29.09.2018, Miroslav Fuks

Martin Svědík: Z Třince soupeři body vozit nebudou

Martin Svědík: Z Třince soupeři body vozit nebudouJihlavská sobotní dopoledni mise v Třinci měla smolný začátek, ale šťastný konec! Vysočina ze stadiónu soupeře, který v posledních dvou kolech bodoval naplno, veze nesmírně cennou výhru, která ji v průběžné tabulce posunula do čela tabulky. Zrodila se ve druhé půli díky trefám hráčů, kteří v prvním dějství zavinili penalty ve prospěch soupeře.

 

Jak vypjatou bitvu zhodnotil kouč Martin Svědík? „Třinec jsme pečlivě sledovali a věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého a že forma našeho soupeře má stoupající tendenci. Třinec výborně takticky zvládl utkání ve Varnsdorfu a bylo nám jasné, že v domácím prostředí bude chtít tyto tři body potvrdit. V prvním poločase se to rozhodně ukázalo, k čemuž jsme přispěli naší pasivitou. Neměli jsme odražené balóny a špatně jsme hráli v křídelních prostorech. Myslím si, že jsme po první půli měli prohrávat více, než 1:0. Vždyť Vejmola domácím chytil penaltu a třinečtí měli další dvě nebo tři šance. Naopak my jsme branku ohrožovali jen sporadicky a náš výkon byl velice špatný. V kabině jsme si řekli, že takto dále hrát nelze a že soupeři nabízíme úspěch v zápase. Věděli jsme, že prohráváme pouze o jednu branku a že se s výsledkem lze něco udělat. Ve druhém poločase jsme přidali na důrazu, najednou jsme měli odražené balóny a přišlo povzbuzení v podobě vyrovnávacího gólu. Zlepšený výkon pokračoval a vyústil do naší druhé branky a otočení stavu utkání. Poté už jsme příznivý stav dokázali ubránit. Třinec spíše nakopával balóny a měl pouze nějaké závary. To pramenilo z faktu, že jsme po celé utkání produkovali množství zbytečných faulů a standardek. O to více jsme moc rádi, že jsme duel zvládli za tři body. Myslím si, že z Třince soupeři body vozit nebudou.“

Jihlavský lodivod se poté vyjádřil i k brzkým změnám v sestavě: „K brzkému střídání Romana Čápa jsem sáhl s ohledem na naši nespokojenost s jeho výkonem. Poločasové nahrazení Petra Tlustého bylo vynucené. Filip Vedral na postu stopera nastoupil k prvnímu druholigovému utkání a se svou úlohou se popasoval velice dobře. Nemyslím si, že nás tyto změny nějak ovlivnily. Měly jsme je připravené. Poprvé jsme pro utkání měli k dispozici ofenzivního záložníka Samuela Šefčíka, ovšem ten dnes prostor nakonec nedostal. Měli jsme už dvakrát vystřídáno a v závěru duelu jsme za příznivého stavu, kdy jsme čelili nákopům domácích a potřebovali jsme sbírat odražené míče, potřebovali zesílit střed hřiště a upřednostnili jsme nasazení urostlého a soubojového typu hráče – Germana Šleina, který se postavil vedle Ondry Machuči.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentářů trenérů Martina Svědíka a Jiřího Nečka z tiskové konference přinášíme slova gólmana Luďka Vejmoly a ofenzivního záložníka Romana Čápa.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu