13.09.2018, Miroslav Fuks

Sobotní důležitá bitva: FC Vysočina vs. Hradec Králové

Sobotní důležitá bitva: FC Vysočina vs. Hradec KrálovéVe FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE se schyluje k jednomu ze šlágrů podzimu! V sobotu 15. září na sebe narazí dva exligové týmy a aspiranti postupu – FC Vysočina a Hradec Králové. Důležitý duel dvou sousedů v tabulce a celků se shodným bodovým ziskem vypukne netradičně ve 13:00 hodin. Sobotní bitva bude prestižní hned pro několik jejích aktérů!

 

Zatímco v hradeckém dresu jihlavskou stopu nenaleznete, tak kabina FC Vysočina nabízí hned několik bývalých Hradečáků. V Jihlavě hostuje gólman Patrik Vízek a černobílý dres v minulosti oblékali záložníci Roman Čáp a Jan Javůrek. Hradeckou legendou je nesporně asistent trenéra Michal Šmarda. Své trenérské začátky s Hradcem spojil kouč Martin Svědík a z Hradce pochází a zde začínal s fotbalem i ředitel FC Vysočina Jan Staněk.

Poslední vzájemné zápasy FCV a Hradce se odehrály v prvoligovém ročníku 2016/17. Jihlava na podzim na východě Čech prohrála 1:0 a na jaře naopak po výborné první půli zvítězila 3:1. Byl to právě jediný rozdílový gól v bilanci vzájemných zápasů, který nakonec při bodové shodě rozhodl o sestupu Votroků do II. ligy! V uplynulém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nenaplnili postupová očekávání a skončili „až“ na 4. příčce tabulky.

Do nového ročníku tým pod vedením nového kouče Zdenka Frťaly vykročil výborně. Ze zápasů v Táborsku, se Znojmem a v Sokolově získal 100% bodový zisk. Poté se však rozešel bez branek doma s Vítkovicemi a v Prostějově, navíc utrpěl porážku 1:0 ve Varnsdorfu. V posledním kole 3:1 porazil nepříjemnou Vlašim.

Před Michalem Šmardou, asistentem jihlavského kouče Martina Svědíka, je v sobotu velmi specifický zápas. Postaví se proti klubu, jehož je odchovancem, odehrál zde mnoho ligových utkání a v Hradci působil i v trenérské roli. Jak moc intenzivně tento náboj vnímá? „Hradecký klub je mému srdci samozřejmě blízký, strávil jsem v něm mnoho let. Nadcházející měření je pro mne určitě specifické, ale nedá se říci, že vzájemnou konfrontaci proti Hradci Králové prožívám nějak více, než jiný ligový duel.“

Ještě v prosinci loňského roku jste byl asistentem trenéra v druholigovém Hradci. Poté jste se přesunul do realizačního týmu FC Vysočina. Nakolik se kádr Votroků od té doby změnil? „V týmu nastala rotace hráčů, navíc v létě k němu přišel nový trenér. Nějaké hráčské posuny nastaly i se závěrem aktuálního přestupového období. Až teď se tedy v Hradci složení kádru ustálilo. Tým disponuje osou zkušených fotbalistů, kterou prezentují gólman Ottmar, obránce Plašil, středopolař Milan Černý a ofenzivní hráč Vlkanova. Mužstvo se snaží hrát kombinační fotbal. Není bez zajímavosti, že má v tabulce stejně bodů, jako my, přičemž my po Votrocích přebíráme soupeře. Oba jsme si doma neporadili s Vítkovicemi a oba jsme shodně 1:0 prohráli ve Varnsdorfu. Nyní jsou hradečtí nabuzení z vítězného utkání s Vlašimí, kde se otřepali z nepříznivého stavu a menší krize. Stav nakonec otočili a vyhráli 3:1. Je jasné, že nás v sobotu čeká velmi těžký zápas s nepříjemným protivníkem,“ zdůraznil Šmarda.

Jak první tým vyplnil reprezentační přestávku? Prospělo mu zvýšení konkurence v jednotlivých řadách? „V minulém týdnu jsme poctivě trénovali, absolvovali jsme funkční a diagnostické testy na FTVS v Praze a zahráli jsme si v rámci projektu „Gambrinus Kopeme za fotbal“. V tomto týdnu jsme najeli na klasický předzápasový tréninkový cyklus. V mančaftu nastal pohyb, který vítaným způsobem zvýšil početní stav i konkurenci v týmu. Noví fotbalisté se nyní postupně zabudovávají do kádru,“ dodal Michal Šmarda.

Vzájemná bilance: 16 utkání  5 – 6 – 5  18:18 / doma: 8 utkání  4 – 3 – 1  14:7 / venku: 8 utkání  1 – 3 – 4  4:11

Ze vzájemných zápasů:
Jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové  3:1 (3:0)
Gól: 23. a 27. Ikaunieks, 35. Dvořák – 52. Šípek
Sestavy: VYS: Hanuš – Tlustý (60. Kryštůfek), Krejčí, Rosa, Urdinov – Vaculík (77. Zoubele), Hronek, Urblík, D. Ikaunieks – Dvořák, Rabušic (82. Mišůn). H.K.: Ottmar – Plašil, Chleboun, Hůlka, Mudra (39. Žondra) – Schwarz (46. Trubač), Jirsák – Malinský (68. Pázler), P. Černý, Martan – Šípek.

Pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 25. Holeš
Sestavy: H.K.: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra – Mareš, Trubač (62. Zorvan) – Malinský, Vlkanova (68. Schwarz), Martan (80. Černý) – Žondra. VYS: Hanuš – Blaić, Krejčí, Rosa, Urdinov – Štěpánek (77. Harba), Urblík – Batioja (61. Vaculík), Hronek, Ikaunieks – Rabušic (73. Dvořák).

Jaro 15 - SYNOT liga:    FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové  2:0 (1:0)
Góly: 31. Vaculík (pen.), 55. Šulek
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Tlustý, Krejčí, Hybš – Marek, Kučera – Fulnek (46. Šulek), Harba, Vaculík (83. Jungr) – Mešanović (72. Kliment). H.K.: Koubek – Holeš, Rolko, Chleboun, Mareš (38. Shejbal) – Černý, Trubač (57. Petrus) – Štípek (79. Tito), Čermák, Malinský – Vaněček.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 4 - Urblík, 3 – Klíma, Klobása, 1 – Vaculík, Zoubele, Tlustý.
Žluté karty: 3 - Zoubele, 2 – Klobása, 1 – Fulnek, Klíma, Vejmola, Urblík, Schumacher, Turyna, Vaculík, Vedral.
Absence: -

FC Hradec Králové

Pravděpodobná sestava: Ottmar – Plašil, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Martan - M.Černý, Vlkanova, Durdević - Kropáček
Trenér: Zdenko Frťala
Střelci: 3 – Vlkanova, 1 – Durděvić, Zorvan, Kropáček, Martan, Kvída.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Kopečný (přestup Fastav Zlín), Da Silva (host. Slovan Liberec), Ďurděvič (přestup FK Varnsdorf), Finěk (z dorostu), Hašek, Jukl a Martinec (z juniorky), Hynek (host. Převýšov), Matoušek (přestup Sparta Praha), Pokorný (host. Baník Ostrava), Stejskal (konec host. Olympia Praha), Trávníček (konec host. Viktoria Žižkov).

Odchody: Hašek (host. Převýšov), Krátký (přestup Ústí nad Labem), Lindr (FK Ústí nad Labem), Mudra (přestup Znojmo), Nosek a Pajer (konec smlouvy), Pázler (přestup Slovan Liberec), Schwarz (Raków Čenstochová / POL), Súkenník (konec smlouvy), Šípek (host. MFK Chrudim), Vízek (host. Vysočina), Funda (host. Vyšehrad), Čech (host. Ústí nad Orlicí).

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu