02.03.2018, Miroslav Fuks

Dvořák proti Teplicím čeká úplně jiný zápas

Dvořák proti Teplicím čeká úplně jiný zápasTradiční anketa o Hráče měsíce FC Vysočina poznala dosud nepoznaného vítěze. Se značným náskokem se jím stal útočník Pavel Dvořák! O druhou příčku svedli velmi těsný souboj stoper Petr Tlustý a gólman Matej Rakovan. Nakonec o pouhý bod uspěl střelec jediné branky v pondělním duelu v Plzni. Tradičně vám nabízíme rozhovor s vítězem této měsíční ankety.

 

Pavle, vnímáš klubovou anketu o Hráče měsíce? Co říkáš na tvé ocenění za měsíc únor?
Okrajově to samozřejmě registruji. Nešlo si nevšimnout, že anketu asi tři roky takřka pravidelně vyhrával Hany. Teď, po jeho odchodu do Jablonce, se zvýšila šance, že by mohl také vyhrát někdo jiný. Těší mne, že za únor fanoušci ukázali na mne.

Tuto měsíční anketu jsi dosud nikdy nevyhrál, ovšem po celý rok 2017 ses v ní umísťoval vysoko a dle celkového umístění si za loňský rok skončil třetí. Vnímáš, že se tvoje pozice u fanoušků zlepšuje?
Já se vždy snažím koncentrovat hlavně na sebe, na své výkony. Když to přeženu, tak fotbal hraju pro sebe, pro svůj dobrý pocit, nikoli pro fanoušky. Nechci se tlakem ze strany diváků stresovat a někomu stále něco dokazovat. V minulosti jsem samozřejmě nemohl nevnímat negativní reakce některých fanoušků na moji osobu. A pravdou je, že v posledním zhruba půlroce v tomto směru asi nastalo zlepšení. Jsem za to určitě rád.

Čím si vysvětluješ nečekaně skvělý vstup FCV do jarní části?
Od začátku zimní přípravy se změnila spousta věcí. A to nejen z hlediska příchodu nových trenérů či pohybu v hráčském kádru. Vše si dobře sedlo, kvalitně jsme potrénovali a hodně jsme zapracovali na organizaci hry dopředu i dozadu. Všechny nám dělá radost, že to přináší výsledky. Je na nás, abychom v bodových ziscích pokračovali i v dalších kolech.

Pozoruješ na sobě nějaké zlepšení, nárůst sebevědomí či posílení fyzické kondice?
Fyzicky se cítím dobře, ale to platilo i na podzim. Také v uplynulé sezóně byli schopní mnozí z nás předvést velmi dobré individuální výkony, jenže nebyly podpořeny výkonem kolektivním. Výsledky se tak nedostavily. Prostě nejsme takoví fotbalisté, abychom tým k výsledkům dotáhli pouze individuálním výkonem. Musíme se opřít o tým a kolektivní pojetí.

Vyhovuje ti současné pozice v sestavě, kdy máš jako podhrot též dost defenzivních úkolů a pořádně si zaběháš?
Je pravdou, že dříve jsem nastupoval spíše v pozici klasického hroťáka. V Jihlavě mne však trenéři už delší dobu využívají spíše jako hráče pod jedním útočníkem. Osobně mi tento post vyhovuje, více si zde zahraju fotbal a není tolik o soubojích s obránci. Navíc našemu hernímu stylu více sedí, když je hrotu útočník jakým je Davis.

Co očekáváš od sobotní důležité bitvy proti Teplicím?
Rozhodně půjde o úplně jiný zápas, než byly ty dva předešlé proti Slavii a Plzni. Předpokládám, že Teplice budou chtít v Jihlavě vyhrát, ovšem stejnou touhu budeme jednoznačně mít i my. Důležité bude, abychom se nepřizpůsobili hře soupeře, ale snažili se o prosazení našich předností.

Pořadí ankety Hráč měsíce za únor 2018:

1. Dvořák Pavel 395b., 2. Tlustý Petr 276b., 3. Rakovan Matej 275b., 4. Buchta Petr 229b., 5. Ikaunieks Davis 193b., 6. Levin Vladislav 187b., 7. Schumacher Till 160b., 8. Urblík Jozef 131b., 9. Fulnek Jakub 67b.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu