23.01.2007, iDnes.cz - Jan Salichov

Vaculíka láká zahraniční angažmá

Vaculíka láká zahraniční angažmáMladá Boleslav, Jihlava - Když před dvěma lety tehdy jednadvacetiletý fotbalový záložník Lukáš Vaculík přestupoval z druholigové Jihlavy do prvoligové Mladé Boleslavi, měl jediné přání - zkusit, zda se v nejvyšší soutěži prosadí. Povedlo se mu to měrou vrchovatou. Nejen, že ve středočeském klubu odehrál 38 zápasů a vstřelil 5 branek, loni navíc Boleslavi pomohl k senzačnímu úspěchu v podobě druhého místa a postupu do předkola Ligy mistrů.

 
"Určitě jsem zde zažil krásné dva fotbalové roky. Byla zde skvělá parta, která se jen tak nevidí," vzpomíná Vaculík na atmosféru ve středočeské kabině. "Vybojovali jsme druhé místo, které nikdo nečekal. Zahráli jsme si i evropské poháry a já se tak dostal do většího fotbalu."

Na začátku ledna však nádherné období nečekaně skončilo. Před zahájením zimní přípravy byl Vaculík společně s dalším záložníkem Jaromírem Šmerdou a obráncem Jiřím Vítem vyřazen z prvoligového kádru.

"Něco podobného jsem vůbec nečekal," říká fotbalista. "Ale nezbylo mi, než to vzít jako holý fakt."

Namísto toho, aby se chystal na jarní část prvoligové sezony, se tak teď soustředí zejména na hledání nového působiště. "Připravuji se s třetiligovým B-týmem a s manažerem sháníme nějaké angažmá," říká bývalý mládežnický reprezentant.

Žádnou konkrétní nabídku však zatím nedostal. "Vím jen o nějakých náznacích. Ale teď se mám sejít se s manažerem a budeme jednat," tvrdí Vaculík, který se prý ocitl v hledáčku prvoligového Brna.

"Taky jsem to zaslechl. Ale zatím je to ve fázi jednání manažera s klubem." Zájem o svého bývalého hráče už ale projevila i druholigová Jihlava, která se chce na jaře poprat o postup do nejvyšší soutěže.

"S panem Tulisem (ředitelem FC Vysočina - pozn. red. ) jsem hovořil a řekl jsem mu, že předem neodmítám žádnou nabídku," připouští Vaculík. "Neříkám, že bych se do Jihlavy nevrátil, ale momentálně, kdyby to vyšlo, bych dal přednost jinému angažmá."

Vaculíka nejvíce láká možný odchod do zahraničí. "Pokud by ta možnost byla, rád bych se na nějaký ten rok podíval někam ven," líčí Vaculík.

"Ale ono není tak jednoduché narychlo sehnat. Takže to spíš vidím, že bych ještě na rok zůstal v české lize a uvidíme, co bude potom."

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu