11.04.2018, Miroslav Fuks

Vysočina proti Zlínu potřebuje tři body! Pomůžete jí?

Vysočina proti Zlínu potřebuje tři body! Pomůžete jí?Jarní HET liga je nesmírně vyrovnaná, bohatá na překvapení a slibuje pořádné nervy pro většinu celků až do závěrečných kol. Jedna z důležitých záchranářských bitev se odehraje tento pátek 13. dubna od 18:00 hodin v Jihlavě, kde se představí Zlín. Potvrdí FC Vysočina cenný bodový import z Olomouce a vybojuje tolik potřebné tři body proti účastníkovi letošního ročníku Evropské ligy?

 

Zlín loňský úspěšný ročník završil překvapivým triumfem v MOL Cupu, který jej senzačně katapultoval až do základní skupiny Evropské ligy. Vstup mezi evropskou smetánku naplnil zlínskou pokladnu a umožnil letní příliv zvučných posil – Jiráčka, Zlámala, Hronka, Ekpaie, Mehanoviće, Holzera či navrátilce Železníka. Ševci svými výkony na evropské půdě rozhodně ostudu neudělali, ovšem náročný režim čtvrtek – neděle se částečně negativně promítl do bodového zisku. Zlín v šestnácti podzimních kolech vybojoval méně bodů, než mu bylo předpovídáno – 20. Čekalo se, že jarní koncentrace na ligové boje Fastav vyhoupne do horních pater tabulky, ovšem to se nestalo. Zlín na úvod doma pouze remizoval s Duklou a po následném debaklu v Karviné byl odvolán kouč Bohumil Páník a na jeho místo byl povolán neméně zkušený Vlastimil Petržela. Ten se uvedl výraznou domácí porážkou 0:4 proti výtečně hrajícímu Jablonci a jeho svěřenci odešli bez bodového zisku i z utkání v Teplicích a s Plzní. V dalším kole se však zrodila senzace v Edenu, odkud Ševci odvezli svoji první jarní výhru. Kdo očekával, že ji potvrdí na svém stadiónu v důležité bitvě proti Ostravě, musel být zklamaný. Ostře sledovaný duel Petržela vs. Páník skončil výhrou Baníku.

Zimní desetibodový náskok Zlína na FC Vysočina se tak ztenčil na pouhý bod. Není divu, že význam pátečního utkání je enormní. Své o tom ví i asistent trenéra Michal Šmarda: „Pomalu se blíží konec ligového ročníku a před námi už není mnoho zápasů. Na utkání proti Zlínu se musíme všichni zvlášť dobře připravit a udělat maximum pro vítězství. Konečně domácí duel nesehrajeme v mrazivém počasí, tudíž věříme, že nás v tomto velmi důležitém zápase přijdou v hojném počtu podpořit a povzbudit diváci. V pátek je budeme moc potřebovat!“

Očekáváte, že se Zlín bude prezentovat obdobnou hrou, jako v úspěšném duelu na Slavii? Kde vidíte silné stránky Ševců? „Zlín hrál na Slavii velmi dobře. K zodpovědnému výkonu a touze uspět ho nabudil brzy vstřelený gól, navíc velkou motivací je zápas v Edenu pro každý tým. Proti Baníku Ševci odehráli kvalitní první poločas. Byli v pohybu, agresivní a ukázali svoji fotbalovost. Důležitou roli v týmu hrají zkušení gólman Zlámal a středopolař Jiráček a disponují řadou individualit jako jsou Ekpai, Traoré nebo Vukadinović. Velice rychlí a nebezpeční jsou krajní hráči. Na hrotu dobře pracuje Vyhnal.“

Vzájemná bilance: 17 utkání  3 – 6 – 8  24:30 / doma: 8 utkání  0 – 5 – 3  11:15 / venku: 9 utkání  3 – 1 – 5  13:15

Ze vzájemných zápasů:

pod. 17 - HET liga: FC Fastav Zlín - FC Vysočina Jihlava  2:1 (0:1)
Góly: 74. Diop, 90.+3 Železník z pen. - 13. Ikaunieks
Sestavy: ZLI: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Hronek (52. Traoré), Jiráček, Vukadinović (46. Džafić) - Mehanovič (81. Železník), Diop. VYS: Hanuš - Nový, Tlustý, Krejčí, Mišůn - Vaculík - Fulnek, Dvořák (70. Rabušic), Urblík (88. Rosa), Popovič (83. Novotný) - Ikaunieks.

jaro 17 - ePojisteni.cz liga: FC Fastav Zlín - FC Vysočina Jihlava  0:3 (0:1)
Góly: 63. a 80. Ikaunieks, 45. vlastní Hubáček
Sestavy: ZLI: Švenger - Pazdera (65. Mlýnek), Jugas, Bačo, Hubáček - Hnaníček - Vukadinović, Holík, Bartolomeu (81. Janíček) - Fantiš (57. Beauguel), Kopečný. VYS: Rakovan - Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov - Vaculík - Fulnek (90. Záviška), Hronek (65. Dvořák), Ikaunieks, Popovič - Rabušic (79. Duba).

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava – FC Fastav Zlín  1:3 (1:1)
Góly: 16. Dvořák - 27. Vukadinovič, 50. Hnaníček, 90.+3 Jordan
Sestavy: VYS: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn - Zoubele (86. Šamánek), Štěpánek, Dvořák (74. Ikaunieks), Urblík (68. Hronek), Batioja - Rabušic. ZLI: Dostál - Kopečný, Bačo, Hájek, Matejov - Vukadinović (83. Jordan), Hnaníček, Traoré, Štípek (68. Fantiš) - Harba, Diop (90.+4 Hubáček).

Zkušenosti z dresu soupeře:
Vysočina: Libor Holík (6 záp.)
Zlín: Petr Hronek (42 záp./ 10 gólů), Jan Kameník (asistent trenéra Bílka v ročníku 2016/17)

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 8 – Ikaunieks, 3 - Fulnek, Dvořák, 2 - Záviška, Krejčí, Tlustý, 1 – Zoubele, Urblík, Klíma, Daníček, Popović.
Žluté karty: 4 – Nový, 3 – Keresteš, Rakovan, Ikaunieks, Levin, 2 – Vaculík, Zoubele, Tlustý, Fulnek, Urblík, Popovič, Klíma, Schumacher, 1 – Dvořák, Marcin, Štěpánek, Daníček, Mara.
Absence: Turyna (individuální trénink po zranění), Buchta a Mara (trest za ČK)

FC Fastav Zlín

Pravděpodobná sestava: Zlámal – Kopečný, Bačo, Gajić, Bartošák – Traoré, Jiráček - V.Vukadinović, Hronek, Holzer - Vyhnal.
Trenér: Vlastimil Petržela
Střelci: 4 – Ekpai, 3 – Mehanović, 2 – Hronek, Diop, Traore, Džafić, 1 – Jiráček, Vukadinović, Železník.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Vyhnal (přestup Vlašim), Bijimine (přestup Apollon Smirnis / ŘEC).
Odchody: Diop (přestup Baník Ostrava), Podio (přestup Keshla / AZE), Švenger (přestup Příbram), Bartolomeu (hostování Zlaté Moravce), Holík (hostování FC Vysočina).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu