24.08.2018, Redakce

Vysočina v závěru Urblíkem srovnala dvoubrankové manko

Vysočina v závěru Urblíkem srovnala dvoubrankové mankoVítkovice fotbalovou Vysočinu v minulosti dokázaly mnohokrát potrápit a potvrdily to i v 6. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V Jihlavě se totiž málem postaraly o velké překvapení, když odolaly tlaku, střelám a šancím domácího celku a naopak dvakrát gólově udeřily z rychlých kontrů. Z velmi cenných tří bodů se však neradovaly. Jihlava bojovala do posledních minut a dvě přesné střely Jozefa Urblíka jí zajistily alespoň bod za remízu 2:2 (0:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
6.kolo, pátek 24.8.2018, 18:30
2:2
(0:1)
VítkoviceVítkovice
 
Góly: 88. Urblík, 90+1. Urblík (pen.) – 45. Macej, 83. Holiš.
ŽK: 79. Vedral – 36. Končal, 43. Motyčka, 52. Holiš.
Rozhodčí: Marek – Caletka, Ratajová
Diváci: 1379
FC Vysočina: Vejmola – Vaculík (63. Turyna), Tlustý, Štěpánek, Novotný (78. Vedral) – Urblík, Levin (81. Nerad) – Fulnek, Zoubele, Javůrek – Klíma. Náhradníci: Vízek – Čáp, Hykel, Machuča.
Vítkovice: Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal (84. Hýbl) – Pašek, Motyčka, Holiš, Súkenník, Vasiljev (90+2. O. Cverna) – Macej (87. Mrázek)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání v Sokolově sáhl ke dvěma vynuceným změnám. Lehce zraněného Klobásu nahradil Javůrek a místo vyloučeného Schumachera hrál Novotný

Vstup do zápasu fotbalistům Vysočiny vyšel, když si od úvodního hvizdu vytvořili územní převahu. Obranný val soupeře z Vítkovic pan nabídl několik skulin. V té první mohl po hezké kombinaci trestat vysunutý Vaculík, ale jeho střelu na přední tyč zlikvidoval brankář Šustr. Vysočina v první půli podnikala útočné kombinace především po své pravé straně, kde bylo hodně vidět duo Vaculík – Fulnek. Z jejich kombinací a následných centrů však jihlavští neudeřili. Naopak hosté poprvé zahrozili ve 23. minutě, kdy po dlouhém autu a následném obtočení pálil do připraveného brankáře Mikula. Postupem času domácí dokázali nalézat recept na zataženou obranu soupeře, ale své šance proměnit nedokázali. Za zmínku stojí především skákavá střela z kopačky Urblíka, která prolétla těsně kolem levé tyče. Když se zdálo, že se půjde do poločasové přestávky za bezbrankového stavu, přišel rychlý protiútok hostů do otevřené obrany, který potrestal křižnou střelou aktuálně nejlepší střelec svého celku Macej – 0:1.

Ve druhém poločase přivítal hráče na hřišti vytrvalý a silný déšť. Po prvotním sžívání se s mokrým terénem byla Vysočina blízko vyrovnání, jenže ke smůle domácích tribun poslal svoji hlavičku Klíma pouze do tyče. Tento moment publikum navnadil, nicméně to bylo na delší dobu vše, co dobývání vítkovické svatyně přineslo. Na mokrém terénu se hosté ještě více zatáhli na vlastní polovinu a pro hráče Vysočiny bylo velmi obtížné proniknout do pokutového území. Časté centry ze stran sice nadělaly hostujícímu brankáři řadu perných chvil, jenže často chyběl někdo ve druhé vlně, či na zadní tyči. Nadějnou příležitost měl střídající Turyna, jehož pokus na úrovni malého vápna zablokoval stoper z Vítkovic. Deset minut před koncem mohl hosty poslat do dvoubrankového vedení Súkénník, ale jeho pokus vytáhl famózním zákrokem Vejmola na roh. Domácí Vysočina musela otevřít svoji hru a při hře vabank inkasovala při protiútoku do otevřené obrany z kopačky Holiše – 0:2. Vysočina však nic nezabalila a v 88. minutě se dostala zpátky do zápasu díky pohotové trefě Urblíka po hlavičkovém vybídnutí od Klímy – 1:2. Stejný hráč pak v nastaveném čase zachránil bod chladnokrevně zahranou penaltou, kterou sudí nařídil za stažení v pokutovém území. Vysočina se tak s Vítkovicemi rozešla smírně 2:2.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Vítkovice | 2:2
20.kolo | Vítkovice - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu