28.04.2018, Miroslav Fuks

Vysočina děkuje: finanční dar, ocenění pro vojáky i přelet vrtulníků

Vysočina děkuje: finanční dar, ocenění pro vojáky i přelet vrtulníkůVčerejší důležitý duel 26. kola HET ligy mezi FC Vysočina a Mladou Boleslavi byl už počtvrté ve znamení projektu „VYSOČINA DĚKUJE!“. Zatímco na podzim klub vzdal hold členům krajského Integrovaného záchranného systému, tak nyní se zaměřil na příslušníky Armády České republiky.

 

„V ochozech stadiónu se sešlo množství zaměstnanců a příslušníků z náměšťské vrtulníkové základny, ale též z dalších útvarů z Pardubic, Strakonic, Staré Boleslavi, Čáslavi či přímo z jihlavského krajského velitelství. Ti spolu s diváky mohli být právem pyšní na trojici bojových vrtulníků Mi-171š, které nad stadiónem přeletěli těsně před výkopem zápasu,“ uvedl Miroslav Fuks, marketingový manažer FC Vysočina.

Tradiční nástup trojice sudích a hráčů obou týmů byl tentokrát jedinečný. Před nimi totiž kráčela čestná jednotka s českou vlajkou a bojovou zástavou. Po odeznění ligové hymny byl předán dar fotbalistů FC Vysočina ve výši 15.000 Kč na činnost Vojenského fondu solidarity. Z rukou ředitele klubu Jana Staňka jej přebral zástupce velitele 22. základny vrtulníkového letectva Armády České republiky v Náměšti nad Oslavou pan plukovník generálního štábu Ing. Miroslav Svoboda.

Ocenění pro vojáky

Následně došlo k ocenění hned trojice vojáků, kteří se účastnili zahraničních misí. V dárkové tašce FCV obdrželi klubový dres, permanentku na současnou i nadcházející ligovou sezónu, voucher na nákup od společnosti PETEX nebo lahodnou lahvinku od firmy Víno Martin Staněk. Konkrétně takto byli po zásluze vyzdviženi kapitána Roman Punčochář, kapitán Jaroslav Schad a major Břetislav Sedlář. Důstojnost předzápasového programu podtrhla státní hymna.

Rušno i o půli

Na trávníku však bylo rušno i během poločasové přestávky. Krom rozcvičujících se fotbalistů a tradiční divácké soutěže si diváci užili ukázku boje, kterou předvedli studenti 1.-3. ročníku z Vojenské střední školy Ministerstva obrany z Moravské Třebové. V Armádě České Republiky je zaveden jednotný systém boje zblízka založený na technikách MUSADO Military Combat Systém, který je určený výhradně pro výcvik bezpečnostních složek a složek Integrovaného záchranného systému. Žáci prochází tímto výcvikem v rámci výuky speciální tělesné přípravy od prvního do čtvrtého ročníku.

  • fotografie z předzápasového dění - ZDE
  • sestřih nefotbalového dění na Ježour TV

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu