26.06.2018, Redakce

Jarní hodnocení žákovských týmů

Jarní hodnocení žákovských týmůPřinášíme vám jarní statistiky jednotlivých žákovských mužstev, která působí v žákovských kategoriích Moravskoslezské ligy. Zároveň nabízíme stručná hodnocení ze strany trenérů daných mužstev.

 

U15 – Pavel Tvarůžek

Tabulka SpSM - top: 9. místo - 31 bodů

Hodnocení jarní části soutěže:
Už na konci podzimu jsme cítili, že forma hráčů jde nahoru a tým se celkově zvedá. Většina kluků poctivě, naplno a se zaujetím trénovalo a to pokračovalo i v průběhu zimní přípravy, kdy jsme sehráli několik dobrých utkání se slušnými výsledky i s těžkými týmy. Vstup do jarní části soutěže jsme sice začali třemi porážkami, ovšem v další části jsme zlepšené výkony začali potvrzovat také výsledky. Dá se říct, že kromě týmů Baníku Ostrava, Sigmy Olomouc a 1. FC Slovácko, které svými výkony v soutěži výrazně vyčnívaly, jsme s ostatními týmy dokázali držet krok a některé i přehrát. Oproti podzimu to byl posun, o kterém nakonec svědčí i 7. místo v tabulce jara oproti 11. místu po podzimu. Kluky musím za celé jaro pochválit a věřím, že jejich výkonnostní vzestup bude pokračovat i v dorosteneckých kategoriích.

Nejvydařenější zápas jara:

Nastartovalo nás vítězství ve Frýdku - Místku 4:2, velmi dobré výkony jsme předvedli i přes remízy 2:2 v Prostějově a 1:1 v Karviné, parádní byly vyhrané zápasy 2:1 ve Zlíně a doma výhry 3:1 s Frýdkem – Místkem a Opavou.

Nejhorší zápas jara:
Prohra 1:7 na 1. FC Slovácko a zápas „blbec“ v posledním kole na Baníku Ostrava, kde jsme prohráli 0:9, dohrávali v deseti a ještě se nešťastně zranil brankář Míra Vlček.

Nejlepší hráči jara:

Na jaře z mého pohledu nejvíce vynikala tato čtveřice hráčů – Honza Vítek, Vráťa Junek, Matyáš Myška a brankář Míra Vlček.

Střelci branek za jaro:
8 – Matyáš Miška, 4 – Jirka Jiroušek, 3 – Honza Vítek a Vojta Wiederlechner, 2 – Štěpán Folejtar, Míra Křehlík a Tadeáš Smejkal, 1 – Adam Krejčí.

Odehraná utkání na jaře:

16 – Miška, 15 – Homola, Krejčí, Novotný, Vlček, 14 – Homolka, Jiroušek, Křehlík, 13 – Folejtar, 12 – Jiřík, Junek, Smejkal Milan, 10 – Wiederlechner, 9 – Vítek, 8 – Přidal, 7 – Přikryl, Vrána, 5 – Farka, Smejkal Tadeáš, 4 – Fila, 1 – Jonáš.

U14 – Ivan Čermák

Tabulka SpSM - top: 5. místo - 57 bodů

Hodnocení jarní části soutěže:
Jarní část nebyla úplně podle našich představ, střídaly se nevyrovnané individuální výkony, které se projevily logicky i do týmového výkonu. Hráčům nemůžu nic vytknout, ze zkušeností víme, že na jaře v této kategorii se výkyvy ve výkonnosti objevují, proto jsme v náročnosti na ně samozřejmě nepolevili a jsme přesvědčeni, že v následujícím soutěžním ročníku se to projeví.  

Nejvydařenější zápas jara:

Domácí utkání s Karvinou (1:0) a poslední utkání na Baníku Ostrava (4:2)

Nejhorší zápas jara:

K těm patří zápas ve Frýdku-Místku (0:6) a utkání ve Zlíně (1:4)

Nejlepší hráči jara:

Fila Lukáš, Smejkal Tadeáš, Farka Dominik

U13 – Michal Vejmelka

Tabulka SpSM - top: 4. místo - 55 bodů

Hodnocení jarní části soutěže:
S jarní částí sezony roku 2018 jsme spokojeni. I v této sezoně se nám dařilo uplatňovat nacvičované dovednosti v utkáních. Ve většině zápasů jsme dokázali soupeře naší aktivní hrou přehrát, což se promítnulo i do výsledku těchto utkání. Celkově jsme nastříleli 210 branek a byli tak třetí nejlépe skórující tým soutěže. Zlepšit určitě potřebujeme obrannou fázi, abychom obdrželi méně branek. V příští sezoně přechází kluci do starších žáků a začnou hrát na velké hřiště. Přejeme jim hlavně zdraví, pevnou vůli a štěstí do další hráčské kariéry.
 
Nejvydařenější zápas jara:

Určitě proti Slovácku. V tomto kvalitním utkání jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů ve všech fázích hry. Velmi kvalitní výkon jsme předvedli také proti Olomouci.

Nejhorší zápas jara:

Jednoznačně proti FŠ Třebíč, kde jsme naivní obrannou hrou v polovině zápasu výrazně prohrávali. Zápas jsme ale zvládli v náš prospěch.
V utkání se Zbrojovkou jsme se nedokázali vyrovnat s aktivní hrou soupeře v obou fázích hry.
 
Nejlepší hráči jara:
V této půlsezóně měli nejlepší formu Jan Haala, Filip Šancl a Tadeáš Záruba.

U12 – Jonatan Hána

Tabulka SpSM - top: 5. místo, 48 bodů

Hodnocení jarní části soutěže:
Úvodem bych chtěl říct, že jsem zklamaný z úrovně nejvyšší žákovské soutěže. V soutěži je spousta šikovných kluků. Spíše jde o to, jakým způsobem se většina týmů snaží hrát. V době, kdy českým fotbalem vládne „osvěta“, jak důležitá je herní odvaha, kreativita, originalita, konstruktivnost apod., to v zápasech příliš nevidím.
Velmi těžko se nám hrálo proti soupeřům, kteří bránili v sedmi lidech na vlastní polovině, vzadu nekombinovali a vyráželi do rychlých protiútoků. Několik takových zápasů jsme na jaře nezvládli výsledkově a prohráli.
„Neobjevím Ameriku“, když řeknu, že nás nejvíce trápily hrubé individuální chyby a malá efektivita ve finální fázi. V našem případě to bylo v některých utkáních velmi markantní. Několikrát se nám stalo, že jsme soupeře v první třetině výrazně přehrávali, ale bez vstřelených branek. Vstřelené góly velmi pomůžou psychice kluků a hraje se lépe. Na efektivitě v zakončení či finální přihrávce musíme hodně pracovat.
Kluky musím pochválit za tréninkovou morálku, kdy jsme minimálně řešili problémy s nasazením a zaujetím pro hru.

Nejvydařenější zápas jara:

Mezi nejvydařenější zápasy jara patří utkání se Slováckem a Olomoucí. V obou případech jsme zvítězili zcela zaslouženě. Lépe se nám hraje proti soupeřům, kteří chtějí hrát fotbal a rozvíjet své hráče v dovednostech, ne v nakopávaných míčích.

Nejhorší zápas jara:

Jelikož hrajeme 3 x 30 minut, což je dlouhá doba, nedokážeme se bohužel vyhnout „hluchým“ místům ve hře. Vybral bych tedy nepovedené úseky hry. První třetina v Brně nebo druhé dějství v Třebíči a doma s Vyškovem. Inkasovali jsme v těchto částech spoustu branek.

Nejlepší hráči jara:

Většinou když pochválím, tak to klukům „stoupne“ do hlavy. Snad to nebude v tomto případě. Zmíním dva kluky, kteří měli nejméně kolísající formu. Matěj Pivnička z pozice středního záložníka střílel spoustu branek a tvořil hru. Musí však zlepšit defenzivní činnost. Filip Veselý si ocenění zaslouží velmi poctivým přístupem, odvedenou „černou prací“ a klidem na míči.

Přehled střelců branek za jaro:

Pivnička 24, Červený 11, Dolejší 10, Kotrba 10, Skoumal 10, Šilhart 8, Polanský 6, Šerý 6, Dobrovolný 4, Fousek 3, Nesvadba 3, Veselý 2

Přehled počtu odehraných zápasů za jaro:
Červený, Dolejší, Hodás, Nečada, Nevěčný, Půža, Skoumal 13, Pivnička, Polanský, Šerý, Veselý 12, Dobrovolný, Kotrba, Šilhart 10, Nesvadba 9, Fousek 5

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu