03.08.2018, Miroslav Fuks

Svědík: Těší mne výhra, ale mám výhrady k některým úsekům zápasu

Svědík: Těší mne výhra, ale mám výhrady k některým úsekům zápasuVysočina je i po třetím kole FORTINA:NÁRODNÍ LIGY stoprocentní! Duel ve Znojmě, který byl hraný v nepříjemném dusnu a vedru, vyzněl výsledkově jednoznačně, ovšem tříbodový zisk se na půdě regionálního rivala nerodil vůbec lehce. Ostatně, i trenér Martin Svědík po utkání prezentoval jak radost z výhry, tak i nespokojenost s některými aspekty hry svého týmu.

 

„Výhra 0:3 na půdě Znojma mne velmi těší. Tady se nikomu nebude vyhrávat lehce! Přesto s naším výkonem nemohu být zcela spokojen, k některým pasážím hry mám výhrady. Do utkání jsme dobře vstoupili a vytvořili jsme si nějaké šance, ovšem z naší strany tomu vždy trochu chybělo ve finální fázi – přihrávka, zpracování, kvalitnější řešení. Po této slušné zhruba dvacetiminutové pasáži přišla velká šance soupeře, kterou jsme naštěstí přežili. Navíc jsme o chvíli později dokázali vstřelit důležitý první gól. Poté už jsem věřil, že vítězství nepustíme. Jistě nám pomohlo, že jsme ještě před půlí přidali druhou branku. Druhé dějství jsme začali trochu lehkovážně. Přesto jsme ještě přidali třetí pojistku z kopačky Zoubeleho. Poté už bylo po zápase. Dokázali jsme si vytvořit i další šance, ovšem ty už zůstaly neproměněné. Soupeř se do ničeho moc nedostával. Řadu nebezpečných akcí jsme dokázali zastavit. Je samozřejmě důležité, že jsme dnešní utkání zvládli za tři body,“ řekl k utkání kouč Martin Svědík.

Jihlavský lodivod poté upozornil na některé nedostatky: „Vadí mi množství nepřesností v naší hře a též fakt, že v některých fázích utkání nejsme dostatečně agresivní. Navíc, když dokážeme získat míč, tak ho často rychle ztrácíme. To nás sráželo i v duelu s Pardubicemi. Na tyto momenty se musíme více zaměřit a koncentrovat, aby nás soupeři nepotrestali.“

Nehrozí po třetí výhře uspokojení na straně hráčů? Jak je budete do dalšího duelu motivovat? „Kluci rozhodně nelítají v oblacích. Sami cítili například v duelu s Pardubicemi, že druholigové zápasy budou hlavně o nás, o našem výkonu a přístupu k zápasu. V momentu, kdy z nároků slevíme, tak budeme mít výsledkové problémy. Proto jsme na hráče náročný. Činím tak nikoli kvůli sobě, ale kvůli nim, aby se posouval celý tým i oni. Ve Znojmě jsme samozřejmě předvedli pozitivní i negativní věci, které si v týdnu důkladně rozebereme. Pak bude důležité, abychom tyto výhrady dokázali aplikovat na hřišti. Pořád máme na čem pracovat,“ zdůraznil Svědík.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenéra Martina Svědíka z improvizované tiskové konference přinášíme slova střelce třetí jihlavské branky Lukáše Zoubeleho.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu