08.11.2018, Miroslav Fuks

Dalibor Mašek: Podpora fotbalu? Spojení příjemného a užitečného

Dalibor Mašek: Podpora fotbalu? Spojení příjemného a užitečnéhoFotbalový klub, to nejsou jen profesionální fotbalisté, trenéři, mládežničtí hráči či zaměstnanci klubu, ale i sponzoři, kteří se nemalou měrou podílejí na fungování a ekonomickém zabezpečení klubu. V rámci tradičního bližšího představení reklamních partnerů FC Vysočina naše volba padla nezávislý internetový deník Jihlavská Drbna. Dotazy jsme položili šéfredaktorovi Daliboru Maškovi.

 

Jak dlouho už vaše firma podporuje FC Vysočina?
Jihlavská Drbna se o spolupráci s FC Vysočina zajímala už od počátku svého fungování v roce 2015, reportáže z utkání jsme od této doby stabilně publikovali. Jsme velmi rádi, že během loňského roku došlo ke konkrétnímu nastavení mediální spolupráce a jejímu zintenzivnění.  

Co je pro Vás motivem k podpoře fotbalu, potažmo FC Vysočina?
Sport je velikým společenským fenoménem, a pokud se odehrává na nejvyšší profesionální úrovni, nemůžeme si jako zpravodajské médium dovolit, abychom o dění v něm neinformovali naše čtenáře (to ale neznamená, že se nevěnujeme i menším sportům provozovaným na amatérské úrovni). Další významnou skutečností je fakt, že osobně já mám ke sportu a fotbalu zvlášť velice blízko, takže v tu chvíli dochází k propojení příjemného a užitečného.

Hrál jste nebo stále ještě hrajete fotbal aktivně? Jaký je vlastně Váš vztah k nejpopulárnějšímu světovému sportu?
S fotbalem jsem začínal zde v Jihlavě, vzpomínám, že jako hráč přípravky „Spartaku“ jsem nastupoval ještě proti „Modetě“.😊 V období mladšího dorostu jsem se přesunul do jiného jihlavského klubu – Sokola Bedřichov, kde stále aktivně hraji 1.A třídu a jsem už bohužel nejstarším hráčem týmu.😊 Jak jsem naznačil výše, ke sportu a nejvíce k fotbalu mám dlouhodobě vřelý vztah, kromě aktivního hraní (Bedřichov a malá kopaná) a psaní o něm jsem absolvoval i sportovně zaměřenou vysokou školu. Sport samozřejmě rád sleduji i pasivně z pohodlí obývacího pokoje.

Navštěvujete zápasy FC Vysočina pravidelně? Byl jste i na některém venkovním ligovém zápase?
Jakožto novinář se snažím být na každém domácím zápase. Pokud se to nezdaří, využívám k informacím oficiální klubové zdroje. Spolupráci ze strany klubu k médiím hodnotím jako příkladnou.

Navštěvujete zápasy české reprezentace, českých klubů v evropských pohárech, popř. jste vyrazil i na atraktivní duely jiných evropských lig?
Nemohu říci, že pravidelně, ale pokud je zajímavá možnost, snažím se jí využít. Například v roce 2016 jsem byl na Euru ve Francii, nyní zvažuji, že teď v listopadu vyrazím na duel proti Slovensku. Jsem fanouškem i jednoho pražského týmu, takže občas ho vyrazím podpořit v zápasech Evropské ligy. Zahraniční ligovou soutěž jsem naživo asi neviděl, ale pěkným zážitkem byl např. květnový zápas Ligy mistrů Bayern – Sevilla. 

Sledujete i výsledky dalších týmů FC Vysočina?
Příliš detailně bohužel ne. Mohu snad jen říci, že jsem rád za rychlý návrat U19 zpět do nejvyšší dorostenecké soutěže. A dobrým krokem zřejmě bude i reorganizace juniorské soutěže. Určitě chválím vznik a fungování regionální fotbalové akademie.

Jak hodnotíte dosavadní účinkování FC Vysočina v tomto ročníku?
Zatím samozřejmě kladně. Po čtyřech zápasech bez výhry se mužstvo vzepřelo a po sérii výher nemá daleko k primátu podzimního mistra, což se po odchodu mnoha opor tolik nečekalo. Přeji celému klubu, aby se přes zimu podařilo vytvořit takové podmínky, které dovolí „A“ týmu zaútočit na postup do první ligy.

Který zápas se Vám v letošním roce nejvíce líbil a který Vás naopak nejvíce rozladil?
Potěšil mě hned ten první, kdy se FCV podařilo vyhrát nad rivalem z Brna, znamenalo to dobrý start do soutěže. Fotbalově ani atmosférou mě příliš nepřesvědčil domácí duel s Hradcem Králové.

Kteří hráči současného týmu náleží mezi Vaše oblíbence?
Pro novináře delikátní otázka, měl bych si zachovat profesionální odstup.😊 Je to velice subjektivní, ale asi bych vybral Jakuba Fulneka a Lukáše Zoubeleho.

Jakého bývalého hráče FC Vysočina byste v jihlavském kádru rád znovu viděl?
Vysočinou prošla řada skvělých hráčů, kteří se prosadili na mezinárodní úrovni. Asi nejsem jediný, kdo by zde uvítal Standu Tecla, zajímavý by byl i návrat Thea Gebre Sellasieho.

Jaký tipujete výsledek nadcházejícího domácího duelu?
Tipuji vítěznou domácí rozlučku s podzimem, FCV vyhraje nad Ústím nad Labem 2:0.

o Jihlavské Drbně

Jihlavská Drbna je nezávislým internetovým deníkem přinášejícím svůj vlastní pohled na fungovaní našeho města a lidí v něm žijících. Na hlavní straně naleznete denně aktualizovaný obsah hlavních zpráv, ale i rozhovory nebo sportovní reportáže. Hojně využívá i čtenářský obsah, z toho vychází i firemní claim Spolu víme všechno!

www.jihlavskadrbna.cz

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu