27.07.2018, Redakce

Vysočině vystřelil tři body Klobása, Jihlava navázala na výhru z Brna

Vysočině vystřelil tři body Klobása, Jihlava navázala na výhru z BrnaPrognózy velmi těžkého utkání proti Pardubicím se naplnily. Třetí celek loňského druholigového ročníku se v Jihlavě představil ve velmi dobrém světle a Vysočina se na výhru, která potvrdila nesmírně cenný import z Brna, obrovsky nadřela a musela sáhnout na dno sil. Jedinou branku bojovného a důrazného duelu vstřelil díky utěšené střele ze 14. minuty Stanislav Klobása. FCV tak po dvou kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY disponuje plným počtem šesti bodů

 
FC VysočinaFC Vysočina
2.kolo, pátek 27.7.2018, 18:00
1:0
(1:0)
PardubicePardubice
 
Gól: 14. Klobása.
ŽK: 89. Zoubele, 90. Turyna – 43. Mužík, 90+1. Čelůstka.
Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka.
Diváci: 1680
FC Vysočina: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin – Fulnek, Urblík (74. Machuča), Zoubele – Jiří Klíma (82. Javůrek), Klobása (85. Turyna). Náhradníci: Vízek – Vedral, Novotný, Nerad.
Pardubice: Knobloch – Prosek, Šejvl, Jakub Klíma, Čelůstka – Jeřábek – Mužík, Tischler (61. Kovář), Fousek (84. Kašiar) – Černý (71. Sokol), Petráň
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání v Brně učinil jednu změnu v základní sestavě, když místo středního záložníka Machuči nastoupil Levin, jemuž vypršel karetní trest.

První šanci měl v 7. minutě Klíma, jehož našel pas za obranou, ovšem na dlouhou nohu gólmana Knoblocha překonat nedokázal. V 10. minutě Jeřábek našel z levé strany Petráně, který ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ve 14. minutě šli domácí do vedení. Klobása si pokryl skákavý míč před vápnem a krásně jej zavěsil do levé šibenice – 1:0! Na druhé straně prověřil Vejmolu Prosek a domácí gólman míč musel vyboxovat do bezpečí. Ve 28. minutě se obranou parádně proháčkoval Urblík, ovšem ze svého zakončení vytěžil jen rohový kop. V 37. minutě na jihlavském stadiónu podruhé zaznělo „gól“, jenže radost po zakončení Klímy a předchozím centru Fulneka byla předčasná. Sudí mával ofsajd. Přehlídku šancí první půle završil v nastaveném čase Fousek, který Vejmolu donutil ke skoku, ale jeho pokus šel mimo.

Dlouho se ve druhém dějství nic pozoruhodného nedělo, když v 56. minutě prověřil pozornost Vejmoly Tischler, jehož střelu musel Vejmola vytáhnout ze šibenice! Po hodině hry potáhl rychlý kontr Štěpánek, vysunul do křídla Levina, ovšem jeho přihrávka volné spoluhráče před brankou nenašla. V 64. minutě pálil vedle z dvaceti metrů Urblík a o dvě minuty později ze střední vzdálenosti krásně vypálil Zoubele, ale levou tyč těsně minul. V 68. minutě domácí ustáli nepříjemný závar po rohovém kopu, po němž pálil vysoko nad Petráň. V 69. minutě se dostal za obranu rychlonohý Mužík, ale Schumacher dokázal jeho střelu zablokovat. V 71. minutě hlavičkoval Tlustý rohový kop v podání Urblíka mimo tři tyče. V 75. znovu zahrozili hosté, když přetažený centr našel na zadní tyči Fouska, který však z voleje přestřelil. Hosté v závěru tlačili a Jihlava se nemohla dostat k držení míče či ohrožení branky Pardubic. Navíc jí nevycházely ani standardky. V 81. minutě se Mužík proběhl pokutovým územím, dostal se i do zakončení, které reflexivně vytěsnil Vejmola. V 86. minutě o míč dobře zabojoval Turyna, kulatý nesmysl získal pro Fulneka, který z úhlu vystřelil vedle zadní tyče. Závěr duelu už si domácí fotbalisté pohlídali a mohli se tak radovat z cenného tříbodového zisku.

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu