03.05.2018, Miroslav Fuks

FC Vysočina jede bojovat o body pod Ještěd

FC Vysočina jede bojovat o body pod JeštědPřed fotbalovou Vysočinou jsou poslední 4 duely aktuálního ročníku HET ligy. V boji o záchranu bude jeden důležitější, než druhý. První díl tohoto velmi napínavého seriálu absolvuje v sobotu 5. května od 16:00 hodin na půdě Slovanu Liberec. Tedy proti tradičně silnému a favorizovanému soupeři, proti němuž má Jihlava možná překvapivě dobrou bilanci.

 

Dosavadních 13 utkání v nejvyšší soutěži přineslo 3 jihlavská a 4 liberecká vítězství, 6 remíz a skóre nejtěsněji ve prospěch FCV – 15:14. Na stadiónu U Nisy Vysočina ještě nikdy nevyhrála, ale z šesti pokusů zde vybojovala hned čtyři cenné remízy. Naposledy se tak stalo na podzim 2016, kdy na konečných 1:1 vyrovnával z penalty Urdinov. Více důvodů k radosti měla Vysočina i při posledních třech vzájemných zápasech. Přinesla dvě domácí ligová vítězství FCV (jaro 2017: 1:0 – branka Hronek, podzim 2017: 3:1 – branky Záviška 2 a Krejčí) a též zajímavé měření sil současných hráčských kádrů a realizačních týmů v rámci zimní přípravy. Vysočina v lednu na vyšehradské umělé trávě zvítězila 4:1 díky dvěma trefám Ikauniekse a gólům Fulneka a Daníčka.

Slovan v průběhu zimy doznal poměrně velkých změn v hráčském kádru a kurz vršovický Eden nabral nejen trenér Trpišovský, ale spolu s ním i řada dalších členů realizačního týmu. Novým koučem se stal David Holoubek, jehož trenérský tým doplnili bývalí úspěšní liberečtí fotbalisté – Miroslav Holeňák, Jiří Jarošík a Marek Čech. Přebudovaný Liberec do jara vstoupil s cílem vybojovat pozici v pohárové Evropě. Aktuální pohled do tabulky ukazuje, že mu není nijak vzdálen. Na 4. příčku, která zajišťuje vstupenku do Evropské ligy, ztrácí 2 body. Postavení mohlo být ještě lepší, nebýt dvou nečekaných domácích ztrát – prohry s Teplicemi a remízy s Karvinou.

Jihlavský asistent trenéra Michal Šmarda moc dobře ví, že Slovan v sobotu půjde za tříbodovým cílem. Jak liberecké snaze hodlá čelit Jihlava? „Čeká nás těžké utkání proti soupeři, jehož herní projev připomíná Olomouc. Zejména z hlediska velké rotace hráčů ve středu pole, která je podpořena aktivitou na krajích hřiště. My v Liberci musíme opět vycházet z velmi dobré defenzivní činnosti a trpělivě čekat na naši příležitost ke vstřelení branky.“

Kde vidíte silné stránky a opory kádru Liberce? „V brance odvádí kvalitní výkony Hladký, jenž předtím dlouho čekal na svoji příležitost. Výborně hraje pravý obránce Coufal, jenž dokáže účinně podporovat ofenzívu. Ve středu pole se pohybují fotbalisté, kteří jsou silní na míči – Folprecht, Breite či Bosančić. V útoku Slovan sází na dravé mládí v čele s Pulkrabem, Graiciarem nebo Da Silvou,“ upozornil Šmarda.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Slovanu Liberec: 13 utkání  3 – 6 – 4  15:14 / doma: 7 utkání  3 – 2 – 2  11:7 / venku: 6 utkání  0 – 4 – 2  4:7

Poslední vzájemné utkání: 4.11.2017 - Vysočina do zápasu s Libercem nastoupila s odhodláním dostat se z posledního místa a zaskočit favorita. Do vedení se aktivně hrající Jihlava dostala už v 5. minutě zásluhou Krejčího. Hosté se sice v polovině prvního poločasu dočkali vyrovnání, ale domácí měli dnes na své straně Jana Závišku. Ten při svém debutu v základní sestavě ještě do poločasu vstřelil dvě branky a tím vystřelil pro Vysočinu tři důležité body. Vysočina dokonala překvapení a porazila Liberec 3:1 (3:1)

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 9 – Ikaunieks, 3 - Fulnek, 2 - Dvořák, Záviška, Krejčí, Tlustý, 1 – Mara, Zoubele, Urblík, Klíma, Daníček, Popović.
Žluté karty: 4 – Nový, 3 – Vaculík, Keresteš, Rakovan, Urblík, Ikaunieks, Levin, Schumacher, 2 – Zoubele, Tlustý, Fulnek, Popovič, Klíma, 1 – Dvořák, Marcin, Štěpánek, Daníček, Mara.
Absence: -

FC Slovan Liberec

Trenér: David Holoubek
Střelci: 8 – Pulkrab, 5 – Kerbr, 4 – Potočný, Graiciar, 3 – Breite, 2 – Coufal, Hybš, 1 – Bosančić, Voltr, Karafiát, Havelka.
Sestava v posledním utkání: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr - Wiesner (66. Malinský), Folprecht, Breite, Potočný (61. Bosančič) - Ševčík - Da Silva (82. Köstl).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu