05.10.2018, Miroslav Fuks

Vysočina potvrdila roli favorita a do repre pauzy zůstane na čele

Vysočina potvrdila roli favorita a do repre pauzy zůstane na čeleFotbalová Vysočina potvrdila roli favorita a za tři body zvládla nelehký duel proti nevyzpytatelné Chrudimi. Proti soupeři, který v uplynulých dnech porazil Mladou Boleslav i Hradec Králové, se Jihlava dlouho trápila a nedokázala se přes soustředěný obranný blok soupeře prosadit. Vysvobození z jihlavského trápení přinesla až krásná branka Lukáše Zoubeleho z 68. minuty. Výhru FCV potvrdila 85. minuta, kdy Vladislav Levin proměnil pokutový kop – 2:0 (0:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, pátek 5.10.2018, 18:00, sestřih
2:0
(0:0)
ChrudimChrudim
 
Góly: 68. Zoubele, 85. Levin (pen.).
ŽK: 76. Machuča, 82. Javůrek – 44. Dostálek, 89. Drahoš.
Rozhodčí: Machálek – Pochylý, Poživil
Diváci: 1168
FC Vysočina: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler – Levin, Machuča (77. Šlein) – Javůrek (86. Vedral), Zoubele, Novotný – Turyna (58. Šefčík). Náhradníci: Kolář – Vaculík, Čáp, Šumský.
Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa – Langr (C) (82. Šípek) – Froněk, Vodrážka (82. Kopecký), Sixta, Dostálek – Rybička (70. Vašulín)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání v Třinci sáhl ke třem změnám, když místo Vejmoly, Čápa a Klímy nastoupili Vízek, Preisler a Turyna.

Víkend otců na jihlavském stadiónu nabídl pro rodiče s dětmi příjemné vyžití a zábavu, což bohužel nebylo možné říci o prvním poločasu druholigového utkání. Vysočina držela míč, ovšem kombinovala zdlouhavě, chyběl moment překvapení, kulatý nesmysl ztrácela před vápnem a prakticky se nedostala do šancí. Chrudimi stačilo pozorně bránit na své polovině, poctivě běhat a bojovat. A nezapomínala ani na nebezpečné brejky! První jihlavskou střelu vyslal ve 4. minutě debutant v základní sestavě Turyna, ovšem gólman Mrázek si nadvakrát poradil. V 31. minutě nebezpečně vypálil jeden z hráčů hostujícího celků, ale gólman Vízek, jenž též oblékl jihlavský dres v lize poprvé, byl na zemi včas. Možná nejnebezpečnější moment druhé půle se zrodil ve 41. minutě, kdy se do vápna uvolnil Froněk, ale Vízek balón na zemi lapil.

Vysočina má druhé poločasy lepší, ovšem zkraje druhého dějství to tak úplně nevypadalo. Naopak, v 51. minutě se ke střele ze střední vzdálenosti dostal chrudimský Sixta, kale pálil metr vedle tyče. V 51. minutě se domácí konečně dočkali vyložené šance. Přes stopera v červeném balón propadl až na zcela volného Turynu, jenž však obrovské chyby nevyužil a uvnitř šestnáctky střílel vysoko nad. Netrvalo dlouho a Turyna zamířil na střídačku a nahradil jej debutant v dresu FC Vysočina – Slovák Samuel Šefčík. V 63. minutě Vysočina svého soupeře pořádně zmáčkla po standardní situaci před jeho brankou. Ke dvěma zakončením se dostal stoper Tlustý, ale val hráčů v červeném nepropálil. Vysočina své trápení zlomila v 68. minutě! Preislerův centr zleva si krásně na prsa zpracoval Zoubele, zády k brance se dokázal otočit a z voleje doslova propálil gólmana - 1:0! Branka utkání samozřejmě nakopla a přibylo vzruchu. V 72. minutě znovu centroval bek Preisler, balón proskákal na zadní tyč k Fulnekovi, jehož pohotová střela branku minula. V 77. minutě se do přímého kopu pěkně opřel Froněk a Vízek jeho projektil musel boxovat na roh. O tři minuty později pálil Vašulín, ale přízemní střelou nalezl jen Vízkovy rukavice. Stejně se mu vedlo i v minutě 83. Mezitím v 81. minutě domácím fanouškům zatrnulo, když Froněk dostal míč do vápna za obránce, ale Vízka i s pomocí spoluhráčů nepřekonal. Vysočině se otvíral prostor pro brejky a jeden z nich v 85. minutě vedl k ruce jednoho z chrudimských hráčů ve vápně – penalta! Tu bezpečně proměnil středopolař Levin – 2:0! Gólman Mrázek plachtil k opačné tyči. Dalších branek už se diváci nedočkali. Tři body po zásluze zůstaly v Jihlavě.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Chrudim | 2:0
25.kolo | Chrudim - FC Vysočina | 4:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu