10.08.2018, Miroslav Fuks

Martin Svědík: Doma jsme si to zase museli vydřít

Martin Svědík: Doma jsme si to zase museli vydřítTáborsko v minulém kole 4:2 porazilo Vítkovice, ovšem tento ostravský celek v kole aktuálním vybojoval překvapivý bod na půdě favorizovaného a dosud 100% bodujícího Hradce Králové. Nejen tyto výsledky dokumentují, jak těžká a těžko předvídatelná je FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. Vysočina musela o domácí výhru nad Táborskem a tím o udržení plné bodové bilance hodně zabojovat.

 

Kouč Martin Svědík si je náročnosti druholigových bojů dobře vědom: „Dnes jsme sledovali dva odlišné poločasy. V první půli jsme asi hráli tak, jak bychom chtěli hrát. Kvalitně jsme kombinovali, dobře jsme se pohybovali, chytali jsme odražené míče a hra obsahovala všechny základní principy, na nichž stavíme. Velká škoda, že jsme z úvodních 35 minut nedokázali vytěžit více, než jen jednu branku. Klidně to mohlo 2:0 nebo 3:0, což by třeba soupeře srazilo natolik, že bylo brzy rozhodnuto. A pak se ukázala nevyzpytatelnost II. ligy, kdy hosté z první vážné akce vyrovnali. V daný moment jsme nebyli dostatečně důslední, to se nám nesmí stávat. Bylo vyrovnáno a nás to herně paralyzovalo po zbytek prvního dějství. Do druhého poločasu jsme dobře vstoupili a poměrně rychle jsme vstřelili vedoucí branku. Jenže ke zbytku zápasu už mám velké výhrady. Zatímco ve Znojmě jsem nebyl spokojen s některými pasážemi hry, tak proti Táborsku jsem nebyl s druhou půli spokojen vůbec. Mělo to samozřejmě určité objektivní příčiny. Velkou ztrátou bylo vynucené střídání Standy Klobásy, který utrpěl lehčí otřes mozku. Za druhé nám přestali pracovat Fulnek a Klíma, později i střídající Javůrek. Hodně jejich balónu šlo do ztráty, čímž jsme nemohli dobře rozvinout útočnou fázi. Naopak jsme se chvílemi dostávali pod tlak a museli jsme přečkat náznaky šancí soupeře. Znovu se ukázalo, jak těžké zápasy nás ve II. lize čekají a jak složité bude dobývání obran soupeře. A pokud budeme hrát tak, jako dnes ve druhé půli, tak budeme mít s bodovými zisky problémy. O to více jsem rád, že jsme duel dovedli do vítězného konce. Nejsme mužstvo, které bude každé utkání vyhrávat s lehkostí. Doma jsme si to zase museli vydřít.“

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Martina Svědíka a Kamila Tobiáše z  tiskové konference přinášíme i slova střelce rozhodující branky – Petra Tlustého.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu