem různé ligové kluby a není tajemstvím, že od léta uvažoval o změně a rychlém návratu do nejvyšší soutěže. V létě jsme Kubovi změnu zaměstnavatele neumožnili, a to i proto, že jsme na jeho post neměli náhradu. Nyní přišel nejintenzivnější zájem z Mladé Boleslavi, o jejíž hráče jsme měli naopak zájem my. Jsem rád, že jsme se s mladoboleslavským sportovním ředitelem Josefem Jinochem nakonec domluvili na řešení, které by mělo být prospěšné pro oba kluby. Kuba zaslouží obrovské poděkování za služby, které v Jihlavě odvedl. Byl příkladem nejen z hlediska výkonů v zápasech, ale i svým pozitivním charakterem a pracovitostí v tréninku. Určitě po něm zůstane v klubu nesmazatelná stopa. Zároveň jsem nadšený, že se kmenovými hráči FC Vysočina stávající dva z důležitých hráčů našeho podzimního kádru – gólman Luděk Vejmola a útočník Standa Klobása. Věříme, že jim bude držet zdraví, minimálně navážou na své podzimní výkony a přispějí k našemu úsilí zabojovat o postup do nejvyšší soutěže,“ okomentoval hráčskou výměnu ředitel klubu Jan Staněk.

„Myslím, že v současném fotbale není úplně běžné, aby hráč v jednom klubu strávil více než pět let. Už jsem na sobě opravdu pozoroval, že potřebuji změnu a další impuls do mé fotbalové kariéry. Svoji roli samozřejmě sehrála touha vrátit se do nejvyšší soutěže. Zájem Mladé Boleslavi mne velmi potěšil, neboť jde o přední český klub, který působí stabilně v nejvyšší soutěži a pravidelně má ambice na evropské poháry,“ okomentoval svůj přestup Jakub Fulnek a neopomněl slova díků: „S FC Vysočina budou už navždy spojeny mé začátky v profesionálním fotbale a první zápasy v nejvyšší soutěži. Na Jihlavu budu vzpomínat jenom v nejlepším a jsem moc rád, že jsem zde mohl působit tak dlouhou dobu a zanechat za sebou nějakou stopu. Rád bych využil příležitosti a touto cestou poděkoval spoluhráčům, fanouškům, vedení klubu i všem zaměstnancům a členům realizačního týmu. Výsledky FC Vysočina budu pozorně sledovat, a pokud mi to čas dovolí, tak bych některé zápasy rád viděl osobně. Moc bych si přál, aby kluci své snažení na jaře dotáhli k postupu zpátky do ligy.“

Krajní obránce či záložník Jakub Fulnek (nar. 26.4.1994) do Jihlavy přestoupil v srpnu 2013 z Karviné. S fotbalem začínal v Metylovicích a v mládežnických kategoriích postupně prošel Frýdlantem nad Ostravicí, Prostějovem, Brnem, Karvinou a Hlučínem. Na Vysočině začínal v juniorce, přičemž v I. lize debutoval až po roce v srpnu 2014. Stabilní místo v jihlavské základní sestavě si vydobyl až po druholigovém hostování v Táborsku, kde odehrál podzim 2016. V nejvyšší soutěži dosud nastoupil do 81 utkání, v nichž se čtyřikrát radoval z branky. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE představuje jeho bilance 27 zápasů.

Gólman Luděk Vejmola (nar. 3.11.1994) je odchovancem Slavkova, Drnovic a Slovácka. Na Vysočinu přišel v létě 2013 a na dlouhou dobu se stal třetím gólmanem za Jaromírem Blažkem a Janem Hanušem, později i Matejem Rakovanem. Zápasovou praxi získával v duelech juniorky a též v rámci půlročního hostování v druholigovém Kolíně. Čekání na šanci ukončil podepsáním smlouvy s Mladou Boleslaví, kam přestoupil v létě 2016. Premiérového prvoligového startu se dočkal v březnu 2017, v daném ročníku ještě stihl nastoupit 9 utkání a mladoboleslavskou jedničkou byl i na podzim 2017. Naopak na jaře 2018 zůstal přikován na lavičce náhradníků, tudíž v létě uvítal obnovené působení na Vysočině. Zde během podzimu hájil jihlavskou branku ve dvanácti druholigových duelech.

Útočník či podhrot Stanislav Klobása (nar. 7.3.1994) je odchovancem Mladé Boleslavi. Ve městě má na svém kontě 25 startů a 5 branek v nejvyšší soutěži. V uplynulém ročníku hostoval v druholigovém Varnsdorfu, kde se ve 22 utkáních radoval z 10 gólů. V létě 2018 zamířil na hostování do Jihlavy, kde v devíti duelech vstřelil 3 důležité branky.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu