10.07.2018, Miroslav Fuks

FCV nastoupí proti Velkému Meziříčí i s Luďkem Vejmolou

FCV nastoupí proti Velkému Meziříčí i s Luďkem VejmolouUž jen poslední dva přípravné duely čekají na fotbalisty FC Vysočina před vypuknutím bolů ve FORTUNA:Národní lize. V sobotu 14. července tým kouče Martina Svědíka nastoupí ke generálce proti reprezentačnímu výběru Saúdské Arábie do 23 let a již tuto středu 11. července druholigovou Jihlavu prověří v krajském derby třetiligové Velké Meziříčí. Duel vypukne v 17:00 hodin na stadiónu v Jiráskově ulici.

 

Duely s Velkým Meziříčím představují tradiční součást letního či zimního přípravného bloku FC Vysočina. Navíc jsou pikantní přítomnosti řady exjihlavských hráčů ve velkomeziříčské dresu. Lze očekávat, že že ve středu se trávníku stadiónu FCV představí Kriegsmann, Dolejš, Šuta, Mezlík, Robin Demeter, Šimáček nebo Komínek. Připomeňme, že poslední utkání těchto soupeřů průběhlo před rokem a prvoligový favorit v něm dosáhl na utrápenou výhru 1:2 (0:0). Skóre utkání otevřel až v 76. minutě Ikaunieks, ovšem Krčál dokázal o šest minut později srovnat. Vysočina se poté nadechla k velkému náporu a během krátké chvíle vstřelil poslední gól zápasu Hronek.

Ve středu se můžete přesvědčit nejen o aktuální formě FC Vysočina nebo se podívat na známé tváře v dresu soupeře. Staronovou tvář totiž nalezete v jihlavské brance. Bude čtyřiadvacetiletý gólman Luděk Vejmola (nar. 3.11.1994), jenž se včera připojil k tréninku prvního týmu FCV a v jednání se jeho hostování z Mladé Boleslavi. Tento odchovanec Slavkova, Drnovic a Slovácka přišel na Vysočinu v létě 2013 a na dlouho dobu se stal třetím gólmanem za Jaromírem Blažkem a Janem Hanušem, později i Matejem Rakovanem. Zápasovou praxi získával v duelech juniorky a též v rámci půlročního hostování v druholigovém Kolíně. Čekání na šanci ukončil podepsáním smlouvy s Mladou Boleslaví, kam přestoupil v létě 2016. Premiérového prvoligového startu se dočkal v březnu 2017 v duelu proti Jablonci pod vedením trenéra Svědíka. V ročníku 2016/17 ještě stihl nastoupit 9 utkání a mladoboleslavskou jedničkou byl i na podzim 2017. Naopak na jaře zůstal přikován na lavičce náhradníků. Dosud stihl nastoupit do 19 zápasů v II. lize a může se pochlubit 11 starty v českých mládežnických reprezentací včetně tří duelů v brance jednadvacítky a účasti na EURU U21 v loňském červenci.

Naopak doplňme, že test v FC Vysočina ukončil vlašímský gólman Josef Řehák.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu