18.10.2018, Miroslav Fuks

Další náročný venkovní duel FCV – na Viktorii Žižkov

Další náročný venkovní duel FCV – na Viktorii ŽižkovPamatujete si na druholigový fotbalový ročník 2010/11 a na líté postupové boje proti Viktorii Žižkov? V nich se nakonec radovali Pražané, kteří jihlavský tým odsunuli na nepopulární 3. příčku konečné tabulky. Vysočina se pod žižkovský vysílač znovu vrátí tuto neděli 21. října – po více než sedmi letech.

 

Viktoria v devadesátých letech náležela mezi českou špičku, ovšem v posledních deseti letech se mezi elitou ohřála jen jednou v ročníku 2011/12. Od té doby je jejím vrcholem 4. druholigová příčka v ročníku 2014/15, po níž však klub s ohledem na značné ekonomické problémy volil sestup do ČFL. Po okamžitém návratu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se žižkovští pohybují ve spodní polovině tabulky, kam zatím náleží i v probíhající sezóně. Tým mladého trenéra Petra Mikolandy má na svém kontě 10 bodů po jedenácti odehraných kolech. Doma vybojoval cenný skalp Zbrojovky a porazil i Táborsko. Bodovou sbírku dále rozšířily remízy s Chrudimí, v Prostějově, se Znojmem a s Pardubicemi, kde duel nabídl divokou přestřelku a konečné skóre 4:4. V posledním kole Žižkov prohrál 3:1 ve Varnsdorfu.

Mezi známé tváře žižkovského kádru náleží zkušený stoper Švejdík nebo středopolař Podrazký. Opomenout nelze ani trojici exjihlavských fotbalistů – defendera a žižkovského odchovance Marka Opluštila a záložníky Josefa Bazala a Augusta Batioju. Dres FCV v minulosti též oblékal žižkovský trenér gólmanů Václav Winter.

Jaké poznatky o hře Viktorie má asistent trenéra Michal Šmarda? „Žižkov se zatím prezentuje nevyrovnanými výkony. Jednou je schopen nadstandardní hry, podruhé však výkon nezopakuje. Lze však pozorovat, že se proti silnějším týmům umí semknout, bojovat a hrát velice organizovaně. V nedělní dopoledne nás čeká těžký zápas a nepříjemný soupeř, který bude chtít na svém stadiónu uspět a vytáhnout se proti nám. V útoku si musíme dát pozor na nebezpečného střelce Musu, šikovné hráče mám Viktoria i po stranách. Tvůrcem hry je technický hráč s výbornou kopací technikou Podrazký, obranu diriguje zkušený Švejdík.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Viktorie Žižkov: 8 utkání  3 – 2 – 3   16 : 9

Poslední vzájemné utkání: 8.5.2011 - Důležitý duel dvou postupových aspirantů přinesl vzrušující momenty, ovšem nakonec žádné branky. Konečná remíza 0:0 je pravděpodobně spravedlivá, ovšem blíže velmi cenným třem bodům byli jihlavští fotbalisté. Po gólu volal zejména sled šancí z úvodu utkání či závěrečná velká příležitost Petra Dolejše. Pět kol před koncem soutěže je tedy jisté, že postupová tajenka ještě dlouho nebude odtajněna.  

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Klíma, 4 - Urblík, Zoubele, 3 - Klobása, 2 - Levin 1 – Vaculík, Tlustý.
Žluté karty: 3 – Machuča, Zoubele, 2 – Klíma, Klobása, 1 – Vejmola, Schumacher, Urblík, Turyna, Fulnek, Šlein, Vaculík, Vedral.

FK Viktoria Žižkov

Sestava v posledním utkání: Otáhal – Stříž, Vilotič, Švejdík, Urbanec – Podrazký, Batioja – Trapanovski (59. Bazal), Čermák (46. Žežulka), Dočekal (42. Volek) – Musa.
Trenér: Petr Mikolanda
Střelci: 5 – Musa, 2 – Čermák, Batioja, Rondić, 1 – Podrazký, Sintean, Dočekal.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu