14.08.2018, Miroslav Fuks

FCV na půdě Vrchoviny pohárovou blamáž nedopustil

FCV na půdě Vrchoviny pohárovou blamáž nedopustilVysočina v pohárovém derby na půdě Vrchoviny další blamáž po osmi letech nedopustila. Bleskurychle se díky trefě Jirky Klímy ujala vedení a v 18. minutě vedla už 0:3 po gólech Dana Turyna a Petra Nerada. Po zbytek zápasu se koncentrovala na udržení příznivého stavu a neproměnila několik zajímavých šancí. Naopak domácí se dočkali snížení z kopačky Dočekala na konečných 1:3.

 
VrchovinaVrchovina
1.kolo, úterý 14.8.2018, 17:00
1:3
(0:3)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 56. Dočekal - 1. Klíma, 14. Turyna, 18. Nerad (pen.)
ŽK: 57. Dočekal, 86. Vícha
Rozhodčí: Julínek - Podaný, Pfeifer
Diváci: 560
Vrchovina: Juran – Bača, Vícha, Chalupa, Smetana, Michal, Ošmera (68. Košík), M.Skalník (46. Dočekal), K.Skalník, Duba (78. Duda), Zbytovský. Náhradníci: Šmída – Dobrovolný.
FC Vysočina: Vízek – Hykel, Vedral, Štěpánek, Schumacher – Machuča - Novotný (76. Klobása), Nerad, Javůrek – Turyna (59. Zoubele), Klíma (46. Fulnek). Náhradníci: Kolář – Tlustý, Čáp, Urblík.
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti ligovému utkání s Táborskem ponechal v základní sestavě pouze trojici hráčů – Štěpánka, Schumachera a Klímu.

Favorizovaní hosté si těžko mohli přát lepší start do pohárového duelu. Už v po půl minutě hry se ujali vedení, když Klíma zprava pronikl do vápna a nekompromisní střelou na zadní tyč otevřel skóre duelu – 0:1. Domácí poté na chvíli přimáčkli Vysočinu na její polovině, ovšem šance se nedočkali. Naopak ve 14. minutě to bylo již 0:2, neboť Klíma se uvolnil na pravém křídle a na malé vápno poslal ideální centr na přesně hlavičkujícího Turynu. A pro domácího nováčka MSFL bylo ještě hůře o čtyři minuty později, když domácí stoper Bača byl ve vápně u míče později, než Hykel, fauloval jej a sudí Julínek nařídil penaltu. K té se postavil kapitán Nerad a bez potíží zvýšil na 0:3. Ve 21. minutě si s obranou Vrchoviny pohrál Klíma, dostal se až před gólmana Jurana, ale překonat jej nedokázal. Vrchovina nadále bojovala a do půle si vypracovala dvě dobré možnosti k vyrovnání. V 35. minutě se centr Michala ze standardky snesl na hlavu Smetany, který balón prodloužil vedle levé tyče. Ve 42. minutě se k přímáku z ideální pozice postavil Michal, ale gólman Vízek byl na místě.

Vysočina do druhého dějství vstoupila hlavičkou Vedrala po standardce, které letěla nad břevno. Ve 48. minutě v šanci po centru z pravé strany neuspěl Turyna – též přestřelil. V 56. minutě se domácí dočkali. Dočekal si navedl míč na střed hřiště a utaženou střelu poslal přesně k tyči – 1:3. V 63. minutě po rozehraném rohu a centru Javůrka hlavičkoval vedle tyče Nerad. V 66. minutě se po rychlém kontru dostal k zakončení Zoubele, ale tečovaný míč skončil jen na rohu. Na druhé straně po standardce hlavou zakončoval Skalník, ale Vízek jeho pokus chytil. Vzápětí se po centru Fulneka neujala hlavička Javůrka. V 73. minutě byla střela exjihlavského Duby nedůrazná. V 75. minutě našlápl do dalšího brejku Zoubele, vypálil, ale Juran dokázal míč vyrazit. V 88. byl blízko brance Javůrek, ale domácí gólman jeho povedený přímák dokázal vyrazit.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu