03.03.2018, Miroslav Fuks

Svědík: Davis byl dnes u všeho negativního i pozitivního

Svědík: Davis byl dnes u všeho negativního i pozitivníhoIdeální fotbalový výsledek dne 3.3. pro FC Vysočina? No přeci 3 vstřelené góly, které přinesou 3 nesmírně cenné body a velmi překvapivou 3. jarní výhru v řadě! Jak svůj 3. ligový zápas na jihlavské lavičce okomentoval kouč Martin Svědík? A co po utkání řekl exjihlavský lodivod Teplic Daniel Šmejkal?

 

"Z hlediska útočné fáze jsme měli výborný vstup do utkání. S některými defenzivními prvky jsem totiž nebyl moc spokojený. Ale co se týče ofenzivy, tak jsme opravdu zaznamenali skvělý vstup. Vstřelili jsme dva rychlé góly a vybojovali jsme penaltu. Tu jsme bohužel neproměnili, což se na nás poznamenalo a vyústilo to ve zbytečnou penaltu, kterou soupeř proměnil a korigoval tak výsledek. Myslím si, že dnes jsme měli hlavně v první půli sílu směrem dopředu a pořád jsme věřili, že nějakou branku vstřelíme. Vypracovali jsme si plno hezkých akcí a naše snažení jsme korunovali třetí brankou před poločasem, která pro vývoj utkání byla nesmírně důležitá,“ řekl na pozápasové tiskovce Martin Svědík.

Dále ve svém komentáři pokračoval: „Nechceme dostávat mnoho branek. Neřekl bych ale, že bychom se v druhém poločase soustředili na bránění. Chtěli jsme hrát aktivně, soupeře napadat a nudit ho k chybám. To se ale dařilo jen prvních deset minut druhého dějství, kdy jsme měli pár šancí. Pak už se hra odehrávala jen mezi dvěma šestnáctkami a my jsme utkání dohráli do vítězného konce. Myslím, že naše vítězství je zasloužené. S třemi body jsme samozřejmě spokojeni.“

Byl na penaltu určen Davis Ikaunieks? „Jasně, je to kanonýr, vzal si balón a šel na ni. Na penaltu je určeno více hráčů a vždy záleží na jejich domluvě a na tom, jak se v danou chvíli zápasu cítí. Jenže je to „dřevák“ a nedal ji,“ odpověděl s úsměvem Svědík a dodal: „Davis byl dnes u všeho negativního i pozitivního. Po neproměněné penaltě zavinil pokutový kop na druhé straně, jenže také vstřelil krásný a velmi důležitý třetí gól. Obrovsky nám pomohl a dokázal, že branky dávat umí.“

„Těšíme se ze skvělého vstupu do jarní části ligy, který asi nikdo nečekal. Pro sebevědomí hráčů to samozřejmě představuje pozitivní impuls. Je však nutné je stále držet v pozoru a rovnat je. To je prostě klasický rys české povahy, máme sklon k pohodlnosti. Například včerejší trénink jsem musel třikrát zastavit a velmi důrazně hráčům vysvětlit, jakou cestou jsme došli k jarním výsledkům. Náš fotbal je založen na náročném způsobu hry. Jiná cesta nevede, což je třeba si uvědomovat před každým duelem,“ zdůraznil Svědík.

Nabízíme i slova teplického trenéra Daniela Šmejkala: „Myslím si, že domácí zvítězili zaslouženě. Klíčové bylo, že jsme v prvním poločase dostali tři branky, což bylo vražedné. Pak bylo složité s výsledkem v druhé půli něco dělat. Dostali jsme dvě rychlé branky, pak jsme se sice gólem dostali do hry, ale těsně před přestávkou jsme inkasovali potřetí. Ve druhé půli se nám to nepodařilo zdramatizovat."

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Martina Svědíka a Daniela Šmejkala přinášíme slova střelců jihlavských branek – Jakuba Fulneka a Davise Ikauniekse.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu