18.06.2018, Miroslav Fuks

Gólman Matej Rakovan odchází do skotského Dundee United

Gólman Matej Rakovan odchází do skotského Dundee UnitedOsmadvacetiletý slovenský gólman Matej Rakovan mění druhou českou ligu za druhou nejvyšší soutěž ve Skotsku. Po sestupu FC Vysočina využil končícího kontraktu a zamířil jako volný hráč za životní a sportovní výzvou na Britské ostrovy do Dundee United FC.

 

„Jihlavský sestup mne strašně mrzí. Na jaře jsme pro záchranu všichni udělali maximum, bohužel nám potřebný poslední krůček scházel. Vysočině přeji jen to nejlepší a moc jí děkuji za tříleté angažmá. Před možností pokračovat v FC Vysočina jsem však upřednostnil možná poslední šanci změnit prostředí a zamířit do zahraničí. Dundee United představuje tradiční skotský klub, jenž v uplynulé sezóně Championship skončil na 3. příčce a netají se ambicí v nadcházejícím ročníku postoupit do nejvyšší soutěže. V klubu jsem úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal profesionální kontrakt. Jsem za to samozřejmě strašně rád a na novou sportovní a životní výzvu se velmi těším. Upřednostnil jsem ji před finančně zajímavějšími nabídkami z fotbalově exotických destinací,“ okomentoval svůj přestup Matej Rakovan. Věří, že se na ostrovech najde čas na setkání s brankářskými kolegy – Zdeňkem Zlámalem, jenž se v létě stal novou posilou skotských Heart of Midlothian, a svým kamarádem a někdejším parťákem ze Žiliny Martinem Dúbravkou, jenž sbírá úspěchy v Newcastle United.

Matej Rakovan (nar. 14.3.1990) jihlavský dres oblékal od léta 2015, když do FC Vysočina přestoupil ze Slavie Praha. V FCV během tří prvoligových ročníků nastoupil do 31 utkání, přičemž jeho celková bilance v nejvyšší české soutěži činí 46 duelů. Rakovan je odchovancem Žiliny a v minulosti působil též v Liptovském Mikuláši a Karviné.


 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu