30.06.2018, Vojtěch Fuks

Vysočina vítězství na Perleťovém poháru neobhájila

Vysočina vítězství na Perleťovém poháru neobhájilaObraz dosavadní letní přípravy FC Vysočina nezlepšil ani tradiční turnaj o Perleťový pohár v Žirovnici. Jihlava tam přijela v roli obhájce, ovšem nakonec prohrála obě utkání. V prvním, náš tým poskládaný především z mladých hráčů prohrál proti národnímu výběru Bahrajnu (0:3) a druhém kvalitnějším zápase čelil prvoligové Dukle Praha (0:2).

 

„Turnaj nám posloužil, jako přípravné utkání. Jednalo se o dva zápasy, které se nám zase, tak moc nehodili, jelikož jsme měli některé hráče zraněné. Oba soupeři byli kvalitní. První utkání jsme využili výběr hráčů, co buď s námi začali trénovat nebo s námi netrénují ještě vůbec, to znamená, že se jednalo o hráče z juniorky a dorostu. Byl znát velký deficit ve výkonnosti a tím jsme zaznamenali, že ti kluci ještě nestačí, což potvrdil i výsledek. Ale je to potřeba vidět a získávat nové zkušenosti, protože jinak takoví mladí hráči nemohu růst. Posloužilo to k ověření jejich výkonnosti. Potvrdilo se, že do přípravy přišli špatně připraveni a potom to na hřišti také tak vypadá. Z toho důvodu nedokáží plnit námi zadané úkoly, jelikož na to nemají ještě sílu. To je vše k prvnímu utkání a k tomu druhému musím dodat, že jsme také horko těžko dávali druhou jedenáctku do kupy, jelikož jsme do ní museli zařadit některé hráče z předchozího zápasu. Důvodem je to, že nám v průběhu zápasu vypadl Levin asi po 10 minutách a do hry nenastoupil ani zraněný Vaculík. Trochu nám to tedy zkřížilo plány. Navíc Fulnek a ani Schumacher netrénovali, takže nastoupili přibližně po čtyřdenní pauze. A jak tvrdím, tak to bylo na mužstvu velmi znát, jelikož jsme dělali nezvykle mnoho chyb v defenzivě. Především v prvním poločase nám nefungoval střed zálohy, kdy Nerad se Smejkalem už toho měli plné zuby a za druhé jejich součinnost se mi nelíbí a není v pořádku už několikátý zápas. Zase nám to ukázalo, kdo s kým ve středu hřiště může či nemůže hrát. Jinak si myslím, že druhý poločas po výměně se celkově hra zlepšila posunutím Štěpánka do zálohy. Nadále jsem toho názoru, že jsme neproduktivní v šestnáctce a velice nám chybí gólový hráč či tvůrce hry, který by nám vymyslel nějakou finální přihrávku. V tom si myslím, že máme velké rezervy," uvedl k turnajovému účinkování Vysočina trenér Martin Svědík.

První utkání

Bahrajn - FC Vysočina Jihlava 3:0 (2:0)

Sestava: Řehák (45. Kolář) - Vášíček, Vedral (70. Kolčava), Mikuška (45. Rychetník), Dujmovič (6. Průša) - Matulka (45. Křišťál), Nerad (45. Štefl), Smejkal (60. Duba), Smékal - Mašič, Turyna (45. Lorenc).

Druhé utkání

FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)

Sestava: Kolář - Fulnek (80. Lorenc), Tlustý, Štěpánek, Schumacher - Zoubele, Levin (15. Smejkal, 45. Vedral) Mara, Nerad (45. Dujmovič), Novotný - Klíma (75. Turyna).
 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu